Több adag rántotthús sütésekor az olaj habosodását hogy lehet megelőzni? (tudásbázis kérdés)
A sütőolajjal van bajom.Gyakran előfordul,hogy magamnak kell főznöm, sütnöm.Különösen hus sütés
amikor ez jelentkezik.Kutatásommal eddig - sajnos - nem jutottam sehova.Fontos lenne ennek
a megoldását megtalálni mert éppen miatta tüz-
veszélynek kzelébe kerültem sisando
Só, Szárazkenyér
Ne olajba ne zsirba tepsibe süsd pont olyan mintha a fentiekbe sötöted volna, pl fasirtot már nagyon régen nem olajba sütöm.
Vagy kis adagokban friss olajat szoktam hozzá öntögetni,vagy átszűröm vászonon.Soha nem használok 1-nél többször olajat sütésre mert egészségtelen,és az étel íze sem lessz olyan,inkább kevés olajat de azt mindig frisset ez szabály nálam.
Kenyeret szoktam bele tenni, esetleg vöröshagymát.
Én azt tapasztaltam, hogy az olcsó étolajak mind behabosodnak, egyedül a Vé...usz nem, Valamint nagy edénybe szoktam feltenni és két adagban kisül. A zsír is behabosodik, tehát az se jó, ha a bizonyos olajat azzal kevered.
Én is kenyérdarabot teszek az olajba..
Friss olajat kell használni.
A só is jó,de a száraz kenyér a legjobb!
Sziasztok! Spenótos gnocchit szeretnék csinálni, aminek a tésztájához ricotta kell. Sajna ezt sehol nem kaptam. Tudja valaki, mivel lehetne helyettesíteni?
Sziasztok, tudom hogy nem idevág a kérdésem:))) De! Nem tudnátok nekem olyan recepteket ajánlani ami vok-ban készül és nem kell bele mindenféle kinai szósz meg tengeri kütyü?
köszi előre is:))
Én egy kevéske sót szoktam beletenni.
Köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat.Remélem lesz ami beválik.A napokba majd kiderül,mert ismételten több adag rántotthúst sütésére kerül sor (ami kb.20-25 szeletet jelent).Mostanába rászoktam,hogy a sütés után a kihűlt olajat finomszemcséjű szűrőn átszűröm és a legközelebbi sütésnél azt is felhasználom.De a folyamatos sütés alatt a habosodást nehéz elkerüni,mert érdekes lenne,ha 2-3 adag után leönteném az olajat,utána újat melegítenék,mert mire kisül a következő adag,addigra az asztal egyik fele jóllakik,a másik felének meg még kopog a szeme az éhségtől :) Azért mégegyszer köszi mindenkinek!
Ha több adag húst akarok sütni, akkor lehetőleg új olajjal kezdem, mert a többször használt olaj habzik az óhatatlanul benne maradt panírrészecskék miatt.
Sütés végén a kihűlt olajat nagyon gondosan átszűröm: a tölcsérbe rakok egy tiszta pelenka betétet (patikában szoktam venni), arra teszem a műanyaghálós, sűrűbb szűrőt, amin fennakad a paníranyag durvább része, a textilen meg a finomabb. Az ilyen, már használt olajat legközelebb óvatosan öntöm ki a flakonból, hogy az aljára leült részecskék ne kerüljenek a sütőedénybe, és öntök hozzá frisset is. Igaz, nálam a rántott hús sütése 16-24 db-nál kezdődik, tehát a nagy edénybe mindig tud kerülni a használt mellé friss olaj is.
Azt hallottam,hogy egy csipet sot kell az olajba szorni.Az az igzsag,hogy meg en sem probaltam,de vasarnap sor kerulhet ra.Ha bevalik,akkor majd megirom. :-)
Én is köszi a tippet.Ezt eddig én se tudtam,kipróbálom. :)
A varázsszó a kérdésben feltett "több adag". Azt azért megfigyelted - gondolom - az első, esetleg a második még nem habzik. Az olaj egyszerűen túlhevül. Őszintén: elég nehéz eltalálni a hőfokot. Ha ez megoldható lenne, nem habozna az olaj. Én már 32 éve sütök-főzök, de a "titkot" még nem sikerült megfejtenem....:) Viszont ide visszanézek, hátha tudtok valami tuti tippet.
nem kell addig benne tartani,amikor már barna a kenyér akkor kivenni ,és ha szükséges akkor mégegy adagot beletenni
Ezeket én is kipróba. De a fogpiszkáló és a kenyérdarabka nem ég szénné? :D Bocsi, ha hülyeséget kérdezek, de alapjába véve én egy kezdő konyhatündérke vagyok és minden szívok magomba ami könnyíti és segít a konyhai munkákat:DDDDD
Érdemes a fórumtémákat olvasni, mert minden nap tanul valamit az ember. Köszönöm a tippeket én is.
Mi sima kenyércafatkákat dobálunk bele... így soha nem habzik
Nekem érdekes sosem szokott habozni,de mivel dolgoztam konyhán tudom hogy mit szoktak vele csinálni,száraz-kenyeret dobnak az oljaba ez elveszi a habot ,ha szükséges akkor több szeletet is
Próbáltam már a nyers krumplit mellé tenni meg pár fogpiszkálót is,ahogy ajánlották,de nem igazán vált be.
A rántott hús mellett süss egy pár szem krumplit is, az visszafogja a habosodást. Egyébként a Vénusz napraforgóolaj mostanában tényleg nem igen habzik. (Ergo: Nemcsak reklám!)
Ez egy jó kérdés! Én is szeretném tudni a választ!
Több adag rántotthús sütésekor az olaj habosodását hogy lehet megelőzni?
További ajánlott fórumok: