Hogy lehet egy két éves gyereket rávenni a barátkozásra? (tudásbázis kérdés)
elég biztonságos közegbe van, lehet az a baj.
Egyébként mi is imádjuk az állatkertet
Milán is ilyen ő sem megy oda a kutyákhoz,fél tőlük...messziről viszont mondja hogy ott a kutya de ennyi.ez a helyzet a többi állattal is...
Állatkertben viszont szeret lenni,szereti az állatokat nézegetni,de talán pont ezért,mert ott csak nézni lehet!:-)
Sziasztok!
Az én kisfiam 9 hónapos és sírva fakad, ha más gyerek hozzá ér. Engem is kicsit aggaszt a dolog.Vannak kisgyerekes barátnőim, szoktunk találkozni velük, de mindig sírás a vége. Ő persze szereti megfogni a másik gyereket, esetleg a játékát is elveszi, de hozzá ne érjenek. Nem tudom mi az oka.
Nekünk egyébként van kutyusunk, imádja, gondolom megszokta. A felnőttekkel i.. a nagyobb gyerekekkel sincs nagy gondja.
szia!
a kutyusokkal milyen a kapcsolata?
Vidd társaságba, játszóház, játszi.. Majd ott megszokja a társaságot!
Mi pl. ma 3 órán keresztül voltunk lenn a játszótéren. A végére egész jó belejött:)
avval nem erőlteted hogy közösségbe viszed.
Majd ő eldönti hogy oda megy e a gyerekekhez vagy sem,és hogy milyen tempóban barátkozik.Te csak meg adod neki a lehetőséget.
Hidd el én látom a kisfiamon a változást a közösségnek köszönhetően.rengeteget változott,nyitottabb lett a gyerekek felé,barátkozóbb,és a gondozónőnk szerint napról napra javul a helyzet.
Tehát a közösséggel ártani biztos nem ártasz,csak segítesz.(tapasztalat)
Két szemlélet között örlődök. Az egyik, hogy hagyjam békén, majd megváltozik, a másik, hogy minél többet vigyem közösségbe (ezzel tulajdonképpen eröltetve a dolgot), és bíztassam
Lehet, hogy kiírok egy szavazást :)))
Tudom, hogy nehéz.. a lányom is kis betoji:)
A nagyobb gyerekkel jobban elvan, tőlük nem fél, de a vele azonos korúakat mumusnak tekinti..
Pl. az oviba beiratkozáskor, bevitték őket egy csoportba, hogy játszanak egy kicsit. (persze én is mentem) Hát... szegény majdnem elsírta magát! (gyerekek elég hangosak voltak)
Erre meg az óvónők előadást tartottak, hogy hááááát anyuka, ez így nem lesz jó!!! Ahogy elnézzük, elég nehéz lesz az elszakadás!!
Most erre mit mondjak???? Túléljük valahogy:)
Egyébként meg inkább ilyen legyen, mint olyan aki bárhonnan/bárkivel elmegy!
Szeptemberig még sok minden változhat, nem vagyok megijedve. Majd sokat járunk játszira, gyerekek közé, szokja a kis drágám:)
A fiam ilyen szempontból változó.
A felnőttekkel kimondottan "szót ért". A buszon is mindig mondogatja: szia bácsi, szia néni. Felszáll, leszáll a néni/bácsi,. Leül a néni/bácsi.- Szerintem kommentár lesz ha nagy lesz :-DD. Volt, akinek elmondta hogy hova megyünk, mit csinált aznap :-D.
A gyerekekkel kapcsolatban:
ha jó kedve, akkor is három lépés távolság. Nem közeledik, de nem is fut el előlük. Ha rossz kedve van, naaa akkor egy agresszív kismalac - ilyenkor csak max. a kertbe megyek ki vele. Akkor lökdösődik, a sorba előremegy (úgy hogy az elsőnek lenyom a taslit, és félrelöki azon nyomban). Otthon nem lát erőszakot. Vele se erőszakoskodunk. Mondhatok én olyankor bármit, elmagyarázhatom neki, beleRÖHÖG az arcomba, és fut az újabb áldozata után... Ilyenkor azonnal távozunk (zeng a környék).
Szombaton egy 6,5 éves alulmaradt vele szemben, 2 éves 2 hónapos a fiam - alig bírtuk az apjával ketten leszedni róla (a nagyfiú elvette tőle az autóját)!!!
Inkább legyen félős, mint ilyen agresszív. A szűkebb-tágabb családban nincs agresszív ember, erre fel, a fiam üt-vág-rúg ha rossz kedve van. Neki (nekünk) még ezt meg kell tanulni kezelni. Példa van előtte, de nem hatja meg...
Lehet, hogy igazad van, és hagyni, hogy a saját tempójában fejlődjön.
Csak lassan itt az ovi, és szeretném oldani a feszültségét
Az én gyerekem is nagyon félős volt, még most is az.
2-3-4 évesen konkrétan lejött inkább a csúszdáról, ha egy másik gyerek ment mögötte a létrán :S nem tudtam vele mit tenni, mindig bátorítottam, de fogni kellett a kezét.
Azért most már 7,5 éves elsős, van sok barátja, de idegen gyerekek között nem érzi jól magát, nehezn oldódik....ilyen típus :)
Bezzeg a testvére... 2 éves, az erkélyről kiabál le az utcán menő embereknek, szia néni, szia bácsi :D
Nem vagyunk egyformák..
Menj vele minél többet kisgyerekes társaságba és természetesn legyél mellette.
Pár hónap és igényelni fogja a pajtásokat!
Eddig valószínűleg csak felnőtek között mozgott,teljesen természetes hogy tart a társaitól!
Sok sikert!
Csak ki tudod várni.. minnél többet erről beszélsz, vagy érezteted vele ezt a témát ,annál jobban úgy fogja érezni, hogy rá kell görcsölni a témára!!!
Ez csak neked rossz, nem neki..
eszem ágában nincs eröltetni, és azt is tudom, hogy ilyenkor még csak egymás mellett játszanak.
De normális az, hogy fél a gyerekektől? Tudok neki olyat mondani, amivel oldom a szorongását? Vagy csak várkam ki a dolgot?
Ezt nem kell erőltetni. Van aki hamarabb, van aki később kezdi. Abban a családban, ahol sokan vannak, szerintem könnyebben ismerkedik a gyerek is. De ebben a korban még nem tudja hogyan kell. Egyszer csak el kezdenek együtt játszani.
Türelem, még kicsi hozzá!
Másrészt pedig mi is olyan lükék tudunk lenni...
"Elvárjuk", hogy a gyerekünk barátkozzon mindenkivel, holott mi felnőttek sem ugrunk egy vadidegen nyakába, mi is távolságot tartunk.
Szóval ne várjuk el az ellenkezőjét a kicsiktől;)
További ajánlott fórumok:
- Tényleg nem szabad terhesen más gyerekét ölbe venni, mert akkor a miénk beteg lehet?
- Hogyan, miből lehet ma egy-kettő gyereket vállalni?
- Szerintetek egy 3 éves gyereket este 8 után el lehet vinni éjszakai buliba?
- Kezelhetetlen gyereket hogyan lehet kitenni/kitetetni az iskolából?
- Segítsetek! Hogyan lehet egy 6 éves gyereket rávenni, hogy összeszedettebb legyen, gyorsabb, figyelmesebb?
- Hogy lehet rávenni egy gyereket 3 éves kor után a tabletták bevételére?