Hasi és csípőtájéki fogyásra mi a leghatékonyabb szerinted? (tudásbázis)
Ez a hsz. nem tudom,hogy kerülte el a figyelmem...
Köszi a hivatkozásokat!:)
Nos, akkor nézzük tételenként:
Mivel a csípőn lerakódott zsír az inzulin rezisztencia jele, ezért ebből az állapotból kellene kitolatni legelőször.
Gondolom, hogy a magas glikémiás indexű kaják elhagyása nem kérdés, hisz első sorban ezek okozzák.
Egy tanulmány "Long-Chain Omega-3 Fatty Acids Regulate Bovine Whole-body Protein Metabolism by Promoting Muscle Insulin Signaling to the Akt-mTOR-S6K1 Pathway and Insulin Sensitivity.", J Physiol. 2006 Dec 7"
szerint a hosszú láncú omega3 zsírsavak javítják az inzulin érzékenységet, bár ez is egy új kutatási irányzat, de ígéretes.
Hogy az omega3 érvényesülhessen, vagyis az alfa linolénsav EPA-vá alakulhasson, ezért az omega6 bevitelt is le kellene szorítani.
Bőséges magyarázat itt: www.marvalous.ro/ALA.pdf
Mivel általában az omega6 tartalmú olajok hidrogénezettek, ezért elhagyásukkal rögtön 2 legyet ütünk 1 csapásra, mert megmenekülünk a transzzsíroktól is.
Az is köztudott, hogy a stressz hatására a kortizol hormon hasi elhízást okoz. Erre nem lehet mit tenni, a streszt kell csökkenteni. Magas kortizolt okozhat a túledzés is, a túlzásba vitt kardi formájában. Ettól lefogynak a kezek lábak, pocak meg megmarad.
Szia!
Elég érdekeseket írtál.Meg tudnád őket magyarázni nekem?Úgy egyenként,mindegyik állítást.Köszi.
Szerintem meg a hormonok szempontjából egyszerűbb megközelíteni. Csípőn lerakódott szalonna az inzulin rezisztencia jele. Csökkentsd a szénhidrát bevitelt, (a gyorsan felszívódót teljesen ki is iktathatod) kerüld a transzzsírt, növeld az omega3 bevitelt. (halolaj, lenmagolaj).
Köldök körülinek meg a kortizol az okozója, (könnű leírni, megvalósítani nehezebb) kerüld a stresszt, aludj többet!
szia.
megkérdezhetem hová jársz terembe?
én is járok amúgy vhová....
A szavazásos topicba már beírtam, de azért ide is:
A célzott tornagyakorlat a büdös életben nem fog egy grammot sem lefogyasztani. A célzott izmokat erősíti, ezáltal az adott testrész feszesebb lesz és kisebbenk tűnhet, de a zsír nem a tornától megy le, hanem attól, hogy több kalóriát használunk fel, mint amennyit beviszünk. A zsír pedig mindenhonnan arányosan fog elfogyni, nem csak egy adott helyről.
Köszönjük, cirmesitompika! :o)
Egyébként a callanetics egy speciális mélyizomtorna. Az elején kicsit nehéznek tűnhet, de ahogy erősödik az ember, annál jobb :o) De az alábbi linken sokkal értelmesebben van leírva, mint ahogy én azt el tudnám mondani :D
itt sokmindent találsz
Szia Mion!
Bocs a buta kérdésért, de mi az a callanetics? Olyn sokszor olvastam már a nevét, de nem tudom... :)Köszi szépen!!
További ajánlott fórumok:
- A pókokat hogyan lehet a leghatékonyabban távol tartani az otthonunkból?
- Ha a hasunkból szeretnénk fogyni, valóban a futás a leghatékonyabb?
- Melyik a leghatékonyabb hasfájásra való csepp babának?
- A hasamról szeretnék fogyni! Szerintetek kinek és melyik tornája a leghatékonyabb ennek elérésében?
- Szerintetek melyik a leghatékonyabb és legjobb fejfájáscsillapító gyógyszer?
- Milyen módszer a leghatékonyabb a hasi zsír /kötényhas égetésére?