Házi csokoládé 1. recept
A Házi csokoládé 1. hozzávalói:-½ kg natúr tejpor (ne legyen ízesítve, még cukorral sem)
-40 dkg cukor
-1 dl víz
-15 dkg vaj+ amennyivel a tányért kikenjük
-2-3 ek. kakaó
-aszalt gyümölcs, vagy dió, mogyoró, ki mivel szeretné ízesíteni
A Házi csokoládé 1. elkészítési módja:
A vizet a cukorral szirup sűrűségűre összefőzzük. Ehhez körülbelül 7 perc szükséges, akkor jó a szirup, amikor szálas lesz. Ekkor levesszük a tűzről és a vajat kockánként folyamatos keverve hozzáadjuk. Mindig várjuk meg, amíg a beledobott vaj elolvad, csak utána tegyük bele a következő darabot. A tejport a kakaóporral szitáljuk össze úgy, hogy ne maradjanak benne csomók. Folyamatosan öntsük a szirupos masszához és gyorsan keverjük el benne, mert a massza nagyon gyorsan fog kötni. Mikor elkészültünk, azonnal öntsük ki egy alaposan kivajazott tányérba. Ha szeretnénk ízesíteni aszalt gyümölccsel vagy csonthéjasokkal, ekkor még bele lehet nyomkodni. Fontos, hogy a tányért alaposan vajazzuk ki, mert ha nem tesszük, akkor nagyon nehéz lesz kiszedni a csokit, ha már teljesen meghűlt és kivágunk belőle egy darabo
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: turkkati, 2016. márc. 8. 09:49
A házi csokoládé 1. elkészítési módja és hozzávalói.