Hogy szól a törvény?Egy hétre jutó szabadnapok száma mennyi?Nyitvatartás: H-P:8:00-17:00, Szo:9:00-12:00. (tudásbázis)
Heti 2 szabadnap,abból az egyiknek hétvégére kell esnie- a vasárnap nálad adott, íhy ahéten még egy nap szabadnap jár!!
Sőt,egy hónapban jár egy hétvége,legalább is mi eszerint járunk., pedig a mi cégünk is nagy mágus.
Összesen 3-an vagyunk, ugye a főnök az szinte nincsen bent a boltba, van egy területi képviselő (aki ha nincsen kiszállítás, tárgyalás) akkor ő is ott van a boltban, és vagyok én boltvezető, akinek ott kell lennie mindíg.Ha jól megy akkor 2 szombatot dolgozok egy hónapban.
Köszi mindenkinek a segítséget.
Persze,meg lehet oldani,ha a főnök is úgy gondolja,de a lényeg,hogy nem kötelező ilyen nyitva tartás mellett,hogy egyben adjon ki heti 2 napot.
Persze arra figyelnie kell,hogy a 8 órásként alkalmazott munkaideje ne lépje túl az előírt havi óra számot.
A rendeltetés szerűen egyébként is nyitva atartó boltoknál nem jár külön hétvégi pótlék,emelt bérezés.
Havonta csak 1x kell úgy kiadni a pihenő napot,hogy az vasárnapra essen. MTK 124/A§ (1)-(3)
ha ez egy olyan üzlet amibe ő az eladó, akkor ez nem lehetséges.
Még ha más is az üzletvezető.
De ha belegondolsz: te lennél az üzletvezető és a boltodról van szó;nyilván szombaton is nyitvatartanál.
Ien esetekben nincs lehetőség a heti 2 szabadnaphoz.
A multiknál van, és nagyvonalakban be is tartsák.
Én dolgoztam multinál, és az 5 nap alatt több volt néha az órám, viszont a 2 szabadnapot biztosította.
Pontosan itt olvashatod,ez a Munka Törvény Könyve,és keresd a "Pihenőidő" fejezetet a 122§-tól.Ne feledd figyelembe venni azt,hogy a vasárnap is rendeltetés szerűen nyitva tartó üzleteknél egy cseppet más a helyzet,ott 6 munkanap után csak 1 pihenőnap kiadása kötelező,de javaslom olvasgasd,ide teszem a linket:
két nap jár törvény szerint. Maximum egy héten 48 órát dolgozhatsz.
Havonta vagy kéthavonta kell 2 egybefüggő napot adnia, aminek egyik napja hétvégére esik.
Igen én is úgy tudtam, de a főnök szerint nem, hiszen ha túlórába van kifizetve, illetve hétvégi pótlékként akkor nem kell hogy adjanak szabadnapot.Ezért gondoltam hogy hátha valaki tudja a törvényt rá.
De azért köszi a segítséget.
További ajánlott fórumok:
- Dolgoznátok olyan helyen, ahol heti 1 szabadnapot adnak?
- Nem tartjátok túlzásnak a pedagógusok szabadnapjainak számát?
- Mit gondoltok az ilyen munkaidőről (heti egy szabadnap)?
- Hova utaznál csütörtökön, ha szabadnapod lenne? :) (belföld)
- A vasárnap az melyik? Munkaszüneti, vagy szabadnap?
- Banki nyitvatartás változhat most, van valakinek erről információja?