Hányásos hasmenéssel kötelező dolgozni! (beszélgetés)
Hu de nehéz volt igy a munka. Igaz vártak a vendégek,de nem volt gond. Köszönöm a tanácsokat.
A fönököm nagy ivben került.
Jobbulást!
Nekem olyan volt a munkahelyem (iroda, nem vendéglátás), hogy amikor az egyik kollégám lázasan jött dolgozni, mondván a táppénz anyagilag nem éri meg neki, mi bizony hazazavartuk. Nehogy már mindenki szívjon az ő hülyesége miatt. Azért ez IS Magyarország.
Engem 33 évesen azzal hajtottal el a vendéglátásból, hogy öreg vagyok.
Egyébként a témával kapcsolatosan, amilyen orvosi vizsgálatot folytatnak az üzemorvosok azt sok mindennek lehet nevezni csak vizsgálatnak nem. Már amelyik egyáltalán elvárja a személyes megjelenést, mert sok helyen úgy működik, hogy a főnök összeszedi az eü könyveket és beviszi lepecsételtetni, kifizeti a könyvenként 16.500Ft-os díjat számla nélkül, vagy ha kell a számla akkor ennek az áfával növelt ellenértékét és ennyi. Ha mégis be kell menni, akkor is csak vérnyomás és súly mérés, meg egy látásvizsgáló tábla olvasás. Szóval nem misztifikálnám túl az orvosi vizsgálatot.
Ha a dolgozó bejelenti az ÁNTSZ-nél akkor szerintem szintén kirúgják, mert elég egyértelmű lesz, hogy ki volt. Így meg, hogy bejelentve sincs, esélytelen munkaügyi perre vagy bármire.
Miért? Ez Magyarország...?
Szerinted az milyen amikor anyuval ugyan arra a helyre adjuk be a pályázatunkat és engem behívnak interjúra mert fiatal vagyok, őt meg nem? pedig sokkal nagyobb szakmai tapasztalattal rendelkezik mint én de nem kell mert öreg? 55 évesen...?
És nem kellett sehol máshova sem?...
Érdekes, Angliában kellett nem 1-2 helyre és vígan éldegél pedig nem volt minden álma külföldre menni mégis megtette mert itt nem ADTAK neki munkát!
..az elvek fontosabbak..
..az adók mértéke nem ettől függ..:o)
Ha nincs veszteni valód :)De alanyunknak van, a munkahelye, lehet itt lázadozni, ha úgy is bemegy dolgozni, akkor?
A magas adókról meg az a véleményem, ha mindenki be lenne jelentve, akkor talán az adók is alacsonyabbak lennének.
ez tény! de a véleményemet akkor is tartom!
sehol máshol nincs akkora adó mint nálunk,,, olyan mértékű áfa stb...
nah, de ez tényleg nem a fórum témája! :)
és nem akarok off-olni...
Mi van lányok? nem volt kapás az éjjel?
De harapósak vagytok már kora reggel!!
Tényleg @ helyzet;
További ajánlott fórumok:
- Egyiptomban nyaralók, hasmenéssel küszködők itthon!!
- Hónapok óta tartó hasmenéssel kihez lehetne még fordulni az orvosokon kívül, mert minden vizsgálati eredmény negatív.Elváltozás sehol csak a
- 8 hetes terhesen, 2 hete hasmenéssel és hányással küzdök. Volt már valaki, aki hasonlókat tapasztalt?
- Covid hasmenéssel
- Vendéglátós tanulónak kötelező (egyáltalán szabad?) karácsonykor és szilveszter éjszaka a gyakorlati helyen dolgozni?
- SOS.Ha gyes után visszamentem dolgozni de egyébb okok miatt szeretnék váltani akkor van valami kötelező idő ami előtt nem lehet felmondani?