Csokikrémes piskóta torta recept
50 perc
A Csokikrémes piskóta torta hozzávalói:
A piskóta tésztához:
6 tojás
6 ek liszt
6 ek cukor
kb negyed csomag sütőpor
A krémhez:
15 dkg cukor
5 dkg kakaópor (én holland kakaóporral csinálom)
4 ek liszt
2 cs vaníliás cukor
15 dkg vaj (Ráma)
3 dl tej
A Csokikrémes piskóta torta elkészítési módja:
1. A piskótához a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd a tojássárgájához hozzáadjuk a cukrot, a lisztet, a kevés sütőport. 2. Óvatosan hozzáforgatjuk a felvert habot, kivajazott- lisztezett vagy sütőpapírral bélelt tortasütő-formába tesszük és előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 percig sütjük. 3. A krémhez a lisztet és a tejet összekeverjük és addig főzzük állandó kevergetés mellett, amíg be nem sűrűsödik. 4. Közben a vajat, a vaníliás cukrot, a cukrot és a kakaóport összekeverjük, majd hozzáadjuk az előzőleg összefőzött tejes liszthez. Pár perc alatt homogén lesz a meleg főzőlapon. Kicsit hagyjuk hűlni. 5. Félbevágjuk a piskótatészát és a két lap közé töltjük a krémet, a maradék krémet rákenjük a tetejére, majd csokireszelékkel (vagy Rokokó tortadarával) megszórjuk. 3-4 órára hűtőbe tesszük és ezt követően fogyasztható.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 409f3dc117, 2011. febr. 13. 13:42
A csokikrémes piskóta torta elkészítési módja és hozzávalói.