Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Rizskoch szétmállik, mit rontottam el? fórum

Rizskoch szétmállik, mit rontottam el? (tudásbázis)


2011. júl. 3. 23:09
Nekem sose híg a tejberizs amiből csinálom. Sűrű. És én teszek bele 3-4 evőkanálnyi lisztet is. Mérni sose mérem a hozzávalókat. És általában 4-5 tojást teszek hozzá. A habját jól felverem. És van hogy egy késhegyni sütőport is teszek bele (de ha kihagyjuk semmi gond sincs). Eddig még mindig nagyon jól sikerült
12. Szilvamama (válaszként erre: 8. - 6c98619f8d)
2011. júl. 3. 22:31
Jó a megfogalmazás! Pontosan híg tejberizsnek kellett volna lennie sütés előtt! Egyébként a vajat a tetejére szoktam morzsolni a kikenésen kívül (valaki mintha kérdezte volna, hogy hova kell a vaj)
11. t.Ili
2011. júl. 3. 08:25

Azt javasolnám,ha teljesen ehetetlen,kemény,rágós.....

Egy pici lisztet (evőkanál),egy tojássárgájával,pici tejjel simára kavarsz. Felöntöd 3-4 dl tejjel,és rácsurgatod a tepsiben lévő rizsre,hagyod egy 20 percet állni,és újra sütöd.Ilyenkor okos dolog lefóliázni a tepsit,hogy a gőz benn maradjon,és az is puhítson.Ha kivetted a sütőből,még utána se vedd le a fóliát,hagy dagadjon meg jól az a pergős rizsszem:DDD

10. t.Ili (válaszként erre: 8. - 6c98619f8d)
2011. júl. 3. 08:03

Nem lett volna az híg!:D

Csak kb.2dl folyadékod hiányzott:DDD

De azt a dagadó rizs felszívta volna:)

2011. júl. 3. 07:21

hozzávalók 4 főre


* 1 liter tej

* 1 dl víz

* 25 dkg rizs

* kevés cukor

* 1 rúd vanília vagy 2 zacskó vaníliás cukor

* 5 tojás

8. 6c98619f8d (válaszként erre: 7. - T.Ili)
2011. júl. 3. 07:18

nem gondoltam. a lecsó meg főleg nem jutott eszembe. :DD

de akkor ezek szerint konkrétan egy viszonylag híg tejberizshez kellett volna hozzákevernem a tojást, meg a habot?

7. t.Ili (válaszként erre: 5. - 6c98619f8d)
2011. júl. 3. 07:14

Nem gondoltál arra,hogy a tojás kiveszi a nedvességet a rizsből,amikor az sül,vagy fő.


Gondolj a lecsóra! két tojást hozzáütsz,és már pereg az egész:)

6. 6c98619f8d (válaszként erre: 4. - 4b6a2525df)
2011. júl. 3. 07:11

Ez itt ír vele vajat is, tehát nem csináltam hülyeséget, kell bele, de lisztet is.

Na, azt nem tettem bele, de nem is hallottam róla, hogy kellene.

2011. júl. 3. 07:08

40 deka rizst 4 dl vízben elkezdtem főzni. ahogy magába szívta, elkezdtem adni bele a tejet. bő 1 l ment bele, és puha lett.

6 tojás sárgáját elkevertem cukorral, vajjal, citromhájjal, majd hozzákevertem a rizshez. 6 tojfehérjét felvertem, és azt is bele. tepsi kivajaz, morzsáz, majd sütöttem.

puha volt a rizs, nem gondolom, hogy +7 dl tej még kellett volna bele. vagy igen?

2011. júl. 3. 07:05

[link]


Itt nagyon szemléletesen, lépésről-lépésre, képekel illusztrálva megtalálod a készítést és bizonyosan rájössz mit rontottál el:)

2011. júl. 3. 07:02

Nekem mások az arányok

48 dkg rizst 4 deci vízben addig főzöm, míg a rizs magába nem szívja a vizet, 2!!! liter tejet öntök rá. Ehhez a mennyiséghez kell 6 tojás, aminek a fehérjét fel kell verni, a sárgájával elkeverni 6 ek cukrot. Én ezt mostanában kihagyom és a tejberizsbe édesítőt teszek helyette. Mindent összekeverek + mazsolát teszek bele!

10 dkg olvadt vaj minek? Vajjal kenem ki a jénait, nem kell bele!

(Az 1 liter tej, az 24 dkg rizshez van)

2011. júl. 3. 06:57
tojás fehérjével mit csináltál ?? azt sem írod miként készítetted el. :):)
2011. júl. 3. 06:43

Rizskochot sütöttem.

40 dkg rizs, 4 dl víz, bő 1l tej, cukor, vaníliás cukor, citromhéj, 10 dkg vaj, 6 tojás került bele-

Nagyon finom, de potyog, szétmállik.

Mit rontottam el?

Köszi

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook