Hogy kell sütni a sajtos tallért, hogy ne ragadjon bele a sütőbe? (tudásbázis kérdés)
Egészen friss a kérdés.Azért megírom a magam verzióját.
A sajtostallérnak külön sütője van.Azt kell nagyon felforrósítani,hogy sisteregjen a tészta amikor belerakod.Összecsukod a formát és mind a két oldalát megsütöd.Előtte is mind a két oldalát a sütőnek gázláng felett felmelegíted.
Nekem elektromos ostyasütőm van,nagyon jó.Haladni kell a korral.:-)
Fagyitölcsér sütőként lehet venni.Van komolyabb is,annak cserélhetők a lapjai.Az gofrihoz,szendvicshez is használható.
Sziasztok!
Anyukám szerint a sajtot a lehető legapróbbra kell reszelni, akkor nem fog leragadni.
Az előbb olvastam, hogy gofrisütőben is meg lehet sütni (mivel az teflonos, nem fog leragadni), csak előbb ki kell sodorni vékonyra és úgy megsütni.
jesszum csajok. ti komolyan sajtostallérokat sütögettek? nekem egy nyamvadt pogi sem jön össze :)
gratula annak aki kipróbálja :)
Szia Zsu.
Ha van jó recepted küld már el legyszives,hogy nekem is sikerüljön.Az én receptemmel 3db-t tudtam megmenten a többit ki kellett vakarni a sütőből.
Köszi Erzsi.
Szia!
Én még nem sütöttem sajtos tallért,de tudom,hogy vannak olyan sütik,amelyeket még véletlenül sem lehet töredezés nélkül kiszedni a tepsiből.Gondolom már több mindent kipróbáltál(vajazás,zsírozás,sütőpapír).Próbálad a szilikon sütőlapot is?Szerintem az jó lehet.Nekem nincs,csak szilikon muffinformáim vannak,de arra semmi nem ragad rá sütés után.Szinte el sem kell mosnom.
További ajánlott fórumok:
- Tudja valaki, mikor kell leszedni a sütőpapírt a sütiről úgy, hogy ne ragadjon rá?
- Mit lehet tenni annak érdekében, hogy a muffin ne ragadjon bele a papírkosárkába?
- Hogyan kell jó sajtos tallért sütni?
- Hogyan készítitek a jó párolt rízst, úgy hogy ne ragadjon össze?
- Sajtos tallért lehet sütni tortaformában?
- Szerintetek lehet sajtos tallért enni a 90 napos diéta alatt?