Hamis franciakrémes recept
40 perc
A Hamis franciakrémes hozzávalói:
Hozzávalók: vajas keksz (60 db)
3 cs vaniliás pudingpor
1 l. tej
25 dkg rama
1/2 liter habtejszín
2 cs. habfixáló
cukor
A Hamis franciakrémes elkészítési módja:
Elkészítés: A 3 db. pudingporból egy liter tejjel, kevés cukorral sűrű pudingot főzünk, ha kihűlt hozzáadunk egy rama margarint, géppel haborsra keverjük. Lerakunk egy tepsi aljára egy sor kekszet,ráöntjük a pudingos krémet, erre is egy sor kekszet, majd erre a kemény habfixálóval felvert tejszínt, újabb sor keksszel befedjük. Erre cukormázat teszünk, majd hűtőszekrényben tesszük . Cukormáz: 20 dkg kristálycukor, 2- 3 evőkanál kávé, vagy 1 g. instant kávé, 4-5 evőakál tej, 5 dkg vaj. A cukrot a kávéval és a tejjel takaréklángon melegítjük, amíg a cukor fel nem oldódik, utána sűrűsödésig keverjük, majd a gázt kikapcsolva 5 dkg vajat keverünk bele. ráöntjük a keksz tetejére, hűtőbe rakjuk. Jó étvágyat:))
Nagyon finom és nem kell sütni!!!!!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: pick-kati, 2011. aug. 23. 19:52
A hamis franciakrémes elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.