Hogy kell rizskochot sütni? (tudásbázis kérdés)
Rizsfelfújt
Hozzávalók 4 személyre:
25 dkg rizs
1 rúd vanília
1 l tej
4 dkg margarin
15 dkg kristálycukor
4 tojás
1 citrom reszelt héja
A tálhoz:
kevés vaj és
zsemlemorzsa
Előkészítés:
A rizst megmossuk. A vaníliarudat kettéhasítjuk, a tejbe tesszük a rizzsel együtt, és csipet sóval puhára főzzük. Kihűtjük.
Elkészítés:
Egy tűzálló tálat kikenünk, és zsemlemorzsával beszórunk. A sütőt 180 C-fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A margarint habosra keverjük a kristálycukorral, majd egyenként állandó keverés mellett hozzáadjuk a tojássárgákat, belereszeljük a citromhéjat, és összekeverjük a rizzsel. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd ezt is a rizses masszához keverjük. A rizst a formába simítjuk, és a sütőben kb. 50 perc alatt arany barnára sütjük. A formában hagyjuk rövid ideig hűlni, ezután tálra borítjuk, és ízlés szerinti öntetekkel (csoki, málna, eper) kínáljuk.
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 30 perc múlva
1 adag: 452 kcal
1i tej,20dkg rizs,4 tojás,8dkg cukor,mazsola,citromhéj,2dkg vaj.
A szokásos módon válogatjuk és mossuk a rizst,majd tejhez hozzáadva tejberizst főzünk.Beleteszünk egy csipet sót és a cukor felét.A tojások fehérjéből kemény habot verünk.A sárgáját a maradék cukorral kikeverjük.A kihűlt rizshez hozzáadjuk a tojássárgáját, a citromhéjat,a mazsolát és végül óvatosan belekeverjük a tojáshabot.Kivajazott mély tepsiben mérsékelt tűzön/ 180/sütjük.Ellenőrizni kell,hogy a közepe megsült-e.A kész felfújtat pihentetni kell 10 percig,majd szeletelni.Lekvárral,sodóval vagy porcukorral tálaljuk. Jó étvágyat!
További ajánlott fórumok:
- Hogyan kell rántott sajtot sütni, hogy tutira ne folyjon ki?
- Ma reggel tudtam meg, hogy este farsangi buliba megyünk.Kb.20-an leszünk.Sütit kell vinni.A gond az, hogy nem tudok sütni...
- Hogy kell sütni a sajtos tallért, hogy ne ragadjon bele a sütőbe?
- Elmondaná valaki, hogy hogyan kell finom, ropogós libatöpörtyűt sütni?
- Karácsonykor, ha neked kell sütni-főzni, hogy osztod be az idődet?
- Hogy kell sütni a sajttal töltött rántott húst, hogy ne folyjon ki a sajt belőle?