Hasmenés a szívgyógyszerektől? (beszélgetés)
6 félét szed. Most a következőképpen szedi:
- reggel: 1 db gyomorvédő Ulprix, 0,5 db Tritace (vérnyomás csökkentésre, kötelező infarktus után hiába nem volt neki magas), 0,5 db Concor (pulzus csökkentésére, szintén kötelező)
- ebéd után: 1 db Aspirin Protect (vérhígításra)
- este: 1 db Clopidogrel (szintén vérhígító, de segíti a beültetett érháló beépülését), 1 db Atorva-Teva (koleszterin csökkentésére, hogy a további plakkok ne rakódjanak tovább, ne legyen következő elzáródás, ezt idővel abba lehet hagyni, ha folytatja az egészséges táplálkozást)
Most szed Protexint a gyomrára, de még sajnos nem sok változás van...
Vegyél egy gyógyszeradagoló dobozkát. Abba kiadagolod a heti vagy napi adagodat, és akkor fogod tudni, hogy bevetted-e vagy sem.
Amikor több gyógyszert szedtem, én is beletettem a dobozomba.
Évek óta szedem, tényleg az van ráírva, hogy étkezés előtt.
Én eddig mindig kaja után vettem be. :)
Aspirin Protectról:
A gyógyszert az előírt adagolás szerint, mindennap javasolt bevenni, kihagyás nélkül. A gyógyszer ugyanis akkor fejti ki a megfelelő hatást, ha a szedés hosszútávon, folyamatosan történik. Az Aspirin® Protect különleges gyomornedv-ellenálló bevonatának köszönhetően nem a gyomorban, hanem a bélrendszerben szívódik fel, ezáltal csökkenti az esetleges gyomorpanaszok előfordulását. A tablettát lehetőség szerint az esti órákban, étkezés előtt javasolt bevenni, bő folyadékkal.Amennyiben véletlenül kimaradt egy alkalom, akkor sem kell aggódnia. Másnap, a megszokott időben vegye be a következő tablettát. Ne vegyen be kétszeres adagot!
Innen másoltam:
Fejfájásra??? Arra való, hogy megakadályozza a vérlemezkék összetapadását, tehát a szív- és érrendszeri betegségekre.
Nekem a fogorvos azt mondta, hogy még fogat is húzhatnak akkor is, ha szedem. (Bár én inkább arra a napra kihagytam.)
Aspirin protect-től nem volt hasmenésem, bár arra nagyon kell vigyázni, hogy akkor kell bevenni, amikor a legtöbb kaja van a gyomorban. Nekem az ebéd utáni bevételt javasolta a doki, de mostanában átálltam a vacsora utánra.
Szerintem inkább a gyomorsavat fokozza.
Köszi!
Az aspirin protectet már évek óta szedi.
Azt mondta a doki, hogy figyeljük a kiütéseket és ha több lesz, akkor ad másik gyógyszert.
A férjem asprini protectet szed ezek közül, de nincs hasmenése.
És ha már ilyenről beszélgetünk, nekem is lenne egy kérdésem.
A férjem kb. 1 hete szed nitromint-et, a leírásban nincs benne, hogy okozhat kiütést és a doki is meglepődött, mert ilyenről még nem hallott. Volt esetleg valakinek ilyenje? Mit lehet tenni? A gyógyszer hatásosnak tűnik, de mind a két karja könyöktől csuklóig kiütéses lett. Ilyen kiütése, azaz hasonló volt már neki algopyrintől és rubophentől is, csak nem a karján....
További ajánlott fórumok:
- Epeműtét után van valakinek panasza: Hasmenés? Hányás? Görcs? Ha igen mivel előzitek meg?
- Hetek óta tartó hasmenés, félek!!
- Szerintetek normális az állandó pépes széklet, illetve állandó hasmenés inger ami már egy éve tart?
- Egyiptomban nyaralók, hasmenéssel küszködők itthon!!
- Melyik szívgyógyszer a legerősebb?
- Hogyan kérhetek időpontot a pécsi Szívgyógyászati Klinikán?