8. osztály költségei (beszélgetés)
Nem is a smink meg a haj aggaszt,hanem a ruha.Itt kölcsönözni kellene 28000ft.
Venni meg nem merek vateráról se mert középsuliban ugyanazt nem fogja felvenni..pedig volt egy tuti 6000ért.
Ez azért max Buda 1-2-3 kerülete, meg mondjuk Pesten 1-2 hely, de ott azért a százmilliós házak között már elég sok panel áll.. Pont ez utóbbinál jellemző, hogy a középosztály közepe még megpróbál felfelé alkalmazkodni - szerintem tévesen - a jövő érdekében. Engem az nem zavar, ha valaki gazdag, jómódú, hát egészségére, csak miért kell ahhoz a 98%-nak meg is hülyülni??
Meg esetleg 1-2 jobb vidéki város elitje tartozik még ide, néhány helyen azért van pénz.
Egyébként meg iszonyat nagy a szegénység, meg főleg a különbségek az emberek, meg a tájak között.
Igaz, helyenként változó lehet, de ahol én mozgok, azt tapasztaltam, hogy több a rongyos, ami sokszor átmegy már "majomságba". Alkalmanként a pedagógusok tudnak hatni, de ők sem szólhatnak bele.
Csak ez a fajta nevelés és felfogás az osztályok morálját is ronthatják.
Viszont bizony, van, mikor elég 1-2 "hangadó".
Ez az egész már a kezdetektől teljesen nem normális.
De ezt a rendszert mi tartjuk fent, mert birka módon alkalmazkodunk, és fizetünk, ahelyett, hogy elküldenénk azt a pár sznob hangadót, akár tanár, akár szülő, vagy elsunnyogunk, mint én, aki a kerület egyik legtehetségetebb gyerekét azért nem vittem a kéttannyelvűbe, mert nem akartam ebbe beállni...
Szóval mi tartjuk ezt fent, mert nem merjük kinyitni a szánkat.
Mint ahogy mi tartjuk fent azt is, hogy 15 órányi házifeladat legyen hétvégére/gyerek, mert megcsináljuk, és csak éppen pihenni, vagy másként tanulni nem marad időnk, mert ne a mi gyerekünk legyen a renitens. Meg a továbbtanulás. Ami szintén egy hazugság, mert még egy jó középiskolának, sőt még egy egyetemnek is sokszor kevés köze van az igazi boldoguláshoz. (Persze jó esetben azért némi van)De a boldogsághoz meg szinte semennyi. Én láttam nem egy évfolyamtársamat idegileg tönkremenni, rákot kapni, többször agyhártyagyulladást kapni, akik csak azért voltak a Műegyetemen, mert egy Fazekasból, vagy Radnótiból nem volt sikk máshova menni..
Az egész a szülők versenyéről szól, akár tanulásban, akár anyagilag, akár puncsolásban. Azt hisszük jót teszünk, közben az életet húzzuk ki a gyerekek lába alól.
Kemény, de ez van.
Nekem is magas :D
Állítólag már megvannak kik töltik be eme posztot.
De már tényleg tiszta amerika😑
Ha pedig nem allnak be a sorba, ellent mondanak, kitor a parasztfelkeles.
Termeszetesen fodrasz, kozmetikus, manikur es tsai...
Hamarosan mar az ovodaban is hasonlo lesz?
A telefon úgy gondolta anyukad volt blúzban😂
Sztem ez egy hülye divat,hisz ahogy halljuk is,sokan ingyen étkeznek,sok szülő közmunkabérből próbál boldogulni,nem egyformán állan anyagilag a családok.
Megint sokan hitelhez folyamodnak,hogy az iskola elvárásainak megfeleljenek.
Nem tudom miért és hogy került oda az az "anyám" a blúz után :)
Hülye telefon :)
Nálunk mindössze a kendő meg a nyakkendő volt egyforma. Ezen kívül mindenki olyan fehér blúz anyám, ingben, nadrágban, szoknyában volt, amilyenbe akart.
Ennyi volt a költség.
A rongyrazasnak nincsenek hatarai;
feher menyasszonyi ruha a lanyoknak, frakk a fiuknak;
De! Túlzásba viszik! Nem normális!
Nálunk szerencsére nem, de hallottam róla.
Sziasztok!
Véleményekre lennék kiváncsi.
Az hogy szalagavatón keringőznek újabban,az sem ok,de na...de hogy 8.osztályban is hatalmas költségekbe verik a szülőket mennyire normális?
Hogy fizetik ki a szülők?
Olvasom,hogy sokszor csak a ruha 30 ezer..és a többi?
Nem viszik túlzásba ezt az egészet?
További ajánlott fórumok:
- Mennyibe kerül ma egy válás ügyvédi költségeit tekintve?
- Házépítés költségei?
- Egy beidézett tanú utazási költségeit valóban megtérítik?
- Mit tudtok az első OKJ-s képzés költségeiről? Támogatja az állam?
- Ha egy főiskolán belül 2 szakra szeretnék járni, akkor a 2. szak költségeire kapok vmiféle engedményt?
- Autóvásárlás esetén melyik fél fizeti az átírás költségeit?