Havi kajapénz (beszélgetés)
nekem 45-55 ezer között mozog, de most érzem azt, hogy ez már kezd kevés lenni.
tavaly sajnos volt egy pár olyan hónapom, amikor 25-35 ezer jutott kajára, na ez borzasztó volt! Még jó, hogy nyár volt, és sok minden termett, na akkor megtapasztaltam, hogy milyen egyik napról a másikra!
Szerencsére most már mind a ketten dolgozunk.
A családommal élek, 5-en vagyunk, a szüleink és 3 "gyerek" ami étkezés szempontjából nem igaz, mert a legkisebb is közülünk 19:))
Rengeteg elmegy kajára egy hónapban...
Az az igazság, ha az ember normálisan, egészségesen akar táplálkozni, és nem csak krumplis tésztán élni, ahhoz sok pénz kell. A szüleim pedig mindig is figyeltek arra, hogy amit eszünk, az minőségi legyen és finom.
Minden héten többször eszünk húst, napi szinten gyümölcsöt-zöldséget, néhanapján halat, és süteményt is gyakran sütünk min. heti 1szer. Akkor nem beszéltem még a joghurtokról, a sajtokról, az édességről(néha kell)vagy a gyümölcslevekről...
Összességében havi 60-70 biztosan kajára megy el, sőt...
Szerintem 5fős családnak ennyinél kevesebből nem lehet kihozni, illetve lehet, de az már nem egészséges, minőségi étkezés lesz...
Nem irigylem az itteni anyukákat, akik egy családra vásárolnak-főznek, le a kalappal előttetek!
Uristen.
Mi négyen vagyunk, nekem 20 ezer ft egy hétre is kevés.
Egyre drágább sajnos minden :( Szerencsére diétázom, így kevesebbet eszem :D
Viccen kívül figyelem az akciókat és inkább leértékeléskor spájzolok be, hogy spóroljak.
A primőr zöldség nagyon drága, a gyümölcsökről nem is beszélve. Máskor ilyenkor 200 Ft-ért lehetett banánt venni, most 400 Ft alatt ritkán látok. Nem is veszem meg ennyiért.
Havi kb 20e-t költhetek kajára, de ez +/- változhat. Az biztos, hogy mióta nem veszek sűrűn nasit, kevesebbet költök.
Az otthon főzéssel is sokat lehet spórolni, nekem nem lenne pénzem a 700-1200 Ft-os napi menza árakhoz.
én is ezt tapasztalom, most hogy újra dolgozok végre gyes után, örültem, hogy t9bb bevételünk lett, és mégis amit kitűztem, hogy költhetek, azt meg kell emelni, mert sajnos már egyre kevesebb mindent tudok belőle venni.
Neked hogyan alakul egy heti nagy bevásárlásod? Miket veszel?
sajnos nekem se jut annyi, amennyit szeretnék, 45-50.000 Ft körül van az élelem, ehhez jön a többi, ha többet költenék élelemre, akkor már végképp egy forint sem maradna félre, így egy kicsit muszály spórolnom.
Nagy megdrágult minden, és félő, hogy nem is nagyon lesz már olcsóbb, ami már ennyibe kerül, cukor, olaj, liszt vagy bármi...
Hasonló a helyzet nálunk is. :D
Egy 110 kilós férj, egy nagyfiú aki sportol, és egy kicsi aki ugyanugy éhes.
:D
Ket fora atlag 50-60 ezer forint. Ebben hus, zoldseg-gyumolcs, tisztitoszer van benne, a kutyakaja nincs.
A legutobbi bevasarlasnak vettem eszre, hogy 3000 forinttal tobbet fizettem ugyanazokert a dolgokert :S
tervek szerint 20e kéne minden hétre minimum
de ha nem jut enni akkor annyit osztunk be amennyi van, mindezt élvezettel és jókedvel tesszük, mert az élet egy játék
fülembe cseng középiskolás lányom egyik házifeladata ki tud 1 főre 1000 ft-ból egy étkezést kihozni? azóta is azon törpölök mennyit keresnek a középiskolás tanárok?
mert én 1 főre napi 1000 ft-ot nem költhetek
szeretnék, de ennyi nem jut....
ugyhogy sok fortélyt, ötletet megtanultunk otthon az évek alatt.... és eszünk egészségeset- is bőven.
További ajánlott fórumok:
- Mit ebédeltél ma? Ötleteket gyűjtök a havi ebédtervemhez
- Van-e 13-dik havi családi beiskolázáskor?
- Szerintetek belehet osztani havi 40000ft-ot gyerek, étel, stb re?
- Nem jövök ki a fizetésemből. Havi 50 ezer hiányzik hozzá...
- Tanácsokat kérek! Hogy lehet (pár hónapig) havi 20 ezerből négy embernek kijönni?
- Mennyi munkaidőt vállalnátok havi bruttó 105.000 /nettó 75.000 Ft bérért? Napi 2x 1 óra utazási idő mellett?