Házasságkötés külföldi állampolgárral (beszélgetés)
Sziasztok! Scájcban tanulok és szeretnék házasságot kötni orosz barátnőmmel.Mivel egyik sem EU-s állam (Oroszország és Svájc) vajon kijöhet velem Svájcba amíg be nem fejezem a tanulmányaimat, s vállalhat-e ott munkát?Esetleg ötlet merre-kihez forduljak tanácsért.
Köszi előre is
1. személyesen kellene találkoznotok, hogy egyáltalán működőképes-e a dolog
2. személyesn kell bejelenteni a házasságkötési szándékot
3. lehet a fiatalembernek túrista vizumot kellene szereznie elsőkörben
4. Aztán 3 hónap alatt a papirokat megoldani.
5. ezek a dolgok nem mennek neten keresztül. Még nekünk is személyesen kellett megjelennünk az anyakönyvvezetőnél bejelentkezni, és ügyeket intézni, úgy, hogy a férjem és én is uniós állampolgárok vagyunk.
6. tanácsokat adtunk, most rajtatok a sor cselekedni, mert senki sem tudja ezt helyettetek megoldani.
Szia .
hat igen van benne igazsagod . nekem is sokat jor az agyam ezen a temen . De hat ez van . Igen nem vagyunk egyformak . de azert koszonom.
Az biztos, hogy én sem!
Így ismeretlenül, pláne úgy, hogy megkérdőjelezhető, nem azért akar-e házasságot, hogy megkapja a letelepedési engedélyt... Persze neten könnyű...
Na meg mi van, ha a szex nem jó???
Nekem ugy latszik konnyebb volt a helyzetem.Amerikaba mentem ferjhez,es csak az utlevelem kellett,amivel a nevemet tudtam igazolni.Igaz,a ferjem magyar szarmazasu volt,de mar lejartak a magyar papirjai.Tehat,hazamentunk,es leforditattuk a papirjait magyarra,es a hazassagi papirunkat is.Utana bementunk az Onkormanyzatunkhoz,ahol elinditottak,az allampolgarsagi papirjait.Ahogy meglettek a papirjai,hogy magyar allampolgar,az csak 6 honapig volt jo.A ferjemnek visszakellett menni dolgozni,masik evekben ujbol elkellett kezdeni az allampolgarsagi kerelmet.Mind a kettonknek bekellett menni az amerikai kovetsegre,ahol kulonbozo oltasokra adtak papirt nekem,sot meg AIDS vizsgalatra is elkellett mennem.Ferjemnek igazolni kellett,hogy eltud tartani,van annyi keresete.Utana megkaptam a kiutazasi vizumot.Ferjemnek ujbol lett magyar utlevele es szemelyigazolvanya.Az biztos,hogy hosszu torturan es sok kiadason mentunk keresztul,de ez mar a multe.
Ja,mivel,mind a ketten ozvegyek voltunk,az elozo hazassagi levelunket,es a halotti leveleket is lekellett forditatnunk,Magyarorszagon,amit a kovetsegre bekellett adni.
szia koszonom ,hogy valaszoltal. Hat igen gondolom ,hogy bonyolult . Ahol tudok csak erdeklodom. Es a valaszom, meg nem talalkoztunk szemelyesen , Nap mint nap beszelunk skype . Ez tudom ,hogy nem sok . Es sokan bolondnak is tartanak , de szeretem . ez van . De koszi.
Szia.
Neked kell Londonban megérdeklődni. Külföldön, nem eu-s állampolgárral kötentő házasság, kicsit bonyolultabb, mint az otthon eu-s állampolgárral.
Egyébként személyesen már találkoztatok?
sziasztok .megint london vagyok . tud nekem valaki segiteni? Ugylatom senki . ha tudtok valami okosat akkor kerlek benneteket irjatok .
koszonom.
Sziasztok.
Szeretnek segitseget kerni ,tobb mint fel eve megismerkedtem egy Algeriai fiuval . Most megkerte a kezemet, szeretnenk osszehazasodni .De nem tudjuk ,hogyan kezdjunk hozza .Milyen papirokra van szuksegunk . ja igen es en londonban elek es dolgozom 3 eve. Es magyar allampolgar vagyok . O Algeriaban el . Ha valaki tud segiteni nagyon megkoszonnenk. Kerlek segitsetek . Koszonom.
Igen, nagyon igazad van sajnos:( Volt erről egy rádióműsor is 2 évvel ezelőtt, én is nyilatkoztam benne, hogy nagyon hiányzik egy olyan internetes oldal, ahol mindent leírnak, mi a teendő ilyenkor.
Örömteli készülődést kívánok nektek! :)
Ja igen, elfelejtettem mondani, hogy a nőtlenségi/hajadonsági papír 6 hónapig érvényes, vagyis nálunk úgy volt. Akkor ki kell kérnetek mégegyszer, minél frissebb legyen.
Az anyakönyvi kivonatot, amit kaptok, majd be kell vinni a másik ország önkormányzatához is, ott kiállítják a másik nyelven. Azt már nem kell lefordíttatni.
Hogy hol egyszerűbb házasságot kötni, azt én nem tudom, tekintve, hogy nem ismerem a román jogokat, nekem nem román a férjem. Viszont én úgy gondolom, hogy az EU-ban a szabályozás egyforma, tehát elvileg nem kellene, hogy különbség legyen.
Szia Veronika.
Köszönöm válaszodat.Azt mondta,hogy azért nem jó mert az egy apasági nyilatkozathoz volt kérve és neki az nem jó.Mondjuk bakafántos az anyakönyveztető.Hol a legegyszerűbb házasságot kötni?Romániába vagy Magyarországon.Mert ha Romániába kötünk házasságot akkor elvileg azt itt csak érvényesíteni kell.És a páromnak csak egy nőtlenségi papír is elég.Ezt is csak olvastuk a neten.
Szia!
Lehet elkéstem a válasszal, de azért leírom, hogy a román félnek ki kell kérnie a hajadonsági/nőtlenségi igazolást a lakhelyén lévő önkormányzattól s hitelesen le kell fordíttatni. Azon kívül kell egy másik papír is a magyarországi román konzulátusról, úgy tudom, az egy engedély, amiben engedélyezik, hogy összeházasodjatok. Nekem így rémlik 4 év távlatából a sajátunk. Ja és ezt is le kell fordíttatni.
Az esküvőn nem kell hivatalos tolmács, bárki lehet az, nyelvvizsgát sem kérnek hozzá.
Szia!
Románia is EU-s, tehát el kell, hogy fogadja. Mit mondott, miért nem jó?
Hol szeretnétek házasságot kötni, Magyarországon, vagy Romániában?
Sziasztok!
Ha minden igaz hamarosan én is férjhez megyek. Remélem vannak itt egy páran akiknek volt Magyarországon esküvőjük román állapolgárú féllel. Szeretném ha vagy ide, vagy privát üzenetbe leírni , hogy milyen papírokat kellett beszerezni és honnan. Nagyon megköszönném. Azt már olvastam ,hogy állítólag a román állampolgároknak , nem adnak ki papírt a román hatóságoknál így felmentést lehet kírni, ha minden igaz.
Az esküvőn a tolmács lehet egy barát is akinek van nyelvvizsgája? Mert valahol azt olvastam lehet barát, valahol meg azt, hogy hivatalos tolmács kell. Jó lenne végre tisztán látni. Sajnos külföldön élünk mind ketten szóval még nehezebb számunkra az ügyintézés.
Előre is köszönöm ha valaki tud segíteni.
Szép napot mindenkinek:)
További ajánlott fórumok:
- Külföldi állampolgárral kötendő házasság esetén melyik iratot kell magyarra fordíttatni az alábbi esetben?
- Külföldi állampolgárságú apa lemondatása a gyerekről
- Vízum külföldi állampolgárnak
- Volt már valakinek külföldi állampolgár az esküvői tanúja? Mi a menete a dolognak? A tanú papírjait is le kell fordíttatni?
- Hogyan szerezhet külföldi állampolgár vízumot Magyarországra?
- Külföldi állampolgár, hogyan igényelhet Mo-n TB kártyát?