Hipó helyett miért használ a legtöbb ember domestost? (beszélgetés)
nem mindegy valaki ezt használja valaki a másikat
Én a hypoport ajánlom 50 grammos kiszerelésben árulják, 10 liter hipó kijön belőle és te állítod mennyi vízhez kevered, amilyen erőset akarsz. Egyszerűbb tárolni is(nem eszi szét a kocsi kárpitját). www.keztorlopapir.hu-n láttam, ott belehet szerezni.
"Ha fertőtlenít, akkor tisztít is." - Ez nem igaz. A Domestos attól tisztít, hogy felületaktív anyag (hétköznapi nevén: szappan) van benne, ami nemcsak fertőtlenít, hanem tisztít is (zsíroldó hatású).
nem tudom,mindkettot ismerem,de egyiket sem hasznalok.
Èn nem egy pottyot szoktam nyomni, hanem fèl flakont mindenhova xd
Ha fertőtlenít, akkor tisztít is. Egyébként méltatlan a hypot alábecsülni, jóval olcsóbb is, csak éppen bedőlünk a reklámoknak, színes csomagolásoknak, stb., a drogériákban árult háztartási vegyszerek többsége teljesen feleslegesen túltermelt árú, van pár alap, mind azokból készül és minél drágábban. Ez már marketing, a vevők átverése. Ugyanez a sok kozmetikai cucc, samponok, tusfürdők, balzsamok, testápolók.
És kinek mi a véleménye arról, hogy a d.me.tos allergizál? Nemcsak ez, hanem más ilyen-olyan kemikáliák..Oké, én is használom, de kinek van ötlete arra, hogy hatásos is legyen, és környezetkímélő is legyen.
Amúgy nem minden baktériumot kell kiölni a környezetünkből :)
mert a hypo nehezen kezelhető, túlzottan híg, míg a Domestos és a Floresept legalább zselés állagú és jobban a felületen marad
Ha már itt tartunk akkor miért nem használják köz üzemek a drága Domestost,Flóraseptet ezek csak valami illatositott fomája a hyponak és nem beszélve többszöri árukkal.
A hypó is tisztit és fertőtlenit.
Van már hypo tabletta is...
Vízben kell feoldani.
1 fokkal jobban viselem a Domestos szagát, mint a hipóét. Csak ezért.
nemtom én könnyebben kezelem a domestost,lehet ,mert sűrűbb...jobb is ,mint a hypo...de kinek mi!
Nagyon egyszerű. A Domestos, Flórasept stb. 2 fázisú szer, tehát tisztít és fertőtlenít is, a Hypo meg jó esetben is fertőtlenít, ha nem spórolják ki a hatóanyagot belőle. Nem véletlenül kerül csak 60-70 ft-ba a többi meg 400-500-ba.
Ugyan nem ismerem a hölgyeményt, de azt tudom, hogy egyedi és "pótolhatatlan" vagyok :-)
Nem te vagy BB Zsanett?!
Bocs, csak vicceletem:)
jézusom ez értelmes hsz volt. :S
Nem tudom, én megpróbálom mellőzni mindkettőt, amennyire lehet.
A másik, hogy a Domesnak az állaga is sokkal jobb, sűrű, méz szerű, szóval könnyebb vele bánni. Szivacsra egy pötty, és kitakarítom vele a mosdót simán.
(Bár, nekem cseppent már Domes a farmeromra, szép fehéres sárga folt lett a helyén, mintha hipóval öntöttem volna le.)
A konyhára találtam ki azt, hogy egy volt domestos szórófejes flakont megtöltök 1/3 dom. 2/3 vízzel így nagyobb használat után ált. napi 1-2 alkalommal befújom a mosogatót, a felfolyót ill. ami oldalt van túlfolyóba is priccelek, na meg a szivacsara. Néhány perc után leöblítem és mindig tiszta a konyha:-) A napi általános takarításnál a fürdőben is ezt használom. A felmosó vízbe pedig töményen nyomok egy kupaknyit.
ja, igaz, konyhaszekrény, mikró. :D pedig nekem más festi, mégis az úristen is olyan. :)
Gyakorlat teszi a mestert:)) Amúgy én is utálom csinálni, de muszáj!
Én meg nem többet magamnak festeni. Én nem tusom hogy a francba, de minden festékes szokott lenni. Még ott is ahol nem járok. Érdekes ez.
+ az ajtót, tükröt, jááj én nem tudok magamnak hajat festeni :D
Nem tudom. A domestos is hypo csak 5x annyiba kerül.
Egyiket se használom, hanem pl. wc kacsát. Azzal tisztítom a kádat, csapot, mindent, és GYÖNYÖRŰ!! Valamint jóillatú. Semmilyen büdös tisztítószert nem használok. Hipót csakis akkor, ha a macskaalmot fertőtlenítem hetente egyszer.
én hipót az edények kifehérítésére szoktam használni (ha megfogja pl. a zsír, tea. bár erről a módszerről megoszlanak a vélemények, de minket nem zavar:)), néha felmosáshoz, ablakkeretre, stb. amúgy flóra vagy domestos, nem annyitra büdös kórházszagú mint a hipó, meg sűrűbb. :)
Én 70%-os alkohollal szoktam leszedni, nem is olyan büdi utána a kezem.
További ajánlott fórumok: