Hetvenesek! (beszélgetés)
Üdvözletem a hetveneseknek, mielőtt nyolcvanasok lesznek.
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket, és Boldog Újévet minden hetvenesnak is.
Nem gondolom, hogy te lettél volna. :-)
Sajnálom, hogy abbamaradt itt a beszélgetés!
Néha ide is benézek.
Mármint hogy hetvenkedjünk.
Hol vagytok régi ismerősök? Senkit se látok.Én még itt vagyok.Ha már elkezdtem a mondókámat,nem várok senkire,folytatom.
Szervusztok! Ha már elkezdtem,és törölni nem lehet,most megint megpróbálom,hátha sikerül.Az utóbbi téma jó,bár én se vagyok pesti.De fiatal koromban gyakran látogattam a fővárost.Szerettem a Duna-parton sétálgatni.Általában bevásárolni jártunk oda.Akkoriban jobb holmi volt kapható ott,mint vidéken.
Azöta már betöltottem a 79.életévemet,és van már két aranyos dédunokám.
mi is megálltunk,csodáltuk,aztán elment valahova.
azt sosem láttam,kivéve egy vízisiklót a szomszéd kertjében.megcsodáltuk,lehetett tán másfél méter.
Asszem szétzavartam a népet :( Bocsánat :P
Kösz!
Még aznap rákerestem a neten...
Beleborzongtam az emlékekbe, mikor "bementem" (a képek segítségével)...
De rég volt!
Rózsavölgyi Könyvesbolt a Szervita téren van, ma is működik.
az úttörő vasutat tavaly láttam először,mikor fölmentünk valamilyen hegyre,tán a Normafához,de pocsék idő volt,olvadt a hó,jég.minket a csepeli gyárba vittek,de az is tetszett.
az egyetlen rokonom,aki falun kívül járt,Pesten tanult borbélynak a nagyapám.ja tévedtem,a nagyanyám meg ott volt cselédlány.
Nem olvastam mindent vissza. Jöhetek? befogadtok?
Sajnos tévedtem, nem a Kálvin téren volt. Rózsavölgyi könyvesbolt volt a neve. (Vagy valami hasonló.)
Vajon megvan-e még?
Taxival, mert már akkor is urizáltál..-))))
én a lányommal voltam.de hogy kerültünk Pestről Budára,ahol a kollégium volt,hát gőzöm nincs.
Akkor jártam először Budapesten, amikor felvételizni mentem.
Alig vártam, hogy felülhessek a sokat emlegetett hullámvasútra.
Nekem akkor nagy élmény volt a Vidámpark.🙂
A tied volt a szebb gyerekkor...
A vidék jobb mint a város.
Mi naponta felsétáltunk a jégbüfébe fagyizni, meg a Duna parton, a lépcsőkön ültünk naphosszat.
Természetesen más volt neked vidéken serdülni mint nekem a Blahán
Szerintem az időben ott még fa sem volt
színház, metró bontás faragás volt akkoriban a jellemző a Blahára, én ezt láttam az ablakból...
Vidámpark, Állatkert, Úttörővasút, egy Pesti gyereknek általában ciki volt,én így emlékszem a 13-14 éves koromra.
flaszterbetyárok voltunk.
Viszont a M.szigeten rengeteget voltunk.
A Kálvin téren volt egy óriási könyvesbolt... Mikor a férjemmel oda beszabadultunk..! Hát azt látni kellett volna!
A lányom kedvéért még a hullámvasútra is felszálltam. (No, az nekem se igen tetszett - de túléltem.) Az óriáskerék viszont szép élmény maradt.
egyszer voltunk az állatkertben.a vidámparkhoz nem fűződik jó emlékem ,az iskolával voltunk föl kellett szállni,valami körhinta félére,mikor leszálltam,hánytam,mint a lakodalmas kutya.
nekünk kicsit más volt,fára másztunk,volt egy késem,amit egy fiú faragott,kis halakat fogtunk a zúgóban,amit aztán én sütöttem ropogósra,talán 10 éves lehettem.ettünk a gyári kertből répát,csicsókát,átmentünk volna a büdös tavon,de akkor is tériszonyom volt.pár lépés után úgy húztak le a csőről.ja,meg volt egy nagy bunker ott is voltunk,és sosem féltünk.pedig kellett volna,a mellette levő homokfal ráomlott egy fiúra.