Hány nap antibiotikum szedés után mondhatom azt, hogy nem használ? Harmadik napban vagyunk, és 39 °C körüli hőm. mérek ovis gyemekemnél. (tudásbázis)
Ma voltunk orvosnál,antibigyót váltott, mert
tüszős mandulagyulladásunk van..és arra nem jó az előző.
Lázcsillapító leviszi a lázat,csak bizonyos időközönként,újra felmegy.Én is arra tippelek,h.
vírusfertőzésről van szó..,azért nincs hatása az antibiotikumnak.
Minden antibiotikum 5-7 nap után kezdi kifejteni a hatását. Ha esetleg az orvos nem mondta volna, mindenképpen adj a gyermekednek Normaflort vagy Lactívot az antibiotikum mellé amíg szedi, + utána 1 hétig.
A lázának viszont már le kellett volna mennie 3 nap után. Ha már minden variációt kipróbáltatok (legalább 2-3 fajta lázcsillapítót, hűtőfürdő, illetve borogatás) mindenképpen hívj ügyeletet.
Van egy vírusfajta, amire szinte hatástalanok a lázcsillapítók. A kisebbik lányom láza fél nap alatt 37-ről 40 fokra emelkedett, nem használt semmi. Végül injekciót kapott, ami lehúzta a lázát. Az orvosok sem szeretik, ha kisgyermeknek kell beadni, de ha nincs más megoldás, nem kísérleteznek.
Jobbulást kívánok a manódnak!
Köszi Mindenkinek!!
Nem szokott ilyen lenni.most volt egy tünetmentes nap, éjjel,meg megint 40°C...:o(
Mi is sokszor megjártuk a makacs lázzal.Ilyenkor azt vettem észre,hogy nem jól csillapítjuk a lázat.Minden ilyen esetben nagyon nyomatni kell minden szinten:
1)algopirin(negyed nyugodtan mehet neki) felváltva
2)rubophennel(tabletta,nem szirup!)egy felet
3) lázcsillapító adásával egyidejűleg hűtőfürdő
4) zokni le,trikó felejtős
5) önteni bele az italt.Sokat-sokat-sokat
Na ekkor szokott sikerünk lenni. Jobbulást! :)
3. napon kezd el használni ha jól tudom!
jobbulást neki!!! :(
További ajánlott fórumok:
- Nem mondhatom el senkinek elmondom hát mindenkinek :((
- Mitől jön elő mindig húgyúti fertőzés? Mi a legjobb gyógyszer rá, az antibiotikumot kivéve?
- Méregdrága antibiotikum...
- Nem mondhatom el senkinek...
- Neki nem mondhatom,de Ő a legjóképűbb orvos az egész...
- Rengeteg antibiotikum, nem múló probléma, mit tegyek, kihez menjek??