Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hirtelen sok almánk lett. Van valakinek tapasztalata arról, hogy reszelve és fagyasztva el lehet-e tenni télire almáspitéhez? Kösz. fórum

Hirtelen sok almánk lett. Van valakinek tapasztalata arról, hogy reszelve és fagyasztva el lehet-e tenni télire almáspitéhez? Kösz. (tudásbázis)


30. csemár (válaszként erre: 1. - Mohonc)
2013. jan. 21. 17:11
Gond nélkül.
2012. szept. 8. 18:34
Eltettük lekvárnak. Nem nagyon édes. Simán kanalazva magában is jó. Ízesítheti ki hogy akarja.
28. jnka (válaszként erre: 27. - Jnka)
2008. nov. 5. 14:58
Bocsánat, mi nem fagyasztóba tesszük, hanem befőttes üvegbe.
27. jnka (válaszként erre: 26. - Rasza)
2008. nov. 5. 14:56
Mi is így tesszük el mindig az almát, nagyon finom, jól eláll, és nem sok munka van vele, amikor a pitét készítjük.
26. rasza
2008. nov. 3. 14:30
Én minden évben úgy rakom el az almát hogy lereszelem,cukorral megfőzöm,+fahéj.Ha kihűlt be a fagyasztóba.Én is almás pitének használom fel.nagyon szupi ,csak ajánlhatom neked.
25. Lilly1
2008. nov. 3. 13:57
Én is pitetölteléknek teszem el a fagyasztóba, de nem reszelem, hanem uborkagyalun legyalulom. Van egy nagyon finom almás pite a receptjeim között, ha valakit érdekel.
24. tinendo (válaszként erre: 18. - Gabikka)
2008. okt. 29. 21:53
Én is így teszem el. :)
23. vov
2008. okt. 29. 21:42
be kell főzni pépnek.
2008. okt. 25. 17:18
Én is hozzájutottam egy rakás almához, és én mindet megfőztem lekvárnak. Jelezném, hogy még életemben nem tettem el semmit, és ezt is teljesen intuitíve. Az almát megpucultam és felszeleteltem (nem vékonyan), hozzátettem egy rakás citromot (levét és az alaposan megmosott, lereszelt héját is), hozzáöntöttem kb. 40% cukrot, aztán egy óra alatt megfőztem. Leturmixoltam, és még egy kicsit rotyogtattam. Aztán zsupsz az üvegekbe, amiket előtte kifertőtlenítettem. Ennyi cukor jól tartósít, nem tettem rá szalicilt (meg azért sem, mert véletlen szalalkálit vettem helyette, nem baj, majd sütök mézeskalácsot). Fél délután alatt megvolt 10 nagy üveg lekvár. Gyorsan fogy, nagyon finom!
21. mohonc
2008. okt. 25. 08:11

Csupa jó ötlet. Már csak a sorrendet kell kitalálnom, hogy hogy próbálom ki.

Fantasztikusak vagytok!!!! :)

Köszi!

20. 39f5f6877d (válaszként erre: 18. - Gabikka)
2008. okt. 24. 21:05
Én is így rakom el.
2008. okt. 24. 20:58
Valamikor az édesanyám tett el almát meghámozta lereszelte tett rá szalicylt és jol meg keverte másnap a lével eggyütt üvegekbe tette nagyon jól elált.
2008. okt. 24. 20:56
lereszelve,megdinsztelve(sokkal kevesebb helyet foglal a fagyasztoban),bezacsizni,fagyasztani,nem kell cukrozni,izesiteni,csak felhasznalaskor,jo munkat
17. bca03421e0 (válaszként erre: 12. - Pircsi24)
2008. okt. 24. 20:54
Én azért szoktam igy csinálni,mert ha kinyomkodod és utánna cukrozod fahéjazod akkor még sok levet enged a cukor végett.És csak megjegyzem köze van a szakmámhoz.
16. d@nu
2008. okt. 24. 20:42

Nálam a fagyasztás elég jó megoldásnak tűnik, megpucolom, lereszelem, a levét kissé kinyomkodom és zacsiban fagyasztom. Úgy engedem ki, hogy a cukrot, fahéjat egyből ráteszem. Ízre teljesen jó, de az állaga jóval pépesebb, mint amikor friss almát használok.

