A festéshez használt hengerekkel kapcsolatban mit érdemes tudni? Melyik fajtát érdemes választani? És milyen anyagból? (tudásbázis)
Mindenki nagyon aranyos volt, hogy megosztotta velem a tapasztalatait!
Én még sosem használtam, ezért minden információnak örülök!
:)))
De jó! Ez is nagyon jó információ!
Sokan nem is gondolnak a súlyra!
És tényleg jó, hogy említed, hogy lényeges a festék sűrűsége!
Köszönöm!
Nagyon szépen köszönöm!!!!
Mindkettőre szükségem lesz!
teleshopnál,,sose,,semmitse!!
Amit Channa* ír jó, (csak én útállom az obit)!
Bemégy festékbótba, vagy barkács/házfelújítóba, azt ott megaszongyák mi kell..
(Kivéve ahol én lakok, a barkácsbótos a drabolómérlegetseösmeri.)
"Van a teleshopnál egy henger amibe bele kell tölteni a festéket és úgy működik"
Én használtam ilyen hengert, a tapasztalatom az alábbi: El kell találni a festék sűrűségét, különben őmlik belőle, használhatatlan.
Feltöltve nehéz, nő létemre szárral nem tudtam használni e miatt.
Szár nélkül létráznom kellett a plafon és magasabb falakhoz.
Mivel nekem nehéz volt a csuklóm teljesen kikészült.
Csak akkor nem csöpög, ha nagyon sűrű a festék. Nekem nem tetszik, ha vastagon van a falon. Hígabb festéket használtam, amivel nagyon gyorsan kellett dolgozni, de így is minden csupa kosz lett.
Lényeg, soha több et.
A Channa által bemutatott henger nekem is bevált, hosszú és rövid nyéllel is. Gyorsan és szépen lehet vele dolgozni és még anyagtakarékosan is.
25 cm-es henger női csuklóra méretezett, nem fájt tőle még órák múlva sem.
Így van. Nem annyira drága, igazából az a lényeg, hogy új legyen. Mondják, hogy használat után kimosod és jó lesz, de szerintem úgy összeszárad, meg sem közelíti az újat.
A nyél használható, elég cserélni a hengert.
Szeretek festeni 🙂 De csak ha már rendesen glettelve van.
Most festünk mindent,,ajtókhoz ablakokhoz,szivacshenger vált be.
Falakhoz,,nem néztünk típust, vettünk többfélét , jók,,,ne vedd talán a legolcsóbbat,,és ha te festessz ne is a legnagyobbat(baromi nehéz lesz egy idő után)de lehet jó széles.Legyen ecseted is a sarkokhoz az nem igen megy hengerrel.Ne aggódj nem nehéz ,inkább türelem játék:))A plafonhoz legyen jó hosszú,, Nagyon Masszív,, kihúzhatós nyél.Vannak szettek is amiben benne van,,a henger ,ecset,,a festéktálca,nyél,festék lehúzó.
Van a teleshopnál egy henger amibe bele kell tölteni a festéket és úgy működik,,nagyon dícsérték,,tök tisztán fest nem csepeg(láttam),,de a hagyományos sem vészes:)))
A festéshez használt hengerekkel kapcsolatban mit érdemes tudni? Melyik fajtát érdemes választani? És milyen anyagból?
Még sosem használtam, hálás lennék minden jó tanácsért!
Köszönöm szépen!