Házasság - Mikor? (beszélgetés)
tudom,de en biztam benne ha kimondjuk az egy orok eleten at tart
rajottem hogy nem
engem 2 hete hagyott el a ferjem
tehat a hazassagban mar nem hiszek
ÉLettársi kapcsolatból sem olyan egyszerű kiugrani már pár év után. Én nemvagyok független. A mi kapcsolatunknak egy papírnál sokkal csodálatosdabb dolog ad köteléket egy gyönyörű kisfiú akit reméljük még sok követ majd.
Tudnád, hogy régen a kereszténység kitalálása elött milyen természetes volt, hogy egyneműek vannak együtt. A keresztények kezdték csak el üldözni őket azzal, hogy kitalálták, hogy ez bűn.
azonos azonos neművel???ez nem a természet rendje..
ha énrajtam múlik soha nem lesz engedélyezve az egyneműek házassága.!!
ha Te egyszemélyes sztrájkba kezdesz..lelked rajta,de nem hinném,hogy ez ok.!!!!
a házasságban élők keretet adnak a kapcsolatuknak és a szerelmüknek,törvényesítik és nem vadházasságban élnek.
a házasság egy stabilitást ad,egy bizonyos jellegű kötöttséget,nos,aki élettársi kapcsolatban él,az nem vállalja fel,hogy egyetlen emberhez tartozzon egész élete során .félti a függetlenségét,mert egy házasságból kiugrani nem olyan egyszerű,de egy élettársi viszonyban?összepakol és viszont látásra...ennyi..
a házasság nem ósdi dolog!csak nem mindenkinek való..egyénfüggő!
Én az életbe nem akartam senki felesége lenni..soha..nem akartam valakinek a valakije lenni,valaki tulajdona...szabad akartam lenni!
és kettő éve megváltozott minden a világon,családra vágyom,férjre,nem hittem volna,hogy én!!!!ilyet fogok mondani valaha is..
kötöttségre vágyom,megállapodottságra.
s hogy ez mikor fog bekövetkezni?
ha eljön az igazi ..és akkor nem is lesz kérdéses a házasság,az megy szépen magától.
remélem nemsoká beteljesedik...
Azt mondják minél tovább tart egy házasság, annál valószínűbb, hogy valamely félnek szeretője van. Ha pedig mindkét félnek, akkor az egy jó, egyenlő esélyeken és kölcsönös tiszteleten alapuló házasság:)
Viccet félretéve én még nem látom elérkezettnek az időt 38 éves vén majomként a házasságra. Voltak kísérleteim, de csúfos kudarccal végződött mindegyik. Nem hiszem, hogy korhoz köthető vagy meghatározható, hiszen ismerek olyat aki fiatalon ment férjhez és be is dőlt a kapcsolata és olyat is aki szintén ifjúkori szerelméhez ment hozzá, majd 50 évet húzott le mellette.
A házasság nem játék, nem egy meggondolatlan pillanat szülte alkalom. Felelős döntés, magunkért és a másikért is. Hosszú távú elkötelezettséget jelent, de nemes és szép elkötelezettség, illetve a feltétlen összetartozást megpecsételő eskü.
Gondolom a melegekről beszél például...mindenesetre ezzel, mint érv én sem tudok azonosulni.
Aki nem akar házasodni, X Y Z indokkal ne tegye, de akik szeretnének és nem tudnak, azonak nem segítség az, hogy akkorénse.