Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Használtok-e instant élesztőt? fórum

Használtok-e instant élesztőt? (tudásbázis)


2015. nov. 13. 12:25
a szarito eleszto ugyanolyan jo,mint a friss.
26. 9cf0020815 (válaszként erre: 25. - 41fdab80c1)
2011. máj. 23. 08:31
Köszönöm igyekezni fogok:-)Bár a végeredmény nem lett rózsás,azért mindmegették:-))))
25. 41fdab80c1 (válaszként erre: 24. - 9cf0020815)
2011. máj. 23. 07:15

Az nem baj, ha összekevered a lisztet a sóval, csak

akkor van hézag, ha a lisztre ráöntöd a sót, aztán az élesztőt, és a kettő együtt, így töményen találkozik.

A porélesztőnél sajnos már többször előfordult, hogy a szavatosság ellenére nem indult be, ezért nem bízom benne annyira, hogy "indítás" nélkül beletegyem.


Mindkét élesztőt két dologgal lehet elszúrni:

* ha a víz, tej túl meleg,

* ha sok cukrot teszel hozzá

Erre a kettőre kell ügyelni.


Sok sikert!!!

24. 9cf0020815 (válaszként erre: 23. - 41fdab80c1)
2011. máj. 23. 06:30
Hát igen gyakorlat teszi a mestert...?most,hogy írod...,én egyáltalán nem tettem tejet a az élesztőhöz,csak a liszttel kevertem össze,és a liszt már sós is volt.Azt hiszem itt volt a bibi:-))) Köszönöm a tanácsot:-)
2011. máj. 22. 19:39

Én vénségemre a sok jó gasztro-blogostól tanultam, -és milyen igazuk van-, a friss élesztőt már nem futtatom, csak belmorzsolom a lisztbe, max elkeverem a cukros langyos tejjel, és már öntöm is a liszthez.

A porélesztőt-mivel tapasztalatom szerint lutri-elkeverem a tejjel, és ha apró bubikat látok a felszínén már öntöm is a liszthez.


Mindkettőnél arra kell ügyelni, hogy sóval ne érintkezzen, mert akkor meghal. Ezért célszerű a sót a liszttel azonnal elkeverni, és ebben az esetben ilyen baleset nem fordulhat elő.

2011. máj. 22. 19:31

Meg lehet szeretni.

Nekem a hagyományos élesztő maradéka mindíg megromlott, mert ritkán használom, ez viszont eláll.

21. 9cf0020815 (válaszként erre: 20. - 470f6cae11)
2011. máj. 22. 18:37
:-)))
2011. máj. 22. 17:53

Próbáld így:

langyi tejbe kis cukor, bele élesztő és CSIPET LISZT.

Ebbe "Kapaszkodik bele", mikor felfut. Ez a kovász.

És ettől lesz tökély....:)

19. 9cf0020815 (válaszként erre: 18. - C130f7eb3b)
2011. máj. 22. 16:44
Köszi,ezt így papíron tudom, csak gyakorlatban nem,és nem mertem:-)))Legközelebb,próba cseresznye kénytelen leszek:-)))
18. c130f7eb3b (válaszként erre: 17. - 9cf0020815)
2011. máj. 22. 16:31
belemorzsolod az élesztőt egy pohárba, vagy a tálba, teszel rá egy kiskanál kristálycukrot, és egy kis tejet, aztán letakarod, és vársz. Ilyen melegben hamar feljön. Ha hideg van, 10 másodpercre beteszem a mikróba, és otthagyom, amíg fel nem fut.
17. 9cf0020815 (válaszként erre: 16. - 8da56b30fc)
2011. máj. 22. 16:23
Először próbálkoztam,tepertős pogácsával,és nem tudom,hogyan kell az élesztőt megfuttatni,így gondoltam, ezt megúszom...A végeredmény pogácsás tepertő lett..:-)))
16. 8da56b30fc (válaszként erre: 14. - 9cf0020815)
2011. máj. 22. 14:20
Nem mindig mi vagyunk a hibásak, ha v.mi nem úgy működik ahogy kéne...:)
2011. máj. 22. 14:18
Sokkal finomabbak a kelt tészták normál élesztővel - szerintem. :)
14. 9cf0020815 (válaszként erre: 13. - 8da56b30fc)
2011. máj. 22. 14:15
Jól van azt hittem én rontottam el valamit,köszi:-)
2011. máj. 22. 14:11
1szer probáltam ki, de nem kellett volna, dobhattam ki az egészet... nem volt "rendes" a boltban :(
2011. máj. 22. 14:05
Valaki...:-)
11. 9cf0020815 (válaszként erre: 10. - F303be5590)
2011. máj. 22. 11:28
Köszönöm!
2011. máj. 22. 11:22
már nem
2011. máj. 22. 11:10
Az a helyzet,hogy tegnap megsütöttem,nem futtattam fel,csak a liszthez kevertem,hát nem lett csodás eredmény...
2011. máj. 22. 11:09
Szerintem is jó, én inastantot szoktam használni. És nem kell futtatni, csak simán keverd bele.
2011. máj. 22. 11:05
Én fel szoktam futtatni, és nem rosszabb, mint a sima élesztő, szerintem.
2011. máj. 22. 11:01
Szerintem ezt, csak a liszthez kell keverni, nem kell felfuttatni.A hagyományos szerintem jobb.
5. d0b7178f40 (válaszként erre: 3. - 9cf0020815)
2011. máj. 22. 11:01
nem.
4. d0b7178f40 (válaszként erre: 1. - 9cf0020815)
2011. máj. 22. 11:00

már nem. mit szeretnél sütni vele? felfuttatni nem kell, és én annó a tejet v vizet sem szoktam melegíteni hozzá.

De már csak normál élesztőt használók, és nagyobb mennyiségben vásárolom. aztán fagyasztóü. Ügyelve rá, hogy mindíg legyen friss a hűtőben. mert minden nap sütök kenyeret.

2011. máj. 22. 10:57
Hajtogatós tepertős pogácsához fel kell-e futtatni instant élesztőt?
2011. máj. 22. 10:57
én használok kenyérsütéshez
2011. máj. 22. 10:56
Használtok-e instant élesztőt?Segítséget kérnék!

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook