Hogy tudnám a párom rávenni, hogy 5 hónap után legyen gyerek? (beszélgetős fórum)
Valóban nem elég a 40 sem!
köszi szépen,hogy válaszoltál! :)
Szia!
megkérdezhetem,hogy neked a 27 csak a gyes,és a családi pótlékot nem számoltad bele?
csak azért,mert én úgy tudtam ez összvissz 40 ezer,rosszul tudtam? :(
5 hónap szerintem nagyon kevés ahhoz, hogy egy kapcsolatba beleférjen egy baba, szvsz, eljegyzés szintű döntésekhez is kevés, ugyanakkor persze nem mindig az idő dönt, vannak olyan emberek és kapcsolatok, ahol nem feltétele az idő annak, hogy boldogan éljenek életük végéig.
Én azt ajánlom, gondold át mégegyszer a motivációid a gyermekvállalással kapcsolatban egyedül, ha így is arra jutsz, hogy készen vagy rá, ülj le a mennyasszonyoddal.
Hát szerintem csak egyszerűen meg kéne beszélnetek,el kéne mondanod neki,hogy szeretnél tőle kisbabát:) Kérdezd meg,hogy ő mit gondol erről a dologról vagy egyáltalán szeretne-e gyereket.
Ja és a szerelem vagy párkapcsolat minősége nem az együtt töltött időtöl függ (csak mert láttam,hogy sokan irták,hogy az 5 hónap kevés).És gratulálok,hogy ennyire szeretitek egymást:)
miért nekünk kell tudnunk, hogyan vehetnéd rá? miért kell egyátalán valakit erre rávenni? önálló emberek vagytok, a döntéseket pedig illik tiszteletben tartani.
Avagy, hogyan vegyen rá a párod, hogy ne akarj gyereket? És az idő lényegtelen.
Ha rá kell venni valakit,akkor az már nem jó,és nem is értem.
,mire ez a nagy siettség.Azt írod nem szeretnéd hogy pultozzon,miért?
Mi 6 éve vagyunk együtt,aránylag normális körülmények között.Pont tegnap beszéltünk a babakérdésről,és 3-4 évben maradtunk.Szeretnénk hogy csak akkor legyen mikor már érettebbek vagyunk,és megfelelő anyagi körülmények között élünk.Most a munkán van a hangsúly,és akkor is azon lenne számomra ha a párom milliomos lenne.
Azért az nem úgy van...Egy baba nem csak eszik....majd...később...A baba nagyon sokba kerül.Van egy ismerősöm aki ennyire szerette.Elérte hogy a bnője is akarja.Most nyomogorgnak egyik albérletből a másikba mert alig élnek meg...Rájöttek hogy a baba nem "gyerekjáték" és nagyon sokba kerül.Nem bánják de alig élnek meg.Lehet hogy te kapsz 180-at de számold ki,az 2 emberre se vmi sok...Ráadásúl a bnőd még nem dolgozik,gondolom nem is volt rendes munkaviszonya,tehát a pénz amit kapna 2 évig az valahol ott van 27ezer körül...Az semmi.Ti tudjátok!De ne csak azért akarj gyereket mert úgy érzel kifutsz az időböl.
Én 23 éves vagyok,párom 30,6 éve vagyunk együtt de még nem akarunk gyereket pont azért mert nincs biztos hátterünk,láttunk ezt-azt...nem megyünk fejjel a falnak olyan alapon hogy ahol 2-en esznek,ott 3-an is...
És milyen igaza van!
Nem történik semmi, ha még 1-2 évig csak a szórakozásnak, egymásnak éltek. És addigra a tartozásod is jócskán csökken.
Miért akarod rávenni. Ennek közös döntésnek kell lennie. Nem is ismeritek egymást. Az, hogy Te már elérkezettnek látod az időt, még édeskevés!
Elnézve a mai válási statisztikát, és az egyedül, vagy új kapcsolattal nevelt gyerekek arányát, tényleg kevés az 5 hónap. Borzasztó felelőtlen az életfelfogásunk a gyerekekkel szemben. Házasodunk, jön a gyerek, majd válunk, új élettárs stb. Nagyon lazán vesszük manapság a dolgokat!
Szerintem nem az számit mióta vagytok együtt!Attól még lehet gyerek hogy 5 hónapja van a kapcsolat.
Itt az a fontos hogy ő is akarja!!Mert ha nem akkor erőltetni nem szabad!Légy türelmes,szeressétek egymást a baba pedig majd jön amikor jönnie kell!!
Szerintem már rosszul kezdődik,ha rá akarod venni. Vesd fel a témát, ha úgy érzi,hogy jöhet -akkor mehet...de ha nem,akkor elnapoljátok. Én férjemmel mikor összejöttem szinte azonnal úgy éreztük,hogy jöjjön a baba, utána volt esküvő is :)
Drukkolok :)
További ajánlott fórumok:
- Segítsetek! Hogyan lehet egy 6 éves gyereket rávenni, hogy összeszedettebb legyen, gyorsabb, figyelmesebb?
- Hogy lehet egy két éves gyereket rávenni a barátkozásra?
- Hogy lehet rávenni egy gyereket 3 éves kor után a tabletták bevételére?
- Hogyan tudnám rávenni 5 hónapos kisbabámat, hogy átaludja az éjszakákat?
- Ti hogyan tanítottátok meg a gyerekeket egyedül enni, bilire szoktatni és rávenni hogy próbáljon beszélni?
- Hogyan tudnám rávenni 2 éves kisfiamat, hogy undor nélkül bevegye az antibiotikum szirupot?