Hiba a digi fényképezőgépben (tudásbázis)
:) Na, akkor már meg is oldódott! Még cska most értem az összes hozzászólás végére.:)
Jó fényképezést!
Már meg is írtad, hogy mi a baj vele. Ha egy fényképezőgép leesik, akkor arra nem sok esély van, hogy sérülés nélkül megússza. Sajnos tapasztalatból beszélek. Igaz, az enyémet be lehetett kapcsolni, használni is lehetett, de az optikája sérült, így az esés után készült képek mindegyike csíkos és homályos lett. Újat kellett venni.
Általában a javíttatásuk olyan drága, hogy nem éri meg.
Elvittem szervizbe, ahol több belső cserét javasoltak, ami kb. 14.000 Ft-ba kerülne, és csak 3 hónap garanciát vállalnának érte. Én inkább úgy döntöttem, hogy veszek egy újat. Igaz, amit kinéztem a duplája lesz, de erre majd jobban fogok vigyázni.
Köszönöm a hozzászólásokat.
Nem lehet, hogy az elemek mentek tönkre?
Nekünk ez a baj, hiába töltjük.
Köszi, hogy te válaszoltál. Az lehetséges, hogy piszkos lett, mert a kocsi ajtajában lévő rekeszből kiesett a földre. USB-n keresztül sikerült kementenem a képeket, de utána csak "zzzzzz" és nem tud előjönni a lencse.
Nagyon sajnálom, mert még csak másfél éves gép, és mindig velem van, nélküle nem megyek sehova. Most félkarúnak érzem magam.
Hétfőn mindenképpen felhívok valami javítót, és megnézetem.
:(((
Azt hiszem, a lehető legidiótább kérdést fogom feltenni: nem kapcsoltad be véletlenül a "billentyűzárat"? Már ha van rajta ilyen. :(
Sajnos jobb nem jut eszembe. Gondolom, az elemeket jól teszed bele. :) Nna, azt esetleg megnézheted, hogy ami az elemből leveszi a feszültséget, az nem mozdult-e el? Vagy nem lett-e koszos? Esetleg nem folyt-e bele valami? Akkusav, páralecsapódás, bármi...
Szerintem azért nem válaszolt ám senki, mert lövésünk sincs, mi lehet a baj... :(
Imádok fényképezni, de a napokban felmondta a szolgálatot a gépem. Egyszerűen nem működik, hiába cserélek elemet, nyomok meg minden gombot, semmi.
Járt már így valaki? Ha igen, szeretném megtudni, hogy van-e remény arra, hogy meg tudják javítani.
További ajánlott fórumok:
- Okostelefon igen, digitális fényképezőgép nem
- Vettem egy LG shine mobilt és ha jobban használom pl. vakuval fényképezek, lemerül az aksija 1-re vagy 0-ra. Ez normális vagy hibás?
- Milyen telefont válasszak, ami hasonlóan jóminőségű képet készít, mint a digitális fényképezőgép?
- Hogy lehet a digitális fényképezőből kiírni cd-re a képeket?
- Kodak C195 digitális fényképezögépröl hogyan tudom a képeket feltölteni a számitógépre?
- Miért történik fájlhiba a digitális fényképezőgépnél, amikor a számitógépre képeket másolok fel?