Hasznos és haszontalan babadolgok, avagy mit érdemes és mit felesleges megvenni a babának? (beszélgetés)
Szerintem.. Haszontalannak tartom, ezért nem is vettem....Szoptatós párna.. (minek, amikor a sima párnával is ki lehet támasztani bárhol magad, és a láb közé is be lehet venni.. pocaktartó.. Mi van?
Szülés után: Szoptatós melltartó..sterilizáló (na ezt kaptam, de kb.ha háromszor használtam.
Pelenkatartó... egyből vittem a szemetesbe, ha kakis volt, a kinti kukába. (becsomagolva nejlonba) cumisüveg melegen tartó(ha kellett, megmelegítettem..) fürdőkádállvány(az asztalra rátettem, majd később a kádba(pedig szar a derekam)cumilánc..(elég a csiptető az legalább nem tekeredik a nyakára...borostyánlánc fogzásra( az iménti okok miatt)mérleg...(feleslegesen stresszeli magát az ember)Ami viszont (szerintem) fontos: Légzésfigyelő, külön lázmérő, orrszívó,,saját kiságy(én ráfaragtam mert kölcsön kaptam, és egy éves korába vissza kellett adni mert jött ott is a baba)Saját babakocsi,(ezt is ajcsiba kaptam, de akkora batár volot, nem szerettem..
nekünk 5hónaposan bújt ki az első.
viszont unokahuginak csak 9-10 hónapos kora körül (már azt hittük, fogatlan lesz :)) mégis 7 hónaposan egyedül ette a hámozott barackot.
Sziasztok!
Én a babaruhát mindig vasalom, igazából nem csak higiéniai, hanem esztétikai szempont miatt is. :-) Egyébként meg imádom vasalni a kis cuccait.
Kenguru: Kaptunk egyet, de sosem használtam.
Botmixer: Őszintén megmondom, nem mindig tudtam vele simára csinálni a bébiételt, 4-5 hónapos korban még nem tudott mit kezdeni a kis darabokkal. Így én turmixgépet használtam, az nagyon bevált. Most már 10 hónapos, már egy ideje nem turmixolok semmit.
Szia!
Hordozókendőt csak a második babámnál használtam, bárcsak az elsőnél is lett volna! A mérleget felejtsd el,ha nem beteg a baba, ne idegesítsd magad a méricskével.
A bébikomppal a legnagyobb baj hogy kimaradhat a fejlődésből a mászás vagy teljesen összezavarhatja a fejlődést.
A futóbicikli tényleg jó. Bár nekünk nem volt de a fiam annak használta a biciklijét mert még nem tudta tekerni a pedált. Viszont segítség nélkül tanul meg biciklizni.
Valahol azt olvastam, hogy aki kompot használ később tanul meg járni. Egyébként azzal is tud a gyerek hatalmasakat esni. Ezek nagyon drága és nagyon felesleges dolgok.
A futóbicikliről mit gondoltok? Állítólag fejleszti a gyerek egyensúlyérzékét és ezáltal könnyebben is tud majd tanulni. Én nagyon gondolkozok rajta, hogy azt hoz majd a Jézuska Nándinak, ha addig nő még egy kicsit.
Nekem a két fiam járássegítő nélkül tanult meg járni. Főleg mivel akkor még nem is volt ilyen vagy ha volt is piszok drága.
A másik ami viszont én nem csak feleslegesnek de károsnak is tartok az a bébikompok.
Nálunk az ülve fürdetés nem jött be, jobban élvezi, ha fekszik és a lábával tudja rúgni a vizet.
Tudjátok mit tartok még nagyon feleslegesnek? A járássegítőt. Láttam már gyereket nagyot esni vele, éppen hogy nem verte bele a fejét. Szerintem könnyebben megtanul a bútorokba kapaszkodva járni.
nálunk a papa szögelt fából egy rácsot, amit a nagykádra rá lehet tenni... azon van a kiskád. emelgetni sem kell.
azt hittem én is, hogy már kinőttük... de nem! azóta ülve fürdik, és még jobban élvezi (én meg nem győzőm tartani :))
További ajánlott fórumok:
- Most megint feleslegesen áltattam magam, vagy mi lehetett a baj?
- Miért kell segítenünk azoknak a deviza hiteleseknek, akik teljesen feleslegesen vettek fel hitelt?
- Junior tejital - tényleg felesleges?
- Mi az amire rájöttetek, hogy felesleges pénzkidobás volt az életetekben?
- Milyen felesleges ajándékot kaptál már karácsonyra?
- Mikor érdemes a babadolgokat megvenni?