Bálint szelet recept
A Bálint szelet hozzávalói:6 tojás
6 ek.cukor
6 ek.liszt
5 dkg darabosra vágott, vagy darált dió
Krém 1
25 dkg darált dió, vagy diópótló
15 dkg cukor
1 dl rum, vagy rumaroma felhígítva vízzel
4-5 ek tej (kb)
Krém 2
25 dkg Rama
15 dkg porcukor
1 cs. vaníliás pudingpor
3 dl tej
Tetejére
olvasztott csokoládé
A Bálint szelet elkészítési módja:
A tésztát a piskótához hasonlóan készítjük el, csak itt utoljára a dió kerül bele. Sütőpapírral kibélelt tepsiben sütjük 180 fokon. kb 15 percig. Amíg sül, elkészítjük az első krémet. A hozzávalókat összekeverjük, majd felforraljuk nagyon lassú tűzön. Ez egy viszonylag elég kemény állagú krém, de ha nagyon kemény, tehetünk bele tejet, hogy kenhető legyen. Ezt rákenjük a tésztára, amit előzőleg félbe vágtunk, de nem két réteget, mint a tortánál, hanem felülnézetből vágjuk félbe a tésztánkat. A krém kettőhöz a pudingot megfőzzük a 3 dl tejjel. Ha besűrűsödött, levesszük a tűzről és kihűtjük, közben a Ramát a porcukorral habosra keverjük, majd a két masszát összekeverjük. A diós krém tetejére kenjük, majd a tészta másik felével lefedjük és óvatosan lenyomkodjuk. Csokoládéval vonjuk be.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: hpkati, 2011. febr. 12. 08:43
A bálint szelet elkészítési módja és hozzávalói.