Hogy készítitek a petrezselymes újkrumplit? (tudásbázis)
1.
az újkrumplit sós vízben áztatjuk és lekaparjuk a héját, megint sós vízben átmossuk és 1cm-es karikákra vágjuk zsír olaj vagy vajban új hagymát megpirítunk fehér paprikát csíkokra vágjuk átforgatjuk és beletesszük a krumplit annyi vizet rakunk hozzá hogy ellepje tetejét megsózzuk és óvatosan megkeverjük párszor, a végén adom hozzá az aprított petrezselyem zöldet, és aki szereti borsozhatja is.
2.
hajában főtt változata is van,télen öreg krumpliból is lehet.
Ezt kockára vágjuk zsiradékon csak átforgatjuk sózzuk, petrezselyem zölddel megszórjuk.
Zsírral, és olajjal készítve nekem nem annyira ízlett, a vajas változat sokkal finomabb.
Mi tisztítás után hasábokra vágjuk, megfőzzük simán sós vízben. Leszűrés után serpenyőben vajat! olvasztunk, a forró vajba tesszük a vágott petrezselymet, rögtön rá a krumplit. Pirítani nem kell.
Hááát, már csak pár virslikarika és talán egy felkockázott lecsópaprika mehetne még bele és egy hatalmas adag salátával máris kész a tavaszi, finom egytálétel!
Mindenkinek köszönöm az ötleteket!!!! ♥♥♥♥
Én sem ... csak ámultam, míg olvastam őket!
:) Használd a receptet egészséggel!
Én is így csinálom. Nem is gondoltam, hogy ilyen sokféle módon lehet! :O
Meg volt az ebéd, az újkrumpli is csak volt, múltidőben! Nagyon finom lett, és a lényeg még a gyorsaság is! Köszönöm!
Én hagyományosan csinálom.
Sós vízbe krumpli fő-addig rengeteg mosott petrezselymet összevágok,kevés zsírra hirtelen rádobom,teszek bele delikátot,meglankad,jó zöld lesz a zsír is:)félreteszem. A leszűrt krumplit rárakom,összerázom
Párolás után én lesütöm, és a végén teszem rá a petrust!!:)))
Remélem nem fogsz csalatkozni benne, én ebben a formában hidegen-melegen, akár csak magában is imádom!
Ezt holnap kipróbálom, jól hangzik!
Kb fél centis szeletekre vágom a megtisztított krumplit,zsíron,vagy olajon megpárolom,közben megsózom,ha megpuhult rádobom az összevágott petrezselymet.
Köszönöm mindenkinek az ötleteket! :))
Sziasztok! Én az újkrumplit megtisztítom,vékony karikára vágom, kevés olajra dobom, teszek rá ételízesítőt és lefedve párolom a saját levében. Víz nem kell rá, és mikor már majdnem kész,akkor teszem rá a petrezselymet és még így is pirítom kicsit,mert mikor már elpárolódik a leve, szépen megpirul.
Nos, akkor itt egy újabb recept, én kuktában főzöm, víz nem kell alá. Az újrkumpit beáztatom, a héját lehúzom/lekaparom, megmosom, kockákra vágom. Olajban az apróra vágott petrezselymet megfuttatom, megsózom, ráteszem a krumplit, átkavarom, hog mindenhol érje a sós petrezselyem, lezárom.Amikor pisszegni kezd, 3 perc takarék, és kész!
A krumplit vízbe teszem, s késsel lekapargatom a héját. Ronda munka, az biztos.
Ezután hasábokra vágom, sós vízben megfőzöm, de úgy, hogy ne essen még szét.
Leszűröm.
Egy hagymát olajban megdinsztelek. Pirospaprika bele, 2 dl tejföl, só, bors, petrezselyem.Felmelegítem,s bele a krumpli.
Közben 3-4 tojást megfőztem, cikkekre vágtam, s rázogatva a krumpli közé keverem.
Sziasztok! Én először az apróra vágott petrezselymet "futtatom" meg a vajon, ezután a kockára vágott krumpli, só, és annyi víz, mint a paprikáskrumplinál. Lefedem és lassan rotyogtatom, az új krumpli hamar kész. Ha több leve sikerül, akkor nem fedem le, ha mázlim van elfövi mire kész lesz. Holnapi menünk ez lesz, rántott csirkével, és salátával... Nyammm.
Nálunk generációkon átível az újkumplis recept:) kb 4 generáción... én a nagyimtól tanultam:
a kockára vágott krumplit megsózom, amennyi egyébként is kéne rá annyit, és hagyom állni egy órát kb. Ezalatt levet ereszt, majd egy kis vajat dobok bele, vagy olajat és felteszem főni. Abban a lében fő meg, amit eresztett, hamar elkészül, előtte egy-két perccel rádobom a petrezselymet. Isteni finom!!!!
:)
Serpenyőben vajat hevítek, rádobom a kockára vágott krumplit, a tetejét megsózom, és rádobok még vaj darabkákat, petr. zölddel meghintem. lefedem. és kis fokozaton megpárolom! Csak rázogatni szoktam a serpenyőt nem kavarom! Nagyon finom és hamar kész! Barátnőmtől tanultam régen!
A krumplit megnedvesítem és durva sóval megszórom. Hagyom néhány percet állni, majd két nylonzacskót a kezemre húzva megdörzsölöm, hogy lejöjjön a bőre. Ezután bő, forró olajban kisütöm. Amikor már majdnem kész, az apróra vágott petrezselyemzöldet beledobom, megforgatom. A lábos tetejére fedőt teszek, és az olajat öntöm le a kis rése. A tálat szalvétával kibélelem, hogy feligya az olajat, így öntöm bele a megsült krumplikat. Néha töröttborsot is szórok rá...
Hogy készítitek a petrezselymes újkrumplit?
További ajánlott fórumok: