Hogy kell az ablakhoz függönyt mérni? (tudásbázis)
Nekem nem tetszik, ha a függöny a földig lóg, akkor sem, ha nincs az ablak radiátor. (Ha van, akkor végképp nem praktikus.) Nekem az tetszik, ha éppen eltakarja az ablak alsó szélét. max. 5 cm.
A szélességét illetően: akkor lesz szép a redőzés, ha a dupláját veszed, mint a karnis; plusz az esés miatt rászámolsz legalább 5, de inkább 10 %-ot. Tehát pl. 2 méteres karnis esetén 2,1-2,2 m széles legyen a megvarrt függöny.
Az szép,de nem praktikus,ha a függögy eltakarja a radiátort.A meleg nem tud rendesen "kijönni",ott reked kicsit az ablakmélyedésben.
Az is kérdés h milyen fajta függönyt veszel:átlátszó vékonyat,vagy sötétítőt.Ez utóbbiból elég a másfél-kétszerese,de a vékonyból min.2-szeres,de 2.5-szeres is lehet,hogy szépen redőzzön.
A D..ban? Ott nagyon segítőkészek az eladók, és általában a karnis szélességének a másfél-kétszeresét kell számolni a szép redőzés miatt.
De ha oda mész, akkor tényleg nem lesz ezzel gond, segítenek :)
radiátor van némelyik ablak alatt, láttam már olyat is, ahol a radiátor felé lügott a függöny
Vásárlásnál meg rémlik valami olyan, amit sosem értettem, h duplán kell megvenni az anyagot.
Olyan nagyáruházban fogok vásárolni valószínűleg, ahol néha ingyenes a varrás.
Sziasztok
Még sosem vettem egyedül függönyt, de most egyedül kell megoldanom.
Karnis már van fent az ablakokon, kérdésem, hogy nem földig érés esetén kb. mennyit szoktatok ráhagyni az ablak alatt?
Illetve a függönyvásárlásnál mire kell odafigyelnem? Kérek majd segítséget a boltban, de ma pontosan kell mérnem :)
További ajánlott fórumok:
- Függönyt szeretnék mosni gépben, le kell szedni a karnis karikáit?
- Melyik karon kell mérni a vérnyomást? Vagy mindegy?
- Egy kabáton (farmer/bőr) hogyan mérjük le a mellszélességet és az ujj hosszát? A kabát hosszát a gallér alatt kell mérni?
- Kell vasalni az organza függönyt?
- Vettem egy organza függönyt, de nem tudom eltűntetni a gyűrődéseket belőle. Tudja valaki hogyan kell?
- A készre varrt függönyt már ráncolva van, vagy nekem kell összehúzni?