Mikor érdemes a babadolgokat megvenni? (tudásbázis)
Szia zoledi!
Én 10 hetes vagyok és nekem is nehéz türtőztetni magam:) Szívem szerint már vennék ezt-azt, de várok még egy kicsit, ráadásul én is kapok majd egy csomó mindent, szóval majd csak ezek után állok neki. Pedig már olyan jó lenne vásárolgatni:)
Háát, én alig tudom magam visszafogni! Legszívesebben mindent megvennék már most!
Tegnap is voltunk nézelődni, pedig párom mondta is, hogy nagyon korai,én csak nem hagytam magam. Mondtam, hogy legalább egy babanaplót vegyünk. Persze az sem jött össze, mert nem tudtam, hogy kék legyen, vagy rózsaszín... :) így üres kézzel tértünk haza...
Én már nagyon korán elkezdtem vásárolgatni!:))
(Sokan kérdezték, hogy nem kora ez?)
Én igazából nem vagyok babonás, meg ugy voltam vele, hogy mire várjak? Szülés közben is történhet baj!
...szóval én amikor valami kihagyhatatlant láttam, megvettem:)
Egyébként mostanában egyre többen szülés utánra hagyják a vásárolgatást!
Ki így- ki úgy:)
jaa hogy ez a neve:D:D értem...köszönöm, utánanézek.
mentségemre szolgáljon, hogy nem én vagyok a kismama, hanem a nővérem:D
Szia!
Pelenkázó táska:)
Keress rá 1000 féle van. Talán a leg praktikusabb amelyikben van kihajtogatható pelenkázó 'alátét', amin bárhol tisztábateheted...
sziasztok!
lehet hog yhülyeséget kérdezek, de létezik olyan hogy kismama táska?
Milyen táska a legideálisabb? Amibe később minden belefér ami a babának kell
Amit én nem vettem, pedig most divat:
sterilizáló készülék
pelenka tartó vödör (használtnak)
Légzésfigyelőt kaptunk, de rendszeresen lejött róla, így 2 hétig használtuk csak. A frász kitört rajtam addig.
Volt ami már terhesség előtt megvolt (egy rugi, abban "jött" haza a kórházból :-D).
Listát írtam - körbekérdezve hogy kitől mit kapunk -, majd 33. héten felkerestünk egy üzletet, ahol bevásároltunk kb. 100eFt-ért (BabyOtuletbe voltunk). Itt ruhát nem vettünk, inkább kiegészítőket, ágyneműt, babakocsit.
Használtan vettünk hordozót. Kiságyat egy bútoráruházban vettünk matraccal együtt. Ruhát meg ahol láttam, mindenféle pocakos korban :-D.
Én mindenkinek azt mondom (ha akarja, ha nem), hogy 56-os ruhából pár darab (fiamnak nem is vettem ezt a méretet, mert végig mondogatták hogy nagy baba), inkább 62-es. A pici pelust (3-6kg-ig) a fiam 3 hét alatt kihízta (5,5kg-osan), abból maradt a nyakamon rengeteg (elajándékoztam)-én abból se tankolnék fel, meglátnám, hogy mekkora a gyerek születésnél, meg hogy hízik.
Szia!
Szerintem még várj vele!
Szia, én a 3. trimeszterben kezdtem..nem akartam elsietni, na meg a férjem sem.:-) a kis aggódó..:-)
kérdezz körbe rokonokat is, és alaposan fontold át, mire lesz tényleg szükséged, mivel hatalmas a választék babadolgokból, de a felére nincs is szükség.:-)
kitartást a gyönyörű pocakos hónapokra..:-)
Én kb a 4-ik hónaptól kezdve kezdtem el apránként megveszegetni a dolgokat. A nagyobb dolgokat hagytam a legvégére, Pl kiságy, matrac)bár már az is megvolt gondolatban hogy hol fogom megvenni, tehát már kinéztem.
Babakocsit meg azután vettük meg hogy meglett a baba, mivel november végére voltam kiírva, úgy gondoltam,az még ráér.
De jól bespájzoltam törlőkendőkből, mindenféle fajtából.
A ruhákért kb a 6-ik hónap végén mentem el.
Szépem lassan így összejött minden, mire a baba megérkezett.
Szia! Én megvártam a 28. hetet és utána vásároltam. Persze ha hamarabb megláttam vmit, ami szép v. jó áron volt megvettem. De az igazi bevásárlás csak ez idő után következett.
Boldog baba várást!
Érdemes végignézegetned a pl.: neten, hogy mit tartalmaz a babakelengye, a mama kórházi csomagja, stb...
Készíts saját listát. Arról, amiket kaptál, és arról is, amit még meg kell venni, vagy esetleg fogsz kapni. Érdemes.
Sziasztok! 8 hetes kismami vagyok, és arra lennék kíváncsi, hogy mikor érdemes a babaholmikat megvenni. Nagyon sok mindent fogunk kapni rokonoktól, szerencsére. Az is érdekelne, hogy mik azok a dolgok, amik kellenek? És kb. mennyibe kerül mindez?
tudom, hogy megoszlanak majd a vélemények, de mindenki véleményére kíváncsi vagyok!
Köszönöm a segítséget!
Hát, mindenféleképpen, amikor már kiderült a neme:)
Meg hát, inkább a vége felé szerintem. Én most vagyok félidős, de babonából, meg mert két már babómat elveszítettem, ezért én tuti szülés előtt egy hónapig semmit sem veszek meg.
De valaki már nagyon korán elkezdi. Ez egyén kérdése:)
Boldog babavárást:)
További ajánlott fórumok:
- Flavorwave Turbo Főzőrendszer - van valakinek? Érdemes megvenni?
- Hasznos és haszontalan babadolgok, avagy mit érdemes és mit felesleges megvenni a babának?
- Mit gondoltok a suttogó könyvekről? (Suttogó titkai, A suttogó mindent megold...) Érdemes megvenni őket?
- Melyik víztisztító gépet érdemes megvenni?
- Érdemes ilyen olcsó nyomtatót megvenni?
- Milyen (emlék)tárgyat érdemes hozni Londonból? Vagy: mit érdemesebb ott megvenni egyáltalán?