Most fagyasztottam olyan gyümölcsleves-csomagokat is, amibe tettem almát felkockázva, még nem tudom, milyen, de talán érdemes lehet próbaképpen így is elrakni, ha szeretitek.

Emellett szárítva is nagyon finom (én simán a radiátoron szoktam, igaz, nem is tárolom sokáig), valamint én szeretem almalének is.

2008. okt. 24. 20:30
Persze ! Csak tavasszal nem kell elfelejteni kidobni ! (Pedig szeretném az almáspitét!) Bocs
14. Pircsi24 (válaszként erre: 13. - Margareta51)
2008. okt. 24. 20:29
Miért kell meghámozni?
2008. okt. 24. 20:28
Valamelyik evben rengeteg almank volt,sajnaltam cefrebe le daralni.Meghamoztam ,nagylyuku reszelon lereszeltem cukroztam egy keves borkensavport raktam hozza/hogy szep feher maradjon a szine az almanak/kicsavartam befotesuvegekbe raktam es kb.20 percet meleg vizben foztem,kihules utan a vegleges helyere tettem.A kinyomot levet hutobe teve lassan elfogyasztottuk.Meg most is van kb.2o befotesuveggel a nyaron egyett felbontottam anyukamnak egy nehany kanallal fogyasztott belole a tobbi lezaratlanul a speizban all es fogyaszthato/meg penesz jele se lathato/ha megtalalom az albumomban a kepet a naplomban felteszem.Mindenre fel lehet hasznalni.
12. Pircsi24 (válaszként erre: 10. - Bca03421e0)
2008. okt. 24. 20:27
Miért a kinyomkodás előtt kell cukrozni fahéjazni? Én mindig utána szoktam.
2008. okt. 24. 20:21
Aztán tormával cukorral eltéve, pedig kitűnő megfázás űző!!!
10. bca03421e0 (válaszként erre: 2. - Mohonc)
2008. okt. 24. 20:21

Szia.Reszeld le az almát és tegyél bele cukrot fahéjat.Vagyis ahogyan késziteni szoktad az lmás pitéhez vagy lepényhez.Majd nyomkodd ki a levét(Nem kell mindet) tedd üvegekbe és a tetejére kevés szalicil.Kupak vagy celofán rá és mehet a polcra.

Én évek óta igy rakom el.

2008. okt. 24. 20:19
Ja, és ha van gyümölcsprésed,akkor meg a levét nyerd ki vele.:)
2008. okt. 24. 20:18
Köszönöm.
2008. okt. 24. 20:15
Ha van türelmed még almachips-et is készíthetsz belőle. Nagyon vékonyra vágva, sütőben kiszárítva. Egyébként egy kruplipüré mellé, húshoz kiváló köretnek is a savanykás alma. A zsálya fincsire fűszerezi, ha megpárolod.
2008. okt. 24. 20:13
mármint fagyasztóba
2008. okt. 24. 20:13
Megmosod, nem kell hámozni, lereszeled, kinyomkodod és mehet a fagyasztóba. Nekem még nem volt gondom vele. Almáspitének kiváló fagyasztva is.
4. döngicsélő méhecske (válaszként erre: 2. - Mohonc)
2008. okt. 24. 20:12
Tapasztalatom szerint el lehet tenni simán pitéhez vagy réteshez. :)
2008. okt. 24. 20:12

almakompót????

szerintem máshogy nem tudod. fagyasztóba én speckó nem ajánlanám....

2008. okt. 24. 20:11
Vagy más ötletet is szívesen látok a tartósításhoz. Jó pincénk nincs. Muszáj feldolgolzni.
2008. okt. 24. 20:10
Hirtelen sok almánk lett. Van valakinek tapasztalata arról, hogy reszelve és fagyasztva el lehet-e tenni télire almáspitéhez? Kösz.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook