Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Több adag rántotthús sütésekor az olaj habosodását hogy lehet megelőzni? fórum

Több adag rántotthús sütésekor az olaj habosodását hogy lehet megelőzni? (tudásbázis)


2012. febr. 19. 16:20

A sütőolajjal van bajom.Gyakran előfordul,hogy magamnak kell főznöm, sütnöm.Különösen hus sütés

amikor ez jelentkezik.Kutatásommal eddig - sajnos - nem jutottam sehova.Fontos lenne ennek

a megoldását megtalálni mert éppen miatta tüz-

veszélynek kzelébe kerültem sisando

2010. júl. 22. 13:32

Só, Szárazkenyér



Ne olajba ne zsirba tepsibe süsd pont olyan mintha a fentiekbe sötöted volna, pl fasirtot már nagyon régen nem olajba sütöm.

2009. jan. 15. 10:42
Vagy kis adagokban friss olajat szoktam hozzá öntögetni,vagy átszűröm vászonon.Soha nem használok 1-nél többször olajat sütésre mert egészségtelen,és az étel íze sem lessz olyan,inkább kevés olajat de azt mindig frisset ez szabály nálam.
2008. márc. 24. 13:34
Kenyeret szoktam bele tenni, esetleg vöröshagymát.
25. emrus (válaszként erre: 2. - Mtt80)
2008. márc. 13. 08:43
Én azt tapasztaltam, hogy az olcsó étolajak mind behabosodnak, egyedül a Vé...usz nem, Valamint nagy edénybe szoktam feltenni és két adagban kisül. A zsír is behabosodik, tehát az se jó, ha a bizonyos olajat azzal kevered.
24. 4020
2008. márc. 12. 07:55
Pici sót kell rászórni.
23. supin
2008. márc. 12. 07:54
Én is kenyérdarabot teszek az olajba..
2008. márc. 11. 22:58
Friss olajat kell használni.
2008. jan. 29. 17:55
A só is jó,de a száraz kenyér a legjobb!
2008. jan. 29. 14:32
Sziasztok! Spenótos gnocchit szeretnék csinálni, aminek a tésztájához ricotta kell. Sajna ezt sehol nem kaptam. Tudja valaki, mivel lehetne helyettesíteni?
2008. jan. 29. 12:55

Sziasztok, tudom hogy nem idevág a kérdésem:))) De! Nem tudnátok nekem olyan recepteket ajánlani ami vok-ban készül és nem kell bele mindenféle kinai szósz meg tengeri kütyü?

köszi előre is:))

18. LoLiNa
2007. nov. 10. 04:52
cserélni kell az olajat
2007. nov. 9. 23:25
Én egy kevéske sót szoktam beletenni.
2007. okt. 19. 13:21
Köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat.Remélem lesz ami beválik.A napokba majd kiderül,mert ismételten több adag rántotthúst sütésére kerül sor (ami kb.20-25 szeletet jelent).Mostanába rászoktam,hogy a sütés után a kihűlt olajat finomszemcséjű szűrőn átszűröm és a legközelebbi sütésnél azt is felhasználom.De a folyamatos sütés alatt a habosodást nehéz elkerüni,mert érdekes lenne,ha 2-3 adag után leönteném az olajat,utána újat melegítenék,mert mire kisül a következő adag,addigra az asztal egyik fele jóllakik,a másik felének meg még kopog a szeme az éhségtől :) Azért mégegyszer köszi mindenkinek!
15. syria
2007. okt. 19. 10:53

Ha több adag húst akarok sütni, akkor lehetőleg új olajjal kezdem, mert a többször használt olaj habzik az óhatatlanul benne maradt panírrészecskék miatt.

Sütés végén a kihűlt olajat nagyon gondosan átszűröm: a tölcsérbe rakok egy tiszta pelenka betétet (patikában szoktam venni), arra teszem a műanyaghálós, sűrűbb szűrőt, amin fennakad a paníranyag durvább része, a textilen meg a finomabb. Az ilyen, már használt olajat legközelebb óvatosan öntöm ki a flakonból, hogy az aljára leült részecskék ne kerüljenek a sütőedénybe, és öntök hozzá frisset is. Igaz, nálam a rántott hús sütése 16-24 db-nál kezdődik, tehát a nagy edénybe mindig tud kerülni a használt mellé friss olaj is.

2007. okt. 19. 09:42
Azt hallottam,hogy egy csipet sot kell az olajba szorni.Az az igzsag,hogy meg en sem probaltam,de vasarnap sor kerulhet ra.Ha bevalik,akkor majd megirom. :-)
13. iz_eniko (válaszként erre: 5. - Szanád)
2007. okt. 19. 09:28
Én is köszi a tippet.Ezt eddig én se tudtam,kipróbálom. :)
12. Rozália (válaszként erre: 4. - Monacsaj23)
2007. okt. 19. 06:04
A varázsszó a kérdésben feltett "több adag". Azt azért megfigyelted - gondolom - az első, esetleg a második még nem habzik. Az olaj egyszerűen túlhevül. Őszintén: elég nehéz eltalálni a hőfokot. Ha ez megoldható lenne, nem habozna az olaj. Én már 32 éve sütök-főzök, de a "titkot" még nem sikerült megfejtenem....:) Viszont ide visszanézek, hátha tudtok valami tuti tippet.
11. syria
2007. okt. 18. 18:01
Holnap megírom.
10. szanád (válaszként erre: 9. - Kristof2003)
2007. okt. 18. 17:30
nem kell addig benne tartani,amikor már barna a kenyér akkor kivenni ,és ha szükséges akkor mégegy adagot beletenni
2007. okt. 18. 17:18
Ezeket én is kipróba. De a fogpiszkáló és a kenyérdarabka nem ég szénné? :D Bocsi, ha hülyeséget kérdezek, de alapjába véve én egy kezdő konyhatündérke vagyok és minden szívok magomba ami könnyíti és segít a konyhai munkákat:DDDDD
2007. okt. 18. 16:48
Érdemes a fórumtémákat olvasni, mert minden nap tanul valamit az ember. Köszönöm a tippeket én is.
2007. okt. 18. 16:39
Mi sima kenyércafatkákat dobálunk bele... így soha nem habzik
2007. okt. 18. 16:16
Kipróbálom,köszi
2007. okt. 18. 16:13
Nekem érdekes sosem szokott habozni,de mivel dolgoztam konyhán tudom hogy mit szoktak vele csinálni,száraz-kenyeret dobnak az oljaba ez elveszi a habot ,ha szükséges akkor több szeletet is
2007. okt. 18. 16:11
Próbáltam már a nyers krumplit mellé tenni meg pár fogpiszkálót is,ahogy ajánlották,de nem igazán vált be.
2007. okt. 18. 16:09
A rántott hús mellett süss egy pár szem krumplit is, az visszafogja a habosodást. Egyébként a Vénusz napraforgóolaj mostanában tényleg nem igen habzik. (Ergo: Nemcsak reklám!)
2007. okt. 18. 16:09
Ez egy jó kérdés! Én is szeretném tudni a választ!
2007. okt. 18. 16:07
Több adag rántotthús sütésekor az olaj habosodását hogy lehet megelőzni?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook