Használ a leveles C-vitamin? (tudásbázis)
Szia! Ha így kérdezed, titok is marad:-)
Szoktam írni indoklást is. Konkrétan mire gondolsz?
Szia!
Minél többet tanul az ember, annál jobban tudja megítélni egy-egy cikk valóságtartalmát. Én ennek megfelelően az ész és a tudás hatalmában hiszek. És igyekszem minél többet megtudni, és a már meglévő alapjaimra építeni, anélkül nem működik a dolog, a biológiai-kémiai alapokra jöhet a biokémia, élettan és társaik.
Jó persze a nagyon alap dolgokhoz nem kell nagy szakműveltség. Ahhoz, hogy az ember tudja, a túl sok cukor káros, nem kell ismerni a májbeli trigliceridszintézist, a trigliceridszint és a small, dense LDL közti összefüggést, a small, dense LDL és az érelmeszesedés kapcsolatát, az érelmeszesedés különböző tényezőit (kezdve a nitrogén-monoxidtól, szöveti faktorokon át az eikozanoidokig stb.) a koleszterin- és lipoprotein-anyagcserét, az inzulinszerű növekedési faktort meg ilyeneket (ez kicsit rémisztően hangozhat...).
De ha az ember összefüggésekben akar gondolkodni, akkor nagyon képben kell lennie.
Ha valami viszonylag új dologgal találkozik, akkor sokszor csak a saját tudására támaszkodhat.
Pl. ha nem ismered (és ez egy egyszerűbb eset) a kollagén képződését, akkor simán megveszed a Collamin (itt is fönn van a honlapon: [link] nevű táplálékkiegészítőt. És még lehetne sorolni. Egy egész iparág épült az emberek laikusságára és jóhiszeműségére.
Hogy kinek mi segít, abba ne menjünk bele!;-)
Szia, Jeannie!
Mármint micsoda?
Szia!
És miket (mármint hol) olvastál? Honnan tudod, mi igaz, mi nem?
Mindössze arról van szó, hogy nem szeretnék vitatkozni (megtettem/megteszem amúgy is elégszer).
Biztosan nagyon jól értesz ehhez a témához, úgyhogy fejet hajtok.
Te már megint kötekszel velem? :)))
Szerintem igenis van különbség a mesterséges és a természetes között. Talán ha te is kipróbálnád, akkor tudnád. :)
Szia! A C-vitaminból nincs különbség a természetes és a mesterséges között, mind a kettő aszkorbinsav (a szervezet nem tud különbséget tenni az étrendkiegészítőből és a táplálékból származó C-vitaminból).
"Ráadásul ez még zabkorpába is bele van ágyazva, így "átverhetjük" a szervezetünket." - erről van szó. A többi C-vitamin-tablettával ugyanígy "csapod be" a szervezetedet (amir mint írtam, nincs is szükség valójában).
Húsvéti otthonlétem alatt világosított fel anyum,hogy hiaba szedem nem marad meg,kipisilem.Ha tényleg szedem akkor csak olyat, mely idöközönként adagolja.
Azt tudtam hogy zöme tényleg távozik a szervezetböl gyorsan,dehogy egyáltalán semmi se maradjon?
Ha valaki bövebben hallott volna a témáról/véleménye van,megosztaná velünk?
További ajánlott fórumok:
- 1, 5 éves gyereknek C-vitamin?
- 6 éves gyereknek kértem a gyógyszertárban C-vitamint és az 1×1 vitaday C-vitamint adták de nincs ráírva, hogy gyereknek is jó, adhatok neki?
- A nélkülözhetetlen C-vitamin
- Feltétlenül szükséges a Béres-csepp mellé a gyereknek (is) C-vitamint adni?
- Megadózisú C-vitamin terápia daganatos betegeknél. /Legújabb eredményeink./
- Gyomorbetegek milyen C-vitamint szedhetnek?