Házi konyak - egyszerűbben recept





5 l borpárlat, alk V/V 45 - 50%
kb. 5 dl mazsola
5 - 6 szem pörkölt babkávé
A Házi konyak - egyszerűbben elkészítési módja:
Ez hivatalos nevén ÁGYAS BORPÁRLAT! A párlatba beleendedjük a mazsolát és a kávészemeket. Így érleljük min. 1 hónapig. A kész italt rajta hagyjuk az "ágyon", mindig kis mennyiségeket öntünk le róla szűrőpapíron (a porvédő maszk ehhez kiváló!) keresztül.
Fontosnak tartom a megfelelő szeszfokot! A mazsola úgyis levesz belőle. Ha ennél hígabb, akkor egy kommersz löttyöt kapunk, ha erősebb, akkor az az íz, az élvezeti érték rovására megy.
A mazsola adja az ital színét, édességét, a kávé egyfajta patinás zamatot kölcsönöz az italnak.
Kategória: Italok, koktélok receptjei
A receptet beküldte: szijjferi, 2010. nov. 9. 10:29
A házi konyak - egyszerűbben elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.