Hány kalóriának számolnátok ezt? (rántotthús olajban sütve, de csak a panírt ettem meg) (beszélgetés)
Alt Gr gomb nyomva tartva, és akkor üsd le az a betűt.
= ä
Én is... Meg hasábkrumplit.
Az egy másik étel.
Nyilván van, aki zsírszegényen készíti, nincs vele semmi gond. Csak ne mondja, hogy ugyanolyan.
Inkább csak ahúst kellett volna megenned panír nélkül.
Amúgy ki lehet számolni némi méricskéléssel, de ehhez úgylátszik lusta vagy.
Én meg nem számolom ki helyetted.
Virtuálisan semmi sem jó...
Nem szeretem a mézes csuprot kívülről nyalogatni..-))
Akkor pacsi! Én is szeretek enni.
Egyszer meghívlak. Úgy virtuálisan. 😀
Néha én is jó nagyokat nyelek, amikor ételekről olvasok.
Ezt kár volt most ide írnod, mert beindult az emésztésem.
szinte láttalak magam előtt, ahogy sütögetsz...-)
egyszer meghívhatnál, jó evő vagyok.--)
Nem is kell félni a zsírtól.
A pörkölt csak zsírral készítve igazán jó, legalábbis az én ízlésem szerint. Ha azt vesszük, akkor nekem is ez a dilim.
Én is szeretem. Sőt, elárulom, hogy ráadásul nem olajban, hanem zsírban sütöm.
Ha sütőben sül, akkor pedig kap olívaolaj permetet.
Így is, úgy is finom, de a zsírban sült, az mégis más.
Kell néha az a kis zsír.😀
Nem értettelek félre.
Pont úgy értettem, hogy a készre sütött rántott hússzeletről csipegetted le a panírt.
A többit már írtam lentebb, mi a tanácsom.
Azt, hogy a szelet húson lévő panír mennyi kalóriát tartalmaz, arra most sem tudok válaszolni.
Ebből 300 gramm 875 kcal.
100 gramm akkor 291,67 kcal.
Kérdés, hogy mennyi volt a panír grammra.
Ezt már matekozza ki FI!
Köszönöm a válaszokat.
Nincs étkezési zavarom, szimplán csak maximalista vagyok, túlzottan, és igyekszek mindent a lehető legjobban csinálni.
Ha ilyen 100-200 kalória körül volt a panír, mint ahogyan többen is írtátok, az nem lényeg, mert ez kb. jelentéktelen mennyiség. 100-200 kalórián nem fogok variálni, ez van. :D
Én a 200-at úgy hoztam össze, hogy egy szelet hús befedéséhez 2 oldalra kell 1,5 ek morzsa és az 1 ek olajat simán magában tart sütés után.
A lisztet és tojást nem számoltam hozzá. A liszt nem sok, a tojás meg nem annyira vészes talán kcal szempontból.
Ez kb. egyenes út egy jó kis étkezési zavarhoz... Bár már lehet az is, ha ilyeneken agyalsz. 100 gramm rántotthús 250-300 kcal legfeljebb.
A kalóriaszámlálás sosem lesz teljesen pontos, de ha nagyrészt egészségesen táplálkozol akkor nem kell ilyenekre rápörögni. Ne fogyózz hanem válts életmódot... És nyugodtan egyél meg 2 szelet rántotthúst néha (vagy a panírt róla ha jól esik), semmi bajod nem lesz.
Ugyancsak a kal.guru-ról, ha tételeiben számolom:
- 100 gr. zsemlemorzsa 395 kcal
- 100 gr. búzaliszt ...337 kcal
- 100 gr. rántotta ....143 kcal (=sült tojás!)
100 gr összesen........875 kcal, vagyis ha csak a tizedrészét számolom, akkor is minimum 100 kcal körül "csipegetett".
Nagyobb gond az, hogy míg a húsban nincs szénhidrát, nagyrészt fehérje, addig a panír szinte csak az meg olaj.
Pont a rosszabbik részét etted meg fogyás szempontjából.
Itt 215 kcal 10 deka rántott hús, de receptben 600 g húshoz 50 g morzsát ír. Az 50 g kb. 2 púpos kanálnyi, biztos, hogy nem elég rá!
Szerintem csak a panír van 200 kcal körül alsóhangon 1 db-ra, 1,5 kanál morzsával és 1 ek olajjal kalkulálva.
Nem önmagában az olajban lévő panírt csipegettem külön. Ne úgy képzeld el, hogy kisüttem X gramm panírt olajban, és azt ettem meg.
Az 1 szelet rántotthúson (maga a hús panírral együtt volt 100g) lévő panírt szedegettem le.
Csak egy hozzávetőleges számra lennék kíváncsi, mert nem mindegy, hogy 100 kalória, vagy 400..
További ajánlott fórumok:
- Kiszáradt rántotthús szeletekkel mit lehet kezdeni? Céges buliból kaptuk
- A 4 napos töltött káposztát bepaníroztam és forró olajban...
- Tudja valaki mitől lesz száraz a rántotthús (rántott karaj)?
- Vega rakott krumplit csinálok: krumpli, brokkoli, túró+tejföl, tetejére sajt. Illik bele az apróra vágott, olajban párolt hagyma?
- Több adag rántotthús sütésekor az olaj habosodását hogy lehet megelőzni?
- Szétmállik a krumplispogácsa az olajban - mit tegyek hozzá?