Hogy tudna még oviban maradni a gyermekem? Tud segíteni valaki? (tudásbázis)
Sziasztok!
Látom a vége a suli lett. Nálunk is így alakult.
Most már nem bánom. Meglepő módomn egész jól veszi az akadályokat, pedig nehéz helyzetben van, mivel még nem beszéli a németet, de osztrák iskolába jár.
Az írással vannak gondjaink, mert ugye sosem szeretett rajzolni, szinezni és ez a finom motorikus kézügyesség nem tudott szépen kifejlődni.
Nem "ír" szépen, de értékelhető :P
Remélem más is kellemesen csalódik az iskolában ;)
Mindenkinek sok sikert!
Köszi a híreket, nem lepődtem meg, tudtam, hogy ez lesz.
Valahol meg kell húzni a határt, nem lézenghet 8-9 évesen egy gyerek az oviban.
Valami ilyesmire találták ki azt, hogy az első osztály minden különösebb megjegyzés nélkül ismételhető legyen.
A magántanulóságot én sem javaslom.
Az óvónőnek állást kell foglalni, le kell írnia a véleméynét a gyerekről.
Ha az óvoda nem tartja isk.érettnek, akkor kötelező elküldeni a Nev.Tanácsadóba. Ennek ez a rendje.
A nyárra keress jó fejlesztő tanárt, logopédust, szenzomotoros tréninget, hogy könnyebben kezdje a sulit.
Akkor még inkább javaslom Nektek majd a József Attila Ált. Iskolát, mert ott van az ún. BÉZS program , amely bábozással segíti a gyermekek önkifejezését, stb.
Itt az iskola honlapja, nézz utána a lehetőségeknek:
A Mórában 1-4. osztályig van logopédiai osztály is. Oda kizárólag az Országos Beszédvizsgáló Szakértői Bizottság szakvéleményével és utalásával/javaslatával lehet a gyermeket beíratni (általában az óvodai logopédus javasolja ezt az iskolatípusz a gyereknek).
Ha zuglóiak vagytok, és fejlesztő jellegű osztályt kerestek, akkor a József Attila Ált. Iskolát javaslom, ott több fejlesztő pedagógus dolgozik, logopédus is van. Az olvasástanítási módszerük is lassabb, fejlesztőbb jellegű, mint a többiben.
Ha kérdezhetek én is: milyen jellegű panasszal kerültetek a Nevelési Tanácsadóba? És milyen diagnózist adtak a gyermekedről?
Ilyen létezik a Mórában? Milyen gyerekeket vesznek fel oda ?Kérni kall külön ha szertnék,hogy ilyenbe járjon majd ha elsős lesz?
Neki a beszéde tisztaságával nincs baj gyönyörű szépen beszél csak olyan élethelyzetekben mikorteljesíteni kéne visszahúzodik és nem szólal meg.Bocs a kérdésáradatért de mi ide tartozunk és nagyon érdekelne ha van ilyen lehetőség,hoyan tudnám a gyermekem javára fordítani:Köszi minden kérdésre adott választ.
Móra Ferenc általános iskolában Zuglóban
Valamikor áprilisban lesz.
Sziasztok!
Mi újság? Van valami fejlemény?
Mi holnap megyünk a suliba, nem tudom mit fognak mondani. Igazából énsem tudom mi lenne a jobb megoldás, hagyni még egy évet vegetálni, vagy pedig menjen a suliba, küszködjön.
Szerintem éretlen az iskolára, de azt is látom az ovi sem köti le. :S
Jutka!
Merre laktok?
Köszönöm,azt még nem vettem de az elsőnek tetszi ka felépitése és hogy sokáig foglalkozik több feladaton belül visszatérően ugyanazzal a témával pl bal jobb,le fel stb...
Ebben van sikerélménye a gyerekemnek és jobb szereti mint a másik könyvünk ami neki fontosabb de hát nem megy jol:(
További ajánlott fórumok:
- A gyermekem már iskolás - tapasztalatok, tanácsok
- Miért nem tudja elsős gyermekem a számokat?
- Zongorázni tanulna gyermekem! Tud valaki pár kérdésben segíteni?
- Gyermekem diszkalkuliás. Van, aki tud segíteni?
- 5 éves gyermekemnek keresek egy lelkiismeretes kedves fűl orr gégészt Érden vagy a környékén.Tud valaki segíteni?
- Ikreimből lassan ovis lesz, mikor kell jelentkezni, nem lehet lefoglalni az oviban a helyeket? Remélem tudtok segíteni!