Hogyan szoktassam le 2 éves fiamat a szopizásról? (beszélgetős fórum)
A menyem cumisüvegből kezdett tápszert adni a kicsinek. Rá is szokott a cumisüvegre, úgy szokott le a ciciről. Egyik unokám sem aludt egy szobában a szülőkkel, velük meg végképp nem:) Ehhez ragaszkodtak mind a ketten. Én csak helyeselni tudtam. Nem egyszerű a gyereket aztán kitenni a szülői ágyból, ahol alapjában véve semmi keresni valója nincsen. Elnézést, ez az én véleményem.
Az én fiam most lesz 23 hónapos. Még Ő is cicizik. Engem nem zavar, szeretem szoptatni. És Ő is szeret szopizni. Szeretem mikor reggel átsétál a gyerekszobából, odabújik a takaróm alá, a férjem és én közém és szopizik. Ilyenkor elnézzük, hogy milyen aranyos és mekkorát nőtt már.
Majd leszokik magától, én biztosan nem fogom erőltetni. Minden gyereknek más a fejlődési ritmusa. Olyan szépen, zökkenőmentesen telt el eddig ez a majd' két év. Mindent megoldott magától, mindennek eljött a maga ideje.
7 hósan döntött úgy, hogy megkóstolja a szilárd ételt. 20 hónaposan, hogy már a nővérével szeretne egy szobában aludni az emeletes ágy alsó részén. 22 hónaposan, hogy már nem kér hajnali 3-kor szopit, így visszaköltözhetek a páromhoz éjszakára.
Mi így vagyunk elégedettek és boldogok.
De ha valakit zavar a szoptatás, akkor tényleg el kell választani. nem jó, ha valamelyik fél nem érzi jól magát a helyzetben. Ez megronthatja a kapcsolódás más területeit is.
Az én lányom is 2 éves koráig szopizott. Próbáltunk mindent, de üvöltve követelte a cicit. Végül radikális megoldásra kényszerültünk. Szó szerint elválasztottuk, elvitték a nagyszülei 3 napra. Ezután már nem kérte a szopit, viszont még néhány hétig úgy aludt el, hogy simogatta a mellemet. Szerencsére erről hamar leszokott. :)
A lányom 22 hónaposan hagyta abba.Én még nem akartam de az orvosom mondta mert nőgyógyászati problémám adódott.Nagyon féltem,hogy zökkenőmentesen menjen mert nagyon cici függő volt,de egy nap szembe-arcon spricolta a tejcsi és akkor nem kért cicit hát én ezt használtam ki és 3-4 nap alatt leszoktunk.Így legalább őt sem viselte meg a dolog mert az nem akartam,hogy rossz emlék maradjon.Így mindig csak azt mondta cici nem jó mert "picol".
Az én kisfiam 17 hónapos korában lett elválasztva.Cicifüggő volt.Én úgy csináltam hogy bekötöttem a mellem és onnantól nem volt cici.Átköltöztem éjszakára egy másik szobába hogyne is lásson és ne kérje a cicit.Ő apjával aludt.Kb.3 nap alatt teljesen letette:)))
Mi két honapja szoktunk le szopizásrol és az ecetes torma cicire való kenése vált be. Csak két napig kellet és megszokta hogy nincs!
3 napja én is ezt csinálom ,és csodák csodája elfogadja,és még nagyobb hisztik sincsenek.Egyedül a nappali alvást kell elfelejtenünk,mert szopi nélkül nem tudom elaltatni.De valamit valamiért..Próbáltam már azt is,hogy nem engedtem neki,de akkor ordított,és tépkedte a ruhámat éjjel -nappal.Remélem most sikerül..
Köszi majd kipróbálom!Már nagyon szeretném ha abbahagyná.Csak azt nem tudom hogy fogom pl nappal elaltatni,mert csak szopizással tudtam idáig.
Az én lányom 28 hónapos koráig szopott,sehogy sem sikerült leszoktatni róla,egyszerűen remegett érte,pedig már terhes voltam az öccsével.aztán be kellett feküdnöm a kórházba,mert magas volt a vércukrom,az alatt az egy hét alatt szokott le róla.Az öccsének 21 hónaposan elég volt annyit mondani,hogy nincs,nem is kérte többet.
Az én kisfiam 26 hónapos koráig szopizott. Azt mondták ,hogy majd magától abbahagya, de nem történt meg. Egy hétig éjjel-nappal le volt ragasztva és azt mondtuk neki hogy beteg a cici.járkált oda nézegetni . (ellenörzött) és utánna abbahagyta már nem nézte hogy beteg-e. Nem tudom segit -e valamit nekem bejött.
Huuu otthon vagy?De jó!
Otthon lehetsz akkor gyerekpszichológiában.Magyarázól nekem?
kutató manipuláció
lokomóció
proximo-distális
cirkuláris reakció
intrinzink motíváció
funkcióöröm
perceptuális tanulás
Alap a gyermeki fejlődésben...
Isten őrízzen...
Az egod is rendben...
igen okos vagyok, kisgyerek témában nagyon otthon vagyok! adhatok neked tanácsod valamiben??
pffffffff!Miért nem írsz egy tankönyvet az ELTE-re????
Az lehet. A sok tapasztalat is...
ezeket honnan tudod?
Nagyon okos lehetsz...
nem szivatom a népet! én csak elmondom a szülőknek hogyan kell helyesen gyereket nevelni! értsétek meg hogy muszáj a fenekükre csapni, ha célt szeretnénk elérni!
Tényleg nem vagy fix, vagy szívatod a népet.
Nem nekem írtad, DE, pl. nincs olyasmi, amiért a gyerekemhez vernék.
MERT:-kicsi, és kiszolgáltatott velem szemben
-így nem lehet nevelni
-más gyerekéhez sem verhetek az iskolában, akkor az enyémhez MIÉRT?
-verés nélkül is meg lehet oldani.
Érthető?
:DDD
Hu de egybevág a téma!!
Ez most hogy jön a szoptatáshoz?
minden kisgyerek csak abból tanul meg viselkedni, ha rosszalkodik rácsapnak a fenekükre!
nem értek egyet, és nem vagyok elmebeteg ne haragudjál! amit leirtam valóban azt tartom helyesnek, és akkor arra válaszolj nekem, hogy van olyan dolog amiért kikapna a gyereked a fenekére??
Sziasztok!
Babin.
Én is elég sokszor kaptam kiskoromban meg a párom is,de mi tanultunk belőle hogy VERÉSSEL EGYÁLTALÁN NEM LEHET GYEREKET NEVELNI SŐT.Egyébként azt se felejtsd el hogy egyszer a gyereked fel fog nőni és azt adja majd vissza amit Tőled kapott gyermek korában,mert egyszer Te fogsz rászorulni hogy segítsen és támogasson öreg korodban.
A ciciről való leszoktatással kapcsolatban:
Én mindkét fiamat 15-18 hónapos koráig szoptattam és csak akkor szoktattam le őket amikor nekem már nagyon kényelmetlen és fájdalmas volt.Szerencsém volt mert könnyen ment a dolog mondhatni egyik napról a másikra.
További ajánlott fórumok: