Hátsó udvar rész eladása (beszélgetés)
Gondolom, csak építési engedéllyel vesz meg valaki egy telket.
Azt a bank adja?
Tényleg nem tudom.
Miért kellene építési engedély?
Bank, aztán ha az engedi akkor földmérő, utána földhivatal a megosztás miatt, majd ügyvéd az eladás lebonyolításához.
Nem az önkormányzat az első? Talán építési engedély kell az eladáshoz.
Bár ez csak az én gondolatmenetem.
Első körben a banknál érdeklődnék, mert ők simán mondhatják, hogy nem.
Ha lehet, a földhivatal tudja megmondani az adott terület parcellazasi kritériumait, utána meg egy ingatlanokat kellene találni, ha gozod sincs az árról.
Sziasztok!
Adott egy ház, nagy udvarral. A házon hitel van. Mivel nagyon nagy a terület, azt beszélgettünk a férjemmel, hogy a hátsó részt nem használjuk ki, igazából csak ritkán megyünk hátra, kB amikor füvet kell vágni. Azon gondolkodtunk, hogy eladnánk a szomszédnak, őt érdekelné is a dolog. Viszont, egyrészt nem tudjuk, hogy lehet e ilyent, másrészt hol tudnánk ezt hivatalosan megérdeklődni? A földhivatalban? És mi alapján dől el, hogy mennyit ér a terület? Köszönöm ha valaki hozzá értő válaszol.
További ajánlott fórumok:
- Mi történik megint a kiscicámmal? Húzza a hátsó részét! Történt nálatok ilyen?
- Az egyik fiam ellökte a másikat. A kicsi beverte a feje hátsó részét, lett egy púp neki. Lehet bármi baj?
- Ház eladás esetén 3/4 és 1/4 tulajdonrész esetén a kisebb tulajdonrészű visszatarthatja a ház eladását?
- Városban egy helyi ételkiszállító autó hátsó részében kutya...
- Milyen gyakorlatok valók a derék oldalsó-hátsó részén (hát alján) található zsírrétegre? (kardiómozgáson kívül)
- Ingatlan eladásából származó jövedelmem, adózás utáni megmaradt részét köteles vagyok ingatlanba fektetni vagy szabadon felhasználhatom?