Hetvenesek! (beszélgetés)
Hol vagytok régi ismerősök? Senkit se látok.Én még itt vagyok.Ha már elkezdtem a mondókámat,nem várok senkire,folytatom.
Szervusztok! Ha már elkezdtem,és törölni nem lehet,most megint megpróbálom,hátha sikerül.Az utóbbi téma jó,bár én se vagyok pesti.De fiatal koromban gyakran látogattam a fővárost.Szerettem a Duna-parton sétálgatni.Általában bevásárolni jártunk oda.Akkoriban jobb holmi volt kapható ott,mint vidéken.
Azöta már betöltottem a 79.életévemet,és van már két aranyos dédunokám.
mi is megálltunk,csodáltuk,aztán elment valahova.
azt sosem láttam,kivéve egy vízisiklót a szomszéd kertjében.megcsodáltuk,lehetett tán másfél méter.
Asszem szétzavartam a népet :( Bocsánat :P
Kösz!
Még aznap rákerestem a neten...
Beleborzongtam az emlékekbe, mikor "bementem" (a képek segítségével)...
De rég volt!
Rózsavölgyi Könyvesbolt a Szervita téren van, ma is működik.
az úttörő vasutat tavaly láttam először,mikor fölmentünk valamilyen hegyre,tán a Normafához,de pocsék idő volt,olvadt a hó,jég.minket a csepeli gyárba vittek,de az is tetszett.
az egyetlen rokonom,aki falun kívül járt,Pesten tanult borbélynak a nagyapám.ja tévedtem,a nagyanyám meg ott volt cselédlány.
Nem olvastam mindent vissza. Jöhetek? befogadtok?
Sajnos tévedtem, nem a Kálvin téren volt. Rózsavölgyi könyvesbolt volt a neve. (Vagy valami hasonló.)
Vajon megvan-e még?
Taxival, mert már akkor is urizáltál..-))))
én a lányommal voltam.de hogy kerültünk Pestről Budára,ahol a kollégium volt,hát gőzöm nincs.
Akkor jártam először Budapesten, amikor felvételizni mentem.
Alig vártam, hogy felülhessek a sokat emlegetett hullámvasútra.
Nekem akkor nagy élmény volt a Vidámpark.🙂
A tied volt a szebb gyerekkor...
A vidék jobb mint a város.
Mi naponta felsétáltunk a jégbüfébe fagyizni, meg a Duna parton, a lépcsőkön ültünk naphosszat.
Természetesen más volt neked vidéken serdülni mint nekem a Blahán
Szerintem az időben ott még fa sem volt
színház, metró bontás faragás volt akkoriban a jellemző a Blahára, én ezt láttam az ablakból...
Vidámpark, Állatkert, Úttörővasút, egy Pesti gyereknek általában ciki volt,én így emlékszem a 13-14 éves koromra.
flaszterbetyárok voltunk.
Viszont a M.szigeten rengeteget voltunk.
A Kálvin téren volt egy óriási könyvesbolt... Mikor a férjemmel oda beszabadultunk..! Hát azt látni kellett volna!
A lányom kedvéért még a hullámvasútra is felszálltam. (No, az nekem se igen tetszett - de túléltem.) Az óriáskerék viszont szép élmény maradt.
egyszer voltunk az állatkertben.a vidámparkhoz nem fűződik jó emlékem ,az iskolával voltunk föl kellett szállni,valami körhinta félére,mikor leszálltam,hánytam,mint a lakodalmas kutya.
nekünk kicsit más volt,fára másztunk,volt egy késem,amit egy fiú faragott,kis halakat fogtunk a zúgóban,amit aztán én sütöttem ropogósra,talán 10 éves lehettem.ettünk a gyári kertből répát,csicsókát,átmentünk volna a büdös tavon,de akkor is tériszonyom volt.pár lépés után úgy húztak le a csőről.ja,meg volt egy nagy bunker ott is voltunk,és sosem féltünk.pedig kellett volna,a mellette levő homokfal ráomlott egy fiúra.
Vidéki iskolákból mentek az osztályok kirándulni Budapestre sokszor (legalábbis onnan, ahova én jártam). Planetárium, színház (báb is), különböző múzeumok, Mátyás templom, Halászbástya, Városliget, utaztunk az úttörővasúttal, stb.
Vidámpark?
Állatkert?
Úttörővasút?
...A gyerekeinknek ezeket MUSZÁJ volt megmutatni!
nekem, sportos fiatalkának az úszás muszáj volt, de nem szerettem a monotonságát.
Pólózni akartam inkább, de oda meg nem engedtek valamiért.
nyóóócadikos koromban telente minden nap a kori pályán voltunk zárásig, aztán trolival haza...
A korim olyan amatőr kurblis volt...-))
A korizás meg az úszás kimaradt az életemből, de mikor még nem Budapesten éltem, a mozi, a színház, múzeumok, városnézések megvoltak.
fiatalként lehet Pesten tekeregni...
Mozi, korizás a ligetben, úszás...stb...