Használt autó vásárlásnál mit érdemes tudni? (beszélgetés)
Miért külföldön szeretnél venni? Nem értem az összefüggést.... Talán külföldön élsz?
A kor és a km arány nem reális. Mint ahogy írták lejjebb. Bár vannak kivételek... Mint pl a miénk, (Renault Megane) Jelenleg 14éves és 179ezer km van benne. Miért? mert csak vidéken volt használva, boltba, piacra néha egy egy nyaralásra, másfél éve pesten használjuk, de itt is heti kétszer. Áruljuk most, de tuti hamar elviszik az állapota miatt és h nagyon megvan kímélve h keveset futott. Ezzel még simán ellehet menni egy 7évet. Hozzáteszem, rengeteg extrával és bő felszereltséggel van ellátva az autó. Ha már vásárolsz érdemesebb vidéki autót venni, mert a városiak kivannak, a forgalomtól a dugóktol a folyamatos váltásoktól---indulni, megállni....A vidékiek sokkat megkíméltebbek, illetve ott a vezetési stílus is más, ott nem kell az autót kihuzatni h bevágódj valaki elé, szal kevésbé széthajtottat válassz. :-)))
Ami fontos lehet és Te magad is letudod elenőrizni: A kuplung milyen magasan fog, és h kinyomott állapotban megszűnik e a zúgás, már ha van akkor ha simán áll járó motornál az autó. A kocsi hátuljára támaszkodva, lefelé nyomkodod, olyan pumpálás szerűen---ezzel tudod megnézni h milyen állapotú a lengéscsillapító, mennyire van ki. A futóművet pedig: két oldalról megfogod a kereket jobb kezedddel 3óránál, bal kezeddel 9óránál és elkezded váltogatva előre- hátra húzni, (mikor egyiket hátra, akkor a másikat előre) ha kotyog akkor szar. Illetve ugyan ez a mozdulatsor csak 12óránál és 6óránál fogod meg a kereket. Nagyjából ennyi jutott eszembe ilyen későn. :-)) Remélem tudtam segíteni :-))
a használtauto.hu nak,van egy olyan resze ahol tipusonként a tulajdonosok leirjak tapasztalataikat.minden tipushoz talalni.
ha németben-olaszban-benelux-svajc-ausztria-francia-spanyol,szeretnél autot,akkor a legnagyobb oldal az autoscout vegzödése .de .be.it stb
10 éves auto 100ezer km-el?hat lehet van olyanis,bar a 150-200ezer realisabb.
én mindig ha veszek autot elviszem az opel szalonba,van ismrös,igy megbizhato is,aszem legutobb 10ezer ftvolt es teljes atvizsgalas.akkor adnak egy listat az utolsó olajfolyasrol is,ill javaslatot,kb mennyi a javitasi költésg,ill érdemes e megvenni az autot.
kereskedövel meg nem volt gondom hogy nem engedi vagy valami hasonlo.olyankor az egyik automoso fiu kihozta az opelhez az autot,elment dolgara majd a megbeszelt idöpontra visszajött a kocsiért.ennyi.
szia
ez attól is függ milyen típus választasz, mindegyik márkának megvannak a Ű"gyerekbetegségei"
igazából fontos tudni hogy volt-e törve, ha igen mennyire.. rommá töröttet hiába javítanak meg az nem ugyanolyan..
szervízkönyv se rossz ha volt vezetve.
További ajánlott fórumok:
- Használt már valaki automatába mosópor helyett, mosószódát?Ha igen, mi a tapasztalaitok?
- Használt autót vennénk... mik lehetnek a buktatók vezetett szervizkönyv mellett?
- Szerintetek a 3 autómárka közül melyik a jobb? Alfa Romeo, Ford, Wolsvagen Golf? Ezeket néztem a használtautó kereskedéseken.
- Új autó vásárlásnál-amire 3 millió Ft hitelt felvettem-kötelezhetnek Casco fizetésre?
- A festéshez használt hengerekkel kapcsolatban mit érdemes tudni? Melyik fajtát érdemes választani? És milyen anyagból?
- Használt autó vásárlásnál új törzskönyvet kell "kérni"?