Hogy lehet leszokni a magamban beszélésről? (tudásbázis)
Hááát... nem tudom!
Lakik errefelé egy pasi, időnként hangosan megbeszéli magával a dolgokat. De azt állítja, hogy nem beszél magában. Nem tudom eldönteni, hogy tényleg nincs-e tudatában, vagy letagadja.
Lehet, nem láttam még.
De van itt más csudabogár is, aki mondja a magáét. Őt már ismeri a környék.
Szegény, eléggé ki lehetett készülve,ráadásul valószínűleg szokása is, hogy magában beszél...
Azért ez nem is tolerancia kérdése, ez valami mentálhigiénés zavar lehet.
Háááát igen hangosan kiabált...
Megálltak az emberek.
Valamelyik nap, a piacról jött egy nő és hangosan mondta a magáét. Kiabált, teljesen fel volt dúlva. Családi dolgokról regélt...
Nem tudom, csak most volt mérges, vagy máskor is ilyen?
Nem telefonált...
Mert aki megy az utcán és láthatóan magában beszél, azt esetleg hátrányos bánásmód éri.
A legenyhébb eset, hogy senki sem szól hozzá, nehogy megzavarják.
:DDD
De nem vagyok én kutya!
Nem írok körbe semmit, kimondom amit kell... ;)
:)
Itthon általában én is énekelgetek. Ha szól valami, ha nem.
És magammal is szóba szoktam állni. Ha valamiért mérges vagyok pl... Azt gondolom, teljesen normális dolog ez!
Ha mégsem, tévedtem! 😀😀😀
Én is egyedül vagyok és beszélek az állataimhoz, megdorgálom magam, néha még is dicsérem magam.Nem tartom kórosnak.
Énekelni és táncolni is szoktam, az utóbbit ritkán.
Milyen igazad van, rá kell szoknom a dudorászásra.
Nagyon kedves, sőt hasznos szokás! Felszabadítja a lelket valóban.
Ha mindenképpen kell, hogy járjon a szád, akkor inkább énekelgess, dalolgass. A hangos beszéded pótcselekvés, amivel szabadulni szeretnél valamitől, ami nem jó neked.
Édesanyám, aki teljesen normális volt, nagyon szeretett énekelni főleg munka közben. Tette a dolgát házi, - vagy kerti munka és énekelt. Nem hangosan, csak inkább magának. Én nagyon szerettem ezt hallani. Tudtam, hogy ilyenkor kikapcsolódik, könnyebb neki a munka, jobban telik az idő.
Talán rajtad is segítene, így nem néznének furán rád, megnyugtatna és elterelné a figyelmedet arról, hogy bosszankodsz valami miatt.
Az ének, a zene az terápia, mindenképpen boldoggá tesz. Elég, ha csak dúdolsz egy dallamot. Úgy tedd, hogy ne zavarj másokat.
Nekem a vidám, de sosem hangos zene zene a gyógyír mindég, ha szomorú vagyok.
További ajánlott fórumok:
- Hogyan lehet leszokni a sok ruha/cipővásárlásról?
- Hogyan lehet a csúnyabeszédről, káromkodásról leszokni?
- Hogyan lehet a kóláról leszokni?
- Hogyan lehet leszokni a körömrágásról?
- Hogy lehet leszokni a bőrtépkedésről/rágásról?
- Kullancsot találtam magamban, kb 1, 5 napja lehetett benn, nagyon megijedtem, gyors kitéptem, szerintem elég szakszerűtlenül