Milyen házi gyógymódokat ismertek? (tudásbázis kérdés)
A csikung és az önmasszázs több ezer éves tudomány. Én csak nem rég kezdtem el tanulni. Mondhatom, nagyon tetszik.
Úgy éreztem nagyon itt az ideje hogy a megelőzés és öngyógyítás kérdését én is komolyan vegyem.
Ha elkezdtél érdeklődni, az már jó jel. Kívánom a megfelelő segítséget is találd meg.
Kezdődő torokfájásra hatásos, ha langyos vízben feloldunk kevés sót és azzal gargalizálunk.
Nekem sokszor van arcüreg gyulladásom (+fül), arra piszok jó az infralámpa, napi 2-3x 10-15 perc csodákra képes.
Kövirózsa leve fülbe csepegetve (kis koromban sokat használta anyukám, ezért és "fülbecsavarónak" hívo, ha fáj a fül, illetve meleg só.
Vöröshagymahéj tea köhögésre.
Szegfűszeg elrágása fogfájás ellen
Hányinger ellen gyömbér, gyerekeknél működött a hideg cola kortyonként.
- Ha forró lábassal megégetted az ujjad hegyét, gyorsan fogd meg a fülcimpádat
- Méhcsípésre ecetes-vizes borogatás
- Ha főzés közben elvágtad az ujjadat, jó vastagon szórd be sóval és csavard tiszta papírzsepibe. A só gyorsan összehúzza a nyílt sebeket
- Ha valami megülte a gyomrodat, egy kk. szódabikarbónát bekapni, rá egy pohár vizet inni
gyomorrontasra almaecet vizben elkeverve,
hasmenesre banan eves.
A fülébe ólmot, az orrába mérget,
Szép hazánk, Lilliput! Zeng a hősi ének.
Ha fáj a torkom fél csészényi mézbe jó sűrűn fokhagymát nyomok. A hűtőajtó egyik polcán tartom és ahányszor nyitom a hűtőt egy kis kanállal mindig lenyelek belőle.
Minden főzés úgy kezdődik nálam, hogy végy két közepes hagymát. “A hagymát is hagymával eszem!” (Kabos Gyula)
Nem gyógymód, de sokat segít az immunrendszernek, ha télen is fogyasztunk olyan gyümölcsöket mint a szeder, málna, szamóca, ribizli, köszméte.
További ajánlott fórumok:
- Tudtok valami házi gyógymódot ajakherpesz kezelésére?
- Milyen házi gyógymódokat tudtok székrekedésre?
- Milyen alternatív gyógymódot ismertek? Megszúrtam a lábam, meg is műtötték, szépen gyógyult de még mindig nagyon fáj és dagad.
- Milyen hajápoló házi kutyulékokat ismertek? (Töredezésre, szárazságra,puha,sejmes hatás elérésére?)
- Tudtok házi gyógymódot fájó, piros szemre?
- 6 éves kisfiam füldugulásra panaszkodik. Nem fájlalja. Házilag javasolnátok valamilyen gyógymódot?