Ráchús 1. recept
A Ráchús 1. hozzávalói:8 szelet tarja
1 kg burgonya
1 db vöröshagyma
25 dkg zöldpaprika
25 dkg paradicsom
2 dl tejföl
só,őrölt paprika,liszt, olaj
A Ráchús 1. elkészítési módja:
A hússzeleteket enyhén kiklopfoljuk, sózzuk, lisztbe forgatjuk, kissé elősütjük serpenyőben. A burgonyát megtisztítjuk és nyersen karikákra vágjuk. Kizsírozott tepsibe szétterítjük, megsózzuk. Tetejére szórjuk a karikákra vágott vöröshagymát, zöldpaprikát, paradicsomot. Az elősütött húsokat ráterítjük a zöldségekre. A tejfölben elkeverünk 1 kávéskanál pirospaprikát és a húsokra+zöldségekre terítjük. Beborítjuk alufóliával, legalább fél órát sütjük így, majd levesszük és fólia nélkül fejezzük be a sütést.
Ha a burgonyát héjában megfőzzük és úgy karikázzuk a tepsibe, akkor gyorsabban elkészül az ételünk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Hmv., 2016. márc. 1. 13:40
A ráchús 1. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.