Hogy szoktassam le az éjszakai szopizásról? (beszélgetés)
Szia!
Nekem azt mondta annak idején a gyerekorvos,hogy magától nem szoknak le a gyerek az "éjszakázásról",ha tudja,hogy kapja a kaját,persze,hogy felkel.Nekem azt javasolta,hogy szoptatás helyett adjak neki teát,azért majd nem fog felkelni egy idő után.Így is lett.Persze ez nem azt jelentette,hogy egész éjjel nem evett,de este11-től,hajnal 5ig szépen aludt,ami egy anyukának-aki nem aludt már 3,4 hónapja-nagyon nagy segítség.
Szia!
Osztom a többiek véleményét! Nem kell még leszokatni egy 3 hónapos babát! Szerintem is örülj, hogy tudod szoptatni, szerencsés vagy ebből a szempontból!
Az én kisfiam 8 hónapos, és 1-szer, de legtöbbször 2-szer még ébred éjszaka enni! Én örülök neki, így reggelre nem keményedik be a cicim, és így folyamatos a tejtermelődés is.
Szia!!
Én örülnék, ha még tudnám szoptatni a kislányomat, ugyanis 5 hónapot betöltötte, és éjszaka 2* ébred enni, és sokkal könnyebb volt, mikor nem kellett kimennem a tápszert készíteni, hanem csak mellre tettem, és evett amennyi kellett neki. Ha Te is úggy látod, hogy szívja a melled és nem csak játszik vele, akkor biztos, hogy éhes, és nemcsak az érzés kedvéért ébred éjszaka. Ha nem lesz már éjszaka éhes, akkor úgyis észreveszed, és elég lesz majd csak akkor tenned valamit,(pl. inni adni neki) de addig csak nyugodtan etesd, az anyatejnél nincs jobb számukra!!
Kitartás, nővérem kisfia 14 hónapos, és éjszaka szinte 2 óránként ébred szopizni, és nővérem sem tiltja el tőlle, úgy gondolja, ha kell még a gyereknek, akkor ő adja neki.
Bocsánat, nem akarlak bántani, de ötletnek is baromság egy 3 hós babát leszoktatni a szopizásról!
Mit jelent az, hogy nem indokolt?
Ja, és a védőnőt is rúgnám ki rövidúton, aki ilyet tanácsol! A diplomáját piacon vette?
SEHOGY! Még csak 3 hónapos. Minden cseppre szüksége van!!!!!!!!!
Én 14 hónapig szoptattam éjjel és nappal.
Nagyon-nagyon fáradt voltam, de Anya vagyok és ezt vállaltam!!!
Még most is kelünk. Hol jönnek a fogak, hol taknyos.
Légy kitartóbb!!!
Nem akarlak elkeseríteni,de ez még rosszabb is lehet,de legyen szerencséd,de a fogzás ideje alatt ennél többször is ébredhet.Az én kisfiam 13 hónapos.2-3 alkalommal kel éjszaka.Egy 3hónapos baba éhes lesz éjszaka azért ébred fel.Ha azt szeretnéd,hogy nyugodt kiegyensúlyozott,egészséges baba legyen,akkor ne bánkódj ezen.Örülj,hogy tudod szoptatni,ez mindennél többet ér.Sok anyának nem adatik meg ez,és mindent megtennének,hogy szoptathassák a kicsit.
Próbálj meg napközben aludni egy kicsit,amikor ő is alszik.De szerintem ne szoktasd le róla,de ez az én véleményem,a döntés a tied.
Az én kislányom 14 hónapos, és még mindig 3x-4x kel éjjel szopizni. 3 hónaposan óránként keltem hozzá, nagy étvágya volt, sokat szopizott.
Szerintem kicsi még, hogy leszoktasd róla. Tarts ki, tudom, nehéz, de megéri!
Teát ne adj neki, mert arra még jobban rászokik, még sűrűbben kell felkelned hozzá, arról nem is beszélve, hogy bármi mást adsz neki, attól még éhes marad!
Az én fiam lassan 4 hós lesz! és eddig nagyon szépen átaludta az északát 2 hetes kora óta este 7-től reggel 5 fél 6 ig aludt!
De pár hete felkel északánként enni többször is!
Szerintem egy 3 hónapos babánál ez teljesen normális!
Tesóm kislánya 14 hónapos és még csak 2 hete alussza át az északákat!
3 hónapos gyereket nem kell leszoktatni az éjszakai szoptatásról!
Majd ha nem igényli már akkor nem fog felkelni
én 25 hós koráig szoptattam a fiam,1 éves korától csak éjszaka szopizott 3 óránként.
itasd vízzel,ha nem akarod szoptatni,de 3 hónaposan még éhes ...
3 hós, szinte megduplázta a súlyát, nem indokolt a szopi és nagyon fáradt vok a 2xi kelésektől.Ráadásul már 6kor fennt van.
Hogyan tudnám leszoktatni?Csak anyatejes.Védőnő azt mondja ne vegyem ki az ágyból, de kikönyörgi magát és eszik bár kevesebbet mint nappal.
További ajánlott fórumok:
- Hogyan szoktassam le 2 éves fiamat a szopizásról?
- Hogy szoktassam le a 8hós gyerekemet a 2x 3x-i éjszakai felkelésről?
- Hogyan szoktassam le a szopizásról?
- Hogy szoktassam le a kislányomat az éjszakai szopizásról?
- Éjszakai pelusról hogyan szoktassam le?
- 11 hónapos babát hogy szoktassam le a sokszori önkényes szopizásról?