Harsztos fánk recept
60 perc
A Harsztos fánk hozzávalói:
hozzávalók 4 főre
200 g liszt
2 tojás
1 ek vodka
1kk só
400 ml olaj a sütéshez
porcukor a tálaláshoz
A Harsztos fánk elkészítési módja:
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a vodkát, a tojásokat és kemény tésztát gyúrunk. Egy tiszta konyharuhát benedvesítünk, kicsavarjuk belőle a vizet és a tésztát a nedves konyharuhával bugyolálva 40 percig pihentetjük szobahőmérsékleten. 2.Lisztezett felületen több részletben olyan vékonyra nyújtjuk a tésztát, amennyire csak tudjuk. Négy különböző átmérőjű, kerek szaggatóval mindegyik méretből ugyanannyi tésztakorongot gyártunk. Mindegyik haraszt négy, egymásra helyezett, eltérő átmérőjű korongból áll, mégpedig úgy, hogy alulra helyezzük a legnagyobbat és az egyre kisebb átmérőjűeket tesszük rá. Az így elkészített tésztatornyok közepét ujjunkkal benyomjuk, ezáltal összetapasztjuk az egymásra helyezett tésztakorongokat, majd a széleket bevagdossuk (hét vágással nyolc egyenlő részt kapunk). A szaggatók méretétől függ, hogy hány harasztot tudunk készíteni. (Nekem tíz darab lett belőle.) 3.Serpenyőben az olajat felhevítjük és két-három adagban aranyszínűre sütjük a harasztokat. Megvárjuk míg kissé kihűlnek, porcukorral meghintjük vagy mézet csurgatunk rájuk és tálaljuk.
Én vodka helyett rumot tettem.
4 korong helyett csak 3 at szaggattam.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bobe2, 2011. febr. 13. 18:01
A harsztos fánk elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.