Szétmállik a krumplispogácsa az olajban - mit tegyek hozzá? (tudásbázis)
Én is így szoktam. Lapos korongokat szaggatok belőle, teával isteni vacsora:)
En surun sutom,az olajban sutott krumplis pogacsat.
Ha marad fott krumplim,osszetorom,kis so,es amennyi lisztet felvesz.Tojast soha nem teszek bele,mert a liszt sike'r tartalma,es a krumpli keme'nyito tartalma osszefogja a pogacsat.Forro olajba kisutom,es nagyon finom.
Köszönöm a receptet, legközelebb másképp fogom csinálni! Kedvencem a krumplis pogi - kikísérletezem majd, hogy a legfincsibb.
Hát szerintem a gluténmentes liszt erre nem jó.
Max rétes liszt, de mi rendes búza lisztet használunk.
Ez hasonló mint amit annó az én nagyim sütött, most már anyukám szokott, de ő soha nem rakott bele tojást.
A 1 kg krumplit héjába megfőz sóba-vízbe. Majd áttöri krumplinyomón, a kb. 30 dkg liszt közepébe. Picit hagyni kell hűlni, de nem lehet teljesen mert meredt lesz a krumpli. Ízlés szerint sózzuk és lehet összegyúrni. Kinyújtjuk nem túl vastagra, késsel négyzet rácsozzuk és kiszaggatjuk. Forró olajban kisütjük.
Ugyan ebből a tésztából készül a nudli is, csak azt forró vízbe kell főzni, mi pirított kenyér morzsába szoktuk megforgatni.
A krumplis derelyének és a gombócnak is ugyan ezt a tésztát használjuk. Nálunk ezek a család kedvenc tésztái.
Már maga recept sem hangzik jól..úgy hogy ne okold magad.
Én nem teszek bele margarint,lehet,hogy az a baj,nem?
Azt elfelejtettem mondani, hogy gluténmentes lisztet adtam hozzá. Biztos az is sokat számít.
Na, itt van a kutya elásva! Én nem hagytam kihűlni. Még erősen langyos volt, amikor hozzáadtam a lisztet. A recept így nézett ki: 8 közepes, de inkább nagy krumpli, 1 tojás, 2 evőkanál liszt, 2 evőkanál margarin, sütés maximumon. Mégis xar lett...Legközelebb dupla tojás és dupla liszt és rendesen hagyom kihűlni. Remélem a ti pogitok jobban fog sikerülni mint az enyém.
Az olaj maximumon volt végig, de így is túlzottan megszívta magát olajjal sajna :-(
Emeld fel a hőfokot az olaj alatt, mert így csak megszívja magát olajjal..
Nem kicsit hagyod hülni hanem teljesen mert különben nem gyözöd hozzá rakni a lisztet.
Most az állaga jobb lett a liszttől, de a színe olyan, mintha nem akarna megsülni! Lehet ez a tojás hiánya miatt van?
Nekem is az olajon sült jön be!
A liszt segített, köszönöm! De valamiért olyan lassan barnul...olyan halovány színe van, pedig már percek óta sütöm olajon. Legközelebb 1 tojás helyett rakok bele legalább kettőt, és több lisztet is. Elsőre még szerencse, hogy nem nagy adagot készítettem...fele kárbaveszett.
Igen, van olajban sült krumplis pogácsa, ez nem élesztős. Nekem jobban ízlik, mint az élesztős, sütőben sült krumplis pogácsa.
A krumplipogit nem sütőben sütöd????
Vagy ez a krumlilángos vagy tócsi vagy lapcsánka dolog???
Ha pogi akkor meg miért olajban sütöd???
megfőzted a krumplit , kicsit hűlt, aztán tojást tettél bele -ez a nyolc krumpli ha nagy méretű tehetsz bele még 1 tojást-liszt ,só más nem kell
tojást is elbírna még egyet és lisztet
Ennyi krumplihoz 2-3 tojás kell és folyamatosan annyi lisztet amennyit felvesz..
jaaj csak az első kérdést láttam ,azért kérdeztem a tojást
Ahogy sütöm az olajon, szétmálik és a végén lyukacsos lesz, nem olyan szép tömör, mint a nagyié
igen, 8 krumplihoz 1 tojást
Az olajban ahogy sütöm ki a krumplispogácsát, cafatokra bomlik lassan - vajon mi hiányzik belőle? Több liszt, vagy több tojás, esetleg valami más? A tészta egyébként elég ragadós...
Szétmálik a krumplispogácsa az olajban - mit tegyek hozzá?
További ajánlott fórumok: