Három féle pizza recept
60 perc
A Három féle pizza hozzávalói:
1kg liszt,
1 tojás,
pizza fűszer keverék,
só.
5dkg élesztő,
olaj,
víz,
három féle feltét
A Három féle pizza elkészítési módja:
Egy kiló fehér liszthez egy tojás, egy evőkanál pizza fűszerkeverék, egy evőkanál só, egy élesztő vízben feloldva és összesen fél liter víz. A sót és a fűszereket összekeverem a liszttel, hozzáadom a tojást, az olajat, az élesztős vizet, majd a többi vízzel bedagasztom és duplájára kelesztem. A tésztát háromfelé osztom és olajozott tepsiben kézzel kihúzkodom. Megint fűszerkeverék, majd ketchup kerül rá, aztán a feltét.
A tejfölösre fokhagymával elkevert tejfölt teszek, nem sózom, a szalonna úgyis sós. A szalonnát gyufára vágom, a hagymát (lilahagymát) karikára, majd egy kevés sajtot szórok rá.
A kolbászosra bármit ráteszek, amit a hűtőben találok: kolbászt, maradék szalámit, virslit, lecsókolbászt, főtt tojást, erre is szalonnát, nyáron paradicsomot, paprikát, újhagymát stb.
A sonkást pizzasonkából és kukoricakonzervből csinálom, esetleg ananászkonzerv is kerül rá.
Gyorsan kell sütni, 180-200 fokon 20 percig sütök egy tepsit. Vékony, ropogós tészta lesz.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: minerva223, 2014. jan. 11. 11:18
A három féle pizza elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.