Gyomorbetegek milyen C-vitamint szedhetnek? (tudásbázis)
Én sajnos annyira jól nem ismerem a kínálatot...
Lehet, hogy a kis adagokban történő bevitel nem okoz panaszt vagy állapotromlást, erről a kezelőorvosodat kellene megkédezni.
Az elnyújtott fölszívódású készítmények is jók lehetnek.
Kérdezd meg az orvosod!
A kérdésedre: meg kellene kérdezni a gyógyszertárban, van-e bélben oldódó C-vitamin-készítményük.
De lehet, hogy a kezelőorvosod (gasztroenterológus) is tud megfelelő fölvilágosítást adni.
Ha fekélyről vagy savtúltengésről van szó, nem kellene citromlevet iszogatni.
Az egy dolog, hogy "lúgosít", de ez nem változtat azon, hogy savas a kémhatása. Bár a gyomor pH-ján ez kevésbé érvényesül, az említett betegekségekben kerülendőek a savas gyümölcsök (citrusfélék).
SZia:)
Lehet hülyeséget írok.De sima citromból facsart levet.A citrom hiába savas,de mégis az egytlen legjobban lúgosító gyümölcs,és tele c vitaminnal.Nekem a gyomorsavamra nagyon jó.
Szia!
A Dr Lenkei féle vitaminok között találtam olyat, ami por alakban van és nem iszonyatosan keserű és savanyú. Rá van írva, hogy érzékeny gyomrúak is szedhetik és hogy csökkentett savasságú. A neve: Enyhe C.
Én a gyerekeimnek vettem meg, hogy el tudjam rejteni az ételükbe, ne vegyék észre a vitaminok és c vitamin ízét.
További ajánlott fórumok:
- 1, 5 éves gyereknek C-vitamin?
- Használ a leveles C-vitamin?
- Tartós fekete hajfestékkel festettem a hajam, de nem tetszik. Hogyan szedhetném le itthon a festéket, hogy vörösre festhessem be a hajam?
- Lányom tollal összefirkálta a babája fejét! Hogyan/mivel szedhetném le?
- 6 éves gyereknek kértem a gyógyszertárban C-vitamint és az 1×1 vitaday C-vitamint adták de nincs ráírva, hogy gyereknek is jó, adhatok neki?
- Milyen C-vitamint adtok a gyerekeknek, amiben nincs semmi káros hozzáadott dolog?