Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Hamis franciakrémes recept

Hamis franciakrémes recept

Elkészítési idő 40 perc

A Hamis franciakrémes hozzávalói:
Hozzávalók: vajas keksz (60 db)
3 cs vaniliás pudingpor
1 l. tej
25 dkg rama
1/2 liter habtejszín
2 cs. habfixáló
cukor


A Hamis franciakrémes elkészítési módja:
Elkészítés: A 3 db. pudingporból egy liter tejjel, kevés cukorral sűrű pudingot főzünk, ha kihűlt hozzáadunk egy rama margarint, géppel haborsra keverjük. Lerakunk egy tepsi aljára egy sor kekszet,ráöntjük a pudingos krémet, erre is egy sor kekszet, majd erre a kemény habfixálóval felvert tejszínt, újabb sor keksszel befedjük. Erre cukormázat teszünk, majd hűtőszekrényben tesszük . Cukormáz: 20 dkg kristálycukor, 2- 3 evőkanál kávé, vagy 1 g. instant kávé, 4-5 evőakál tej, 5 dkg vaj. A cukrot a kávéval és a tejjel takaréklángon melegítjük, amíg a cukor fel nem oldódik, utána sűrűsödésig keverjük, majd a gázt kikapcsolva 5 dkg vajat keverünk bele. ráöntjük a keksz tetejére, hűtőbe rakjuk. Jó étvágyat:))

Nagyon finom és nem kell sütni!!!!!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A hamis franciakrémes elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook