Fülgyertya használata: leírásban nem lángolva ég, de a miénk égett, mit rontottam el? (tudásbázis)
Mi méhésztől vettünk fülgyertyákat, egy idős bácsi, és ő úgy csinálja, hogy meggyújtja, lánggal ég, és időnként levágja az elégett részt. Ez azért kel, nehogy véletlenül az ember hajában végezze a leégett darabka. A végén vízbe dobja a megmaradt részt, majd szét is szedi, megnézi, hogy amit kihúzott, milyen színű, állagú, stb., mert ebből következtetni lehet arra, van-e még gyulladás, milyen mértékú, stb.
Lángolva égett az enyém is.
jó, hogy rátaláltam a fórumra, holnap megint gyertyázok egy kicsit.
mi arcüreggyulladásra használnánk 4 napig, utána bízva a hatásában remélem elkerüljük az átmosást
én 4-5 napig mind a két fülét szoktam kezelni anyumnak és utána pár hetet kihagyok és ha kell meg ismétlem,de ő jobban érzi magát utána a hallása fül zúgása sokkal jobb!
kezelések közt persze időt kell hagyni,ebben igazad van
nem szoktam csipesszel le vágni,vissza hajlik és nem esik le,de azért van a korong is,hogy fel fogja,ha véletlenül le esik.De én tartani sem tartom:)a hatékonyság meg szerintem nem a le csipéstől függ,idáig semmi panasz nem volt,sőt inkább javulás!:)
szia, én is a csíkig égettem, majd ma lemérem a pontos időt, köszi
Csatlakozom az előttem szólókhoz! de óvatosan a fülgyertya gyakori használatával, mert én teljesen kiszedtem a zsírt vele a fülemből. Krémet nyomott bele a doki, hogy elősegítse a fülzsír kialakulását, ugyanis felborul a ph a fülemben.
Anyumnak többször is végig csináltam már 1-1kezelést,külömböző helyeken vettem és még 1x sem volt semmi próbléma vele.A lánggal nálad sincs semmi baj szerintem ennek így is kell égnie,de nekem ez az 5percig égés "gyanus",mert nekem 1-1 fülnél kb.15-20percet is ég mégha nagy lánggal is a csikig,és utána dobom be vizzel töltött pohárba.Valamit nem jól csinálsz lehet,mert az utasításnál,és a hozzá tartozó rajz is mindent végig le vezet el sem lehet rontani:)
most nézem a netes árakat, hogy egy doboz ( 2db) 1000 ft, én meg 399-ért vettem, akciós volt, egyébként az mindegy hogy milyen ygertyát használ az ember, mármint milyen márkát, vagy van jobb és rosszabb is?
A leírásban mégis ez van:
Gyújtsa meg a gyertyát a vastagabb végénél! A gyertya lassan, nem lángolva ég. Égésének időtartama: 8-10 perc. Kezelés közben a gyertyát függőleges helyzetben kell tartani! Akkor tartja helyesen a gyertyát, ha csak felül távozik belőle füst (vákuum szívóhatás alakul ki). A fülgyertya hatékonyságának megtartásához a leégett hamut kb. 3 cm-enként a csipesszel távolítsa el, és helyezze a vízzel teli edénybe a hamut! Vigyázzon, ne okozzon tüzet! A fülgyertyát a zöld csíkkal jelzett magasságig égesse le, vegye ki a fülből, és a gyertyát oltsa el az előre odakészített vízzel teli edényben!
Így van.A hamu meg megtartja magát,én úgy emlékszek,h az nem pereg le.
Mindegyik langolva eg, en meg olyat nem lattam amire ra lenne irva , hogy nem langol. Ezert kell odakesziteni a vizet es egy torolkozot a fejedre teriteni hogy ne erezd nagyon a meleget.
A miénken volt egy piros csík,h addig kell égetni.Amikor oda elért,bedobtuk a vízbe.
és te az elégett részét mivel távolítottad el közben?
de csek azt a részét ami leégett és fekete meg a végén, vagy nem
és azt írja 8-10 percig ég de ennek 5 perc se kelett
Bele kell dobnim egy pohárba(amibe víz van).Mi így csináltuk.
légyszi segítsen valaki, köszi
Amikor én használtam a miénk is lángolva égett.Többször is,de mégis hatátosnak bizonyult.(fülfájásra)
naturlandos fülgyertyát tudtam venni és bizony nem kis lánggal égett, a leírásban így szerepel: A gyertya lassan, nem lángolva ég.
Lehet béna vagyok, de meggyújtottam a végét és végigégett, kb 5 perc alatt, vagy utány el kell fújni?
Fülgyertya használata: leírásban nem lángolva ég, de a miénk égett, mit rontottam el?
További ajánlott fórumok: