Rumos torta recept
A Rumos torta hozzávalói:6 db tojás
6 kanál cukor
6 kanál liszt
3 kanál rum
15 dkg vaj
4 tojás sárgája
10 dkg porcukor
3 dl édes tejszín
A Rumos torta elkészítési módja:
6 tojásból, lisztből, cukorból tortát sütünk. Deszkára tesszük, ha kihűlt a tetejéből levágunk egy vastag lapot. A torta közepét kivájjuk úgy, hogy alja és oldala maradjon. A kiszedett tésztát összemorzsoljuk, megöntözzük a rummal. A margarint habosra keverjük a porcukorral, a 4 tojás sárgájával és hozzáadjuk a rumos piskótát. A kivájt formába töltjük. Ráfektetjük a felső lapot. Tálalás előtt bevonjuk tejszínhabbal.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Hmv., 2016. márc. 5. 15:02
A rumos torta elkészítési módja és hozzávalói.