Házépítés költségei? (beszélgetés)
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne hogy van e valakinek tapasztalata tégla helyett öntött beton falazatú házzal. Melyiket tudnátok ajánlani?
A szocpol az talán szóba jöhet, de a hitel az semmiképp.Saját erőből szeretnénk, ami tudom,hogy nem egyszerű a mai világban.A hitelekkel az a baj,hogy akármi történhet,megcsúszunk vele,aztán meg úszik minden.Inkább még kivárunk, gyűjtögetünk kicsit.Más megoldás nincs.
Ha házasok vagytok, kiegészítő kamattámogatású hitelt és szocpolt is igényelhettek.
Ha igazán akarjátok, akkor meg lesz ebben biztos vagyok és ahogy minket is titeket is megtalálnak olyan emberek, akik segíteni fognak. Sok sikert!
Köszönöm a válaszodat.Minden tiszteletem a Tiétek,hogy így tudtátok felépíteni a házat.Azért ez nem semmi :) Remélem nekünk is sikerül,lesz segítség,abban biztos vagyok.Csak a kedves párom beleszeretett egy akkora telekbe,hogy öröm nézni.Kitalálta,hogy horgásztavat is kellene ásatni.(az kb egy új ház ára lenne :))Szóval nem egyszerű,de nem adjuk fel :)
Azért is írtam, hogy nem tudok konkrétumot írni.
Igazából elég sok téglánk, gerndánk volt itthon, csak nem akartam mindenre kitérni.
Ti ügyesek voltatok,a falazóanyag és a tetőszerkezet anyaga többe van , mint kétmillió, én azért azt javaslom, hogy előzetes tervezéssel és legalább 150 ezer/m2 -el számoljon, aki most nekifog, mert nem tudja majd befejezni.
Mi sok mindent úgy vettünk, hogy építkezésből kimaradt, sok mindent már összegyüjtöttünk a férjem elég gyüjtögetős fajta. Én azt mondom talán ha 2 milliót költöttünk. A villany kapcsolókat például a férjem cégének az alvállalkozói adták a villanyszerelők kimaradt, karcos volt haza vitték, oda adták. A festőktől glett anyagot a vizesek sok vízszerelő cuccot. A konyhánkban egy elég drága csempe van végig ami úgy került hozzánk, hogy amit a férjemék csináltak lakásokat a háziasszonynak nem tetszett és leszedette. Ő szépen leszedte, így nem a konténerbe került hanem hozzánk. A cserép a régi házról került át, majd ha lesz rá pénz lecseréljük. Tehát igazából nem tudok konkrétumot mindani. Sok fele jártak bontani, ilyen olyan épületeket és sok mindent meg mentett, mint a csempét is 1 hetet sem volt a nőnél a falon.
Az átlagköltségvetés 150-180ezer ft/m2., nyilván függ a beépített anyagok árától is nagyban és a saját erő mértékétől. Érdemes több helyről árajánlatot kérni, és amint itt az előttem írták is: rengeteg ugymond váratlan kiadás merülhet fel. A 150/m2 árral feltétlenül számoljatok, az alatt csak akkor lehet meg, ha csak nem az összes szakmunka és segédmunka ingyen lesz. Ebben az esetben sokba kerül a kaja-pia is, ha a család van, akkor kell adnod reggelit és ebédet, na, az is nagyon sokban van.
Körülbelül mi is így tervezzük.szabad tudni,hogy mennyibe került így egy 70nm-es házat felhúzni?
Kevesebb mint 1 év alatt felépítettünk egy 70m2-es házat.
Most sokszor olyan jókat nevetünk azon, hogy mekkora hülyeségek voltak.
Azt mondják ,hogy aki most építkezik vagy bolond vagy nagyon sok pénze van. Hát mi a bolond kategoriába esünk, de a boldog bolondba.
Köszönöm szépen a biztatást. :)
Remélem kész a házatok már és boldogok vagytok az "eredményben"
Ez attól függ, hogy mit akarsz építeni, miből, hogyan, milyen felszereltséggel. De én azt mondom hogy manapság nem éri meg építkezni, nagyon drága lett az alapanyag, s drágák a telkek is. Ugyanakkor szinte telekárban lehet kapni kész házakat, amivel még akkor is olcsóbban kijössz, ha némi átalakítást igényel.
Szia! Mi férjemmel kettecskén építkeztünk. Mondjuk az is igaz hogy ő kőműves, de én például nem vagyok villany szerelő, mégis megcsináltam.
Mi csak arra hívtunk szakembert, hogy aláírja a papírokat. Biztos hogy több lesz mint amire számol az ember anyagilag is meg időben is, de meg lehet csinálni.
Mi volt amikor este 11-kor betonoztunk, én kevertem ő pedig húzta. A burkolások végére már sok járólapot én raktam le, de szabni minden hova én szabtam.
Ha az ember igazán akar valamit megtudja oldani.
Nem az építkezéssel van a gond hanem a sok engedéllyel mert ahol csak lehet megnehezítik az ember dolgát és megkönnyitik a pénztárcáját.
Azért köszönöm! Még a riogatásokat is.
Valamikor a család összefogott és felépült a ház. És nem 40 év alatt
Villanyszerelő van, fűtésszerelő van, víz ami nincs, de ismerek valakit az piti pénz ( a többihez képest)
Szakember van, tüzépes ismerős (nagykerár + 3%) van, bontott anyagról meg szó sem volt.
Nagyon nehéz mostanában önerővel építkezni. Kérdés az is, hogy milyen szakember áll rendelkezésetekre. Nehéz előre meghatározni a költségeket, mivel csak te tudod, hogy milyen igényeid vannak.
Ma már nem fognék olyanba, ami bontott elemekből épül.
Szia!
Mi is most fejeztük be az építkezést.
Nem mi csináltuk, így drágább "egy kicsit". Emeletes, 150 nm. A vége ~ 20 millió lett. Nem olcsó mulatság, sajnos.
Sok sikert nektek :D
Szia! Mi most fejeztük be a házunk építését. Igaz, még a szigetelés hátra van, de már január közepe óta benne lakunk. 2011.augusztus közepén kezdtük az építkezést, mi magunk csináltuk. Én, a férjem, apósom, plussz egy segédmunkás. Nagyon sok pénzbe kerül így is, nagyon nehéz spórolni, mert minden drága! A mi otthonunk 170m2-es + 50m2 külön házikót építettünk. Kb. 15millióba van eddig, de úgy, hogy pl. a Tüzépes emberke ismerősünk. Tehát jól zsebbe kell nyúlni :) Sok sikert, és kitartást!
igen:D
sok szerencsét:) mi is a nagy részétmagunk csináljuk,de szakmabeli a férjem így könyebb, és vannak ismerősök ezáltal akikkel talán kicsit tudunk egyezkedni majd...de min tavasztól őszig tervezzük és csak egy 2x30nm-es hozzá építéről lesz szó:S
ahogy mi gondoljuk álljanak a falak,legyen meg a nyílászáró és akkor már jöhet az ősz...max csúszik majd, de csak úgy vágunk majd bele kb 5 év múlva h megvan az egész pénz rá mert másképp nem mernénk...
még egyszer sok sikerT:))
hat ez tuti program a kovetkezo 40 evre :)))
Ha nem áll egyben a pénzed zöme, el se kezd!!!Egy házépítésnél mindig vannak újabb és újabb költségek....Az unokák is megszületnek, mire igazán a végére értek, ha magatok akartok MINDENT csinálni.Mindenesetre sok szerencsét.
Több ismerősöm tapasztalatai alapján: Több, mint amit valaha is gondolnál. Sajnos mindíg van olyan amit elfelejet az ember beleszámolni :-(
Ez így ebben a formában annyira megválaszolható, mintha azt kérdeznéd, hogy mennyibe kerül 2 hét nyaralás.
énlegalább 20at tippelek elsőre..mivel ha már építkeznék akkor lehetőleg a legjobban tenném,vagyis szigetelés stb szempontjából...
no meg mindent magatok? mindent????gáz víz villany festés kőműves munka,asztalos munka??????:)biztos? soha nem értek a végére majd...:O
Ismerős vállalkozó két éve 170e/nm2 áron dolgozott, de ott Ő adta a munkát.
Én csak munka nélkül gondoltam, persze ez az igényektől is függ.
mi nem építkeztünk, de nem is fogunk már sztem.
azt is vedd számításba, h a 100 féle engedély, terv, esetleg közművesítés csak úgy viszi a százezreket.
esetleg nézz meg/keress meg 1-2 építtető céget, hátha valamennyire tudnak bontott árajánlatot adni, amiből láthatod legalább nagy vonalakban, mi mennyi. Attól függetlenül, h Ti építenétek.
De azért jól gondold meg, mi "csak" egy panellakást újítottunk fel (igaz, mi benne laktuk), de nagyon embert próbáló volt, munka után, fáradtan nehéz volt.
További ajánlott fórumok: