Mit csináljak, ha a kutyám séta közben felkap "dolgokat" a földről és megeszi? Hogyan szoktathatnám le róla? (tudásbázis kérdés)
Sziasztok! Köszönöm a hozzászólásokat és a tanácsokat! Sokáig tartott de a "fúj, nem szabad" és határozott pórázvisszahúzás bevált, mostanra már kevésbé csinál ilyet, ha mégis talál vmit csak annyit mondok h Maaaaya (ez a neve) már tudja h esze ágába se jusson :D Néha azért nem bír ellenállni a kísértésnek, ilyenkor a földhöz lapul és néz rám.... cuki, de haragszom rá, mert féltem nehogy vmit mérgezőt egyen meg, nyomba megyünk is haza.
Egyébként nagyon sunyi: ha finom falat mellett jövünk el, v akár macskát lát az ablakban, de tudja h nem szabad, akkor megvárja míg befordulunk a sarkon és ő visszaszalad... rafkós egy jószág! De nagyon okos és szófogadó, már jó ideje nem vittem pórázon, ez a jutalma ha jól viselkedik :D
Az én kutyusom is ezt csinálta,kiszedtem a szájából,erőteljesen rászóltam,és azon nyomban hazavittem.
Kellett jó néhány alkalom,de megtanulta,hogy ezt nem szabad.
Megütni egy kutyát-nos azt hiszem aki ezt teszi a saját ebével,az ne tartson állatot.
A gyermekét is verni fogja,ha pld. szopja az ujját??????
Bocsi-de ez felháborító!!!Nevelés kérdése.
mindegy neki h pórázon vagy elengedve :( én is folyton nézem
ma már azt sem engedtem neki h szaglásszon, nagyon felbosszantott, két kakievés után egy sajthoz húzott, de közben sunyin figyelte h látom-e mit csinál
a torkába még nem nyúltam, de amit kiszedtem a szájából azt eldobtam, erre azt hitte h játszok vele és utána eredt, rászóltam, visszaszaladt, s mikor nem figyeltem ismét utánaeredt és megette :(
ilyenkor olyan idegrohamot kapok...
ezt jó h mondod, tuti így járnék :P a bot az jó csali, biztos bevenném...
igazából attól félek h valami mérgező dolgot is megeszik, erre fele sajnos gyakori az ilyen :(
Köszönöm a válaszokat :)
A főnök én vagyok, nagyon engedelmes, okos kutya, ez az egyetlen ami nem megy nekünk :( pontosan tudja h nem szabad, a hasa hajtja és akkor is...
nincs az az fenyítés vagy fojtópóráz ami megakadályozná abban h amit akar azt megegye...
már sok praktikát kipróbáltam
Már erre is gondoltam, de mivel egyátalán nem veszélyes állat :) talán ez az egyetlen megoldás?
Nem értem, miért ilyen falánk, hisz bőven kap enni, nasit is néha, de a szemetet is kitúrta ha számára finom dolog volt benne. Ezért kikapott, már nem csinálja, megszaglássza, de utána otthagyja. Ezt szeretném elérni az utcán is. Ha más nem, marad a szájkosár...
A legegyszerűbb ha szájkosárral sétáltatod.
Ha nem adsz rá szájkosarat, akkor vedd ki a szájából amit felvett és hangosan mondd azt hogy fujj.
Kutyusom séta közben keresi az eldobott kajamaradékot, fáról lehullt gyümölcsöt...mindent és megeszi. Én leginkább a más kutyák által hátrahagyott dolgok miatt aggódom, mivel azt is megeszi :( Bár mindig megszidom érte, s tudja, hogy nem szabad, mert ilyenkor elbújik, lapít...
Mit tegyek h abbahagyja? :(
További ajánlott fórumok:
- Mit csináljak? A szívemre hallgassak vagy az eszemre?
- Elváltam miatta. Várjak még? Mit csináljak?
- 16 hónapos kisfiam még soha nem aludta végig az éjszakát. Most már van, hogy 2óránként ébred, hogyan szoktathatnám le?
- Mit csináljak, ha a párom szülei bejárkálnak a házba, amikor senki nincs otthon?
- Mit csináljak a kolléganőmmel, ha szórakozik velem?
- Mit csináljak, hogy ne érezzem magam rosszul?