Hogy lehetne jobb az életem? (beszélgetés)
Nekem néhány éve volt hasonló érzésem. Minden napom egyforma volt és nem történt semmi izgalmas.
Vettem hát egy könyvtári bérletet és azt az évemet a könyveknek szenteltem. Sok különböző témájú könyvet olvastam és nagyon sok érdekességet tanultam. Egyszerűen imádtam azt az évet.
Most a vírus miatt nem tudom, hogy a könyvtárak milyen módon lehetnek nyitva, vagy milyen feltétel mellett működhetnek, de nekem ez nagyon sokat segített anno.
Az a helyzet,hogy az élet korszakokra és szakaszokra osztható,ameddig éled a jelenlegit,nem lesz következő.
Magyarán az énképnek kell változni,akkor lesz más az életed.
Ez történhet tudatosan is,spontán is,de húsz év múlva is.
Te magad írtad: nem használod ki.
Erre mit lehetne mondani?
Te nem akarsz ÉLNI. :)
Jól teszed!
Menj csak!
Az, hogy tervezgetsz, már fél siker!
Én is hasonlóan élek.Hajlamos vagyok belesüppedni a mindennapi élet rutinjába.
De azért a gondolataimban vannak tervek, lehetőségek.Még az se tántorít el, hogy egyik része valószínűleg nem valósul meg a másik fele meg hamvába halt baromság.De nekem sokat számít, hogy az elmém szárnyal még ha én be is vagyok zárva a kötelességeim
közé.Gondolj erre:mi lehetne? És milyen jót hozhatnának? A reggeli napkelte szép és még szebbé a napot te teheted.
Részvétem! Tudom mit érzel!
Engedd el!
Nyílj meg és élj!
Ez az egy életed van, használd ki!
Részvétem édesanyád miatt.
Kérdésedre a választ meg is adtad. Most kinyílhatna a világ neked, mégsem használod ki. Hát tedd azt ha ahhoz van kedved! De lehet, az is elég lenne a boldogsághoz, ha rájönnél mivel szeretsz foglalkozni. Ha azt csinálod, máris boldog vagy. Én már magától a tervezgetéstől is boldogabb vagyok. Én nem szeretem az embereket. Az állatokat sokkal jobban, de már nem áll módomban csak cicát tartani. Viszont imádok kertészkedni, boldoggá tesz máris a tavaszi munkálatok tervezgetése, mit vessek, hogy csináljam, örömteli várakozással figyelem tavasztól a különleges gyümölcstermőim fejlődését. Na, engem ilyesmi tesz boldoggá. Nem vagyok már fiatal, kevés a nyugdíjam, mégis sok öröm van az életemben. Ezzel még nyitnom se kell.
Csak gondolkozzál el mit szeretsz, és máris boldogabb leszel.
Abban a házban élek ahol születésem óta. A munkán kívül nincs az életemben semmi. Édesanyámat nem hagyhattam soha, az utolsó 1 évben pedig aktívan ápoltam. Augusztusban halt meg. Azóta csak munka, házimunka. Barátnőkkel telefonozok, néha sétálunk, de hiányzik valami
Kicsit úgy érzem most megnyílhatna a világ nekem, de mégsem használom ki.
További ajánlott fórumok:
- Legjobb barátnőből esküdt ellenség... Avagy mit lehetne tenni egy gonosz és áskálódó fiatal lánnyal?
- Mivel lehetne értelmét találni az életemnek? 30 feletti vagyok és se saját lakás, se jó munka, se rendes párkapcsolat, se család?
- Hogyan tegyem jobbá az életem?
- Megfáztam:(Tudtok adni tanácsot, hogy házi kezeléssel hogy lehetnék gyorsan jobban?
- Mivel lehetne jobb ízűvé variálni a fogyasztó káposztalevest?
- Testképzavaros lennék? Hogyan lehetne jobb a helyzet